| 94Lucifer94 a întrebat:

Mai bine ateu decât cu frică de Dumnezeu?

39 răspunsuri:
| Beatrice0108 a răspuns:

Nu. Cred ca ar fi mai potrivit sa crezi in ceva, dar nu sa te temi de el. Gaseste-l ca pe un sprijin, o inchipuire care nu te judeca. Mie mi se pare o prostie asta cu frica de Dumnezeu. Ar trebui sa-ti fie frica de urmarile naspa care pot exista, nu de Dumnezeu. Parerea mea.

| LOVW a răspuns:

Nu trebuie sa ne fie frica de El, caci el este dragostea si iubirea.

| 94Lucifer94 explică (pentru Beatrice0108):

Mi-ar place să cred în ceva, dar nu prea m-am convins până acum de această conexiune reciprocă cu o divinitate.

| 94Lucifer94 explică (pentru LOVW):

Așa se zice...

| mentholinks a răspuns (pentru LOVW):

Frica de Domnul este intelepciunea.

| 94Lucifer94 explică (pentru mentholinks):

Da, știam și eu că frica de dumnezeu este începutul înțelepciunii. Dar poate fi interpretată această frică.

| Teffan a răspuns:

Da.

| 94Lucifer94 explică (pentru Teffan):

Deci e mai bine, și chiar dacă ar fi să mă întâlnesc cu divinitatea, o salut, dacă am pentru ce să-i mulțumesc atunci o fac, și trec mai departe. Asta înseamnă să fii liber, nu?

| milan9 a răspuns:

"Frica lui Dumnezeu" este o expresie care se refera la teama de a nu-L dezamagi pe Dumnezeu, teama de a nu-L pierde pe Dumnezeu pentru eternitate prin faptele care despart fiinta umana de mantuirea sufletului.

A consimti asumarea realitatii de a fi "a-Theos" - fara Dumnezeu- nu inseamna de fapt decat renuntarea la tot ceea ce Dumnezeu ca si Creator si Sursa a vietii si mantuirii noastre iti poate oferi... thinking

| 94Lucifer94 explică (pentru milan9):

Asta am înțeles, dar să știi că unii atei sunt mai oameni decât majoritatea creștinilor. Să fii ateu și să urmezi calea cea bună în viață, nu pentru că ai putea ajunge în iad sau mai știu eu ce chinuri groaznice te așteaptă când mori, ține deja de o perspectivă mult mai realistă. Pur și simplu, ce ție nu-ți place, altuia nu face.

| milan9 a răspuns (pentru 94Lucifer94):

Poate ca tu, atat cat ai putut face diferenta (desi toate aceste aspecte sunt circumstantiale- atenuant sau agravant) te-ai gasit mai putin vicios decat alte persoane (desi viciile sunt nenumarate) dar ai uitat un lucru. Nici demonii vesnicului Infern nu sunt lacomi la mancare, la somn, nu desfraneaza... Dar cu toate acestea si-au atomizat existenta intr-o "independenta" rupta de Sursa Vietii si a fericirii, intr-o neputinta progresiva si fara intoarcere. Ce folos? sad

| 94Lucifer94 explică (pentru milan9):

Păi da, vicios sunt, dar nu mă gândesc că dacă mor voi deveni un demon. Pur și simplu știu că voi dispărea fără să am certitudinea că voi mai deschide ochii oriunde altundeva. Dar știu că abia atunci o să-mi găsesc liniștea, deși nu voi mai simți nimic iar eu voi fi dispărut.

| Stef98 a răspuns (pentru 94Lucifer94):

Dar oare ai certitudinea ca chiar asa va fi?

Eu zic, ca la fiecare colt de strada ceva te indruma iti arata o cale pe care sa mergi. Dar ramane de noi daca deschidem ochii.

Nu cred ca viata prin care treci este un sfarsit prin moarte, moarte este o poarta.

Ceva exista, acolo sus din pacate nu este asa departe este inima ta este sadit in fiecare din noi.

Dar doar daca II permiti sa se salasluiasca intru totul, iti vei deschide ochii si vei vedea cu adevarat.


Nu te mai lua dupa tot ce a spune lumea (invata sa faci diferenta de cei care iti vor raul si care iti vor binele) pentru ca lumea trece!

Mergi pe promisiunea fagaduita, fa ceea ce trebuie sa faci pentru a fi unul dintre cei care se bucura de adevar.

| MarioDraghi a răspuns:

Eu cred ca ar trebuie sa ne fie frica mai mult de realitatea pe care o traim. acum tu alegi realitatea

| 94Lucifer94 explică (pentru Stef98):

De adevăr mă bucur doar dacă este unul concret și benefic. Nu știu ce să spun, tu zici că moartea e o poartă. Dar să știi că atunci când mori te adâncești tot mai mult în adâncul ființei tale. Nici nu știu cum aș putea privi acest film, cel al propriei morți. Cât despre bine și rău, știu să fac diferența, mereu am ales binele și am încercat să evit răul. Dar credința fiecăruia, se bazează pe trăirile sau iluziile fiecăruia în parte.

| 94Lucifer94 explică (pentru MarioDraghi):

Exact așa mă gândeam și eu, să te preocupe mai mult viața de aici decât posibila ''viață'' viitoare, pe care majoritatea o așteaptă, dar care e probabil să nu mai vină.

| Riker a răspuns (pentru LOVW):

Dacă cancerul la copii, inundați şi cutremure ți se par dragoste şi iubire înseamnă că nu te-ai trezit bine.

| Darius45633 a răspuns:

Îți dau eu un răspuns care cred că o sa îți placă:-)
Eu cred că în natură e cel mai bine sa crezi deoarece în credința asta ai destul de multe dovezi că există, de exemplu: când un copac îmbătrânește și moare creste altul, o musca când este mai mare și poate fi văzută de către pasare, aceasta este mancata apoi când pasarea a crescut destul de mare daca are ghinion va fi mancata de un uliu și tot așa.Eu cred că natura încearcă să se tina într-un fel în echilibru, la fel pot sa zic că noi oamenii într-un timp destul de scurt, de după războiul mondial am crescut la număr că populație extrem de mult și poate că planeta într-un fel o sa de răzbune pe noi fiindcă suntem prea mulții si poluam extrem de mult natura, felul prin care se răzbună natura este că în fiecare zi moar extrem de multi oameni, ei bine cred că e din cauza naturii, încearcă să se tina în echilibru eliminând din oameni, un alt exemplu este că încep să fie multe cutremure, un alt exemplu poate fi că în ultima vreme vremea de afară este cam instabilă.nu stiu daca ai observat dar unii oameni fac 3-4 copii! Ei....asta nu e bine deoarece în felul ăsta o sa ne mărim populația și mai mult și sigur natura de va răzbuna într-un fel și mai urat.Alti oameni fac vreo 10 copii și apoi ori vin la televizor la emisiuni și de plâng că nu au bani sa ii îngrijească ori îi aruncă în gunoaie.Eu cel puțin nu as da nici doi bani la un om care cerseste, eu știu sigur că acum școală e gratuita și acel om care cerseste putea să facă o școală un liceu și o facultate iar apoi ar fi avut și el un serviciu.Inteleg că unii oameni își abandonează copii și noi trebuie să îi ajutăm pentru că înțelegem că oameni aceia care i-au făcut au făcut o greșeală, ok, am ajutat copii abandonați dar dupa aia eu am pretenția să nu mai facă alți copii și să îi abandoneze, deja asta este o țigănime adică eu vin și îți repar greșeala, iar tu ci și o faci iară? Pai in felul asta mai bine ajung oameni aia la închisoare. Poate daca fiecare familie ar face maxim doi copii eu cred că ar fi perfect pentru natura, dar daca continuam așa...eu o sa va asigur că nu peste mult timp natura de va răzbuna pe noi să să se tina ea in echilibru.Si daca îmi veniți mie cu alte vorbe cum ar fi că depinde și unde te naști (adică te poți naște într-o familie săracă sau in Asia unde sunt săraci oamenii)ei bine eu o sa îți răspund că dacă oameni aia vad că nu sunt in condiții bune atunci sa nu mai facă copii. Daca vezi că nu îi poți întreține nu îi faci.Mi se pare o prostie daca vezi că biserica ajuta copii de la la orfelinate. Dc trebuie eu sa tot dau bani pe prostia altuia daca acel om după ce l-am ajutat își continuă prostia.

Sper că te-am ajutat.Nu uita sa faci copii mai mult cu capul, adică sa nu faci mai mult de doi când o sa fi mare:-P.Să ști că la fel cum crezi in ciclul vieții (ciclul vieții are dovezi) la fel poți crede și în natură.

Daca ti-am fost de ajutor poate îmi dai o fundiță

| Clorox a răspuns:

Mai bine cu capul pe umeri decat cu frica de cineva care nu... Nu mai conteaza happy

| KhludCiprian a răspuns:

Frica nu trebuie sa iti schimbe alegerile.

Dat fiind ca acest Dumnezeu e bazat pe frica de Iad, asta-l face pervers în a te gândi că e „cineva iubitor".

Imaginează-ți un tată iubitor care ar arde veșnic (unii zic doar că e tortură psihiă veșnică) pe copiii care nu-i ascultă.

Și dacă ar exista un astfel de monstru (și e bine că nu există), ar trebui evitat de la distanță!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine ce vrei tu, ce te face pe tine fericit, nu ce cred alții că e mai bine.

| 94Lucifer94 explică (pentru Darius45633):

Păi degeaba crezi că natura se răzbună pe noi, nu contează numărul populației atât timp cât este în stare să aibă grijă de ea. Nimeni nu se poate pune deasupra naturii, aceasta are cursul ei. Cât despre bolile astea, ele au apărut ca rezultat al greșelilor oamenilor. Dacă unul are SIDA de exemplu, mai bine este lăsat să moară decât să-i pui la dispoziție medicamente care nici nu vindecă boala, nici nu dispare, iar apoi se nasc copii cu această boală, care nu au nici o vină. La fel și milioanele de copii care mor avortați an de an, din număr în număr tot mai mare. Nu crezi că în acest caz natura merită să ne distrugă? Dacă exista divinitatea, nu dormea ci oprea toate astea, dacă chiar e atât de puternic acest dumnezeu care se zice că provoca tot felul de fenomene în biblie. Dar atât timp cât există viață, nu contează moartea, omenirea există doar cu oamenii din prezent, indiferent dacă unii mor și ies din peisaj, întotdeauna se vor naște alții noi. Restul sunt doar o amintire, nimic mai mult. Umbre ale trecutului.

| 94Lucifer94 explică (pentru Clorox):

Asta așa este.

| 94Lucifer94 explică (pentru anonim_4396):

Întotdeauna am fac doar ceea ce simt pentru că știu că sunt alegerile care mă satisfac.

| 94Lucifer94 explică (pentru KhludCiprian):

Nu poți numi tată pe cineva care probabil a creat specia umană, așa cum nici eu nu aș putea să dau de mâncare unui mușuroi de furnici și să zic că sunt stăpânul lor, doar pentru că le pot distruge.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, mai bine ateu decat cu frica de Dumnezeu pentru ca esti constient ca faci totul pentru tine, netraind cu frica de "pacat".

| Clorox a răspuns (pentru anonim_4396):

Ne asemanam la avatar laughing

| 94Lucifer94 explică (pentru anonim_4396):

Sincer încerc să nu fac rău, nu păcate. Păcat din punctul unora de vedere poate fi și dacă mănânci carne vinerea. Deci da am o conștiință rațională.

| KhludCiprian a răspuns (pentru 94Lucifer94):

Sigur. Am folosit logica pretins creștină.

Conceptul de divinitate îmi pare absolut absurd... la atât de multe nivele.

| 94Lucifer94 explică (pentru KhludCiprian):

Este o logică care trebuie îmbunătățită și actualizată. Religiile n-au făcut decât să promoveze niște învățături care nu prea au fost înțelese.

Întrebări similare