| WholeWorldTeam a întrebat:

Ma tot gandeam zilele astea la cuvinele Mantuitorului care spune : " Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintre-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut. " Eu am mai dedus ceva din aceste cuvinte.Si evident as dori parerea unui crestin ortodox.Nu doresc alte pareri.Cu privire la acei "frati ai Mei" de care pomeneste Mantuitorul ma gandesc ca se refera si la Sfinti.Nu doar la aproapele nostru pe care suntem datori sa ne aratam milostivi in al ajuta cu alimente, imbracaminte sau bani ( la nevoie).Si ma gandeam eu ca din aceste cuvinte toata cinstirea pe care o aducem unui Sfant pe care il avem ca ocrotitor sau a sfintilor pe care ii cinstim in zilele cand se praznuiesc de fapt lui Dumnezeu ii aducem, deoarece El le-a dat puterea de a face minuni.Iar noi cinstim puterea lor cea data de la Dumnezeu.Doar spune Psalmistul ca " Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai ".Voi ce parere aveti? ( rog mult neporotestantii sa se abtina deoarece eu nu impartasesc credinta lor eretica; la fel si cei care isi bat joc )

5 răspunsuri:
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Hei.
In primul rand, vreau sa iti spun ca eu nu apartin nici unei biserici.
Acum raspunsul:
Sincer, nu cred ca trebuie sa ne rugam sfintilor.De ce?
Cine au fost ei in timpul vietii lor? Oameni ca si noi.
"Fiti sfinti caci si Eu sunt sfant".Ce iti spune asta?
In Apocalipsa, Ioan vrea sa i se inchine ingerului dar acesta ii spune sa nu o faca deoarece si ingerul este slujitor al Domnului impreuna cu Ioan.
Deci, daca ingerului Ioan nu s-a putut inchina, de ce ne-am inchina noi sfintilor?
E ca si cum Petru s-ar fi rugat lui Filip.Nu e prea logic.
Sper sa intelegi.O zi buna sa ai!^-^

| Mădă0611 a răspuns:

Daca Iisus il numeste pe dumnezeu tatal lui si oamenii, toti, sunt fii lui dumnezeu, cine sunt fratii lui Iisus? laughing

| tasmania a răspuns:

Nu am auzit despre acest lucru. Dar vezi contextul - trebuie sa aduca neaparat niste lamuriri.

| dorelmarc a răspuns:

Tu.vorbesti.de.dragostea.aproapelui.si.apoi:...( rog mult neporotestantii sa se abtina deoarece eu nu impartasesc credinta lor eretica; la fel si cei care isi bat joc )
ce.inseamna.asta.fariseism?

| tinerelul a răspuns:

Mai Dumnezeu zice de mancare de vizita pe l aspitale de apa de imbracat aproapele etc. Cinstirea sfintilor e altceva. Stii vorba aia Slavit fie Domnul intru sfintii lui.