Muncesti, ca daca stai sa te rogi toata ziua mori de foame. Cu rugaciune nu rezolvi nimic, adica daca un om e bolnav si medici ii fac o operatie si reuseste, familia lui spune "multumim doamne", dar daca tot se roaga si operatia da gres, deja e din vina medicilor.
Buna! Poti sa te rogi mult si bine, si te asigur ca nu se va intampla mare lucru. Vei pierde doar foarte mult timp, degeaba. Mai bine pune mana si muncesti ca sa castigi un ban! Daca te rogi, banii nu vor pica din cer. Uite un exemplu : In loc sa ne rugam pentru copiii bolnavi, mai bine muncim si construim un spital ca sa-i ajutam! Rugandu-ne pentru ei, repet, pierdem timp, si oricum nu se va intampla nimic. Fi realist in viata si nu te baza pe Divinitate! Sper ca te-am ajutat!
Sau si mai bine le faci pe amandoua. Nu stiu cum este la atei dar pentru mine cel putin viata este mult mai intensa acum cand cred si eu.
Nu cred ca iti cade ceva din cer cand ceri prin rugaciune... eventual pot aparea ocazii si cai de iesire dintr-o situatie limita dar asta nu stiu daca o putem pune in seama rugaciunii sau pur si simplu a circumstantelor vietii.
Si, tine minte, oricat de mult te-ai ruga sa cada bani sau paine din cer. daca TU nu faci ceva pentru a le dobandi cu ajutorul fortelor tale atunci poti astepta ani in sir sa se intample.
Vorba " Ti se da dar nu ti se baga si in sac " e reala.
Stii, probabil ai auzit de principiul ''ora et labora'' adica ''roaga-te si lucreaza.
Inca de la Inceputul Pentateuhului, in prima carte-GENESA-, vedem cum Dumnezeu vrea ca omul sa munceasca pamantul pentru a-si sustrage hrana cea de toate zilele. Evident, asta se poate face NUMAI CU AJUTORUL Domnului.
De exemplu, NU SE CUVINE s ate rogi la DUmnezeu sa-si dea HRANA DACA EL Te-A INZESTRAT CU o anumita putere pentru munca. Bine, exista situatii cand omul nu poate, iar atunci Dumnezeu in infinita Sa mila si bunatate, ingaduie sa-l hraneasca pe om.
De exemplu, in NT, cand Petru a fost incarcerat de catre autoritatile romane, vedem in continuare cum Ingerul Domnului ii zdrobeste lanturile, dar NU II DA SI HAINELE PENTRU CA SE IMBRACE INTRUCAT si PETRU AVEA PUTEREA NECESARA CA SA FACA un astfel de lucru.
Dar de ce nu le poti face pe amandoua? Sau ai impresia ca cei care se roaga fac asta non-stop?
Atunci cand te rogi lui Dumnezeu, trebuie sa fii convins ca El este capabil sa iti dea, sa-ti implineasca dorinta. Daca tu te rogi si nu crezi ca Dumnezeu e capabil sa-ti ofere, posibil sa nu vezi roadele rugaciunii tale.Insa este posibil si sa fii surprins, Dumnezeu dandu-ti o sansa sa crezi in El. Daca tu ai acum un serviciu nu se datoreaza tie, ci Lui.La fel de bine, puteai sa nu-l ai.Se putea sa nu ti se fi oferit acel post, indiferent de cum esti platit.Gandeste-te bine la asta.Iti spun din tot ceea ce am trait. Dumnezeu este capabil de a face din imposibil posibil.
Stimabile-indemnul celui mai mare om care a trait vreodata este:-pune-ti pe primul loc in viata voastra Regatul lui D-zeu(Matei 6:33),si toate celelalte va vor fi adaugate pe deasupra. Dumnezeu nu incurajaza lenevia din potriva spune sa fim harnici in munca noastra, dar El sa fie primul in tot si in toate.
Mai bine ma rog si in acelasi timp, muncesc. Dumnezeu imi da, dar nu imi baga si in sac!