Toţi suntem nebuni într-un fel sau altul.
Depinde. Nu ai specificat corect cum crezi. Ei bine, eu cred în amândouă simultan.
Cred că Dumnezeu a creat lumea, şi a lăsat-o să se dezvolte, dându-i puţin ajutor.
Ce scrie în biblie a fost, este, şi o să fie S.F
Exista teisti care accepta micro evolutia, ca na, e logic ca organismele vii se adapteaza mediului, dar au nevoie disperata sa creada ca n-o sa moara si astfel cred in diferiti zei care le promit viata vesnica, altfel i-ar ajuta mintea sa inteleaga ca rasa dupa rasa dupa rasa dupa rasa bla bla bla inseamna specie noua.
Compatibilitati exista intre "Creator"/ creationism si "evolutie". Creatorul a putut fara probleme (fara contradictii in referatul biblic) ca creeze lumea prin "evolutie".
Ceea ce este numită în general "evoluţie" poate să nu fie altceva decât "influenţa" şi intervenţia PROGRESIVĂ a lui Dumnezeu în creaţia.
Creaţia nu a fost făcută cu un simplu "click", nici într-o ordine simultană, ci într-o ordine progresivă!
Cert este că fără o intervenţie specială, nu există "de la sine" creştere, devenire, sau evoluţie.
In care "dumnezeu" crezi tu? Pun pariu ca nici tu nu stii, doar ai impresia ca stii. Sa crezi in dumnezeul crestin e imposibil in aceasta situatie, pentru ca in biblie apare chiar opusul evolutiei. Nu degeaba au fost atat de deranjati crestinii de aceasta teorie timp de 150 de ani.
Eu cred in Dumnezeu adica, sa-i zicem o forta superioara, practic ''energie superioara'' complexa din care a rezultat ''energie'' incat s-a creat intreaga lume. Nu cred in Biblie.
Inteleg. Atunci e vorba de cu totul alt "dumnezeu", la care ne putem referi folosind si termenii "Natura" sau "Univers". Ideea e ca acest "dumnezeu" nu e tocmai un zeu, asa cum si-au imaginat oamenii zeii pana acum. Nu e un zeu la care sa te poti ruga, sau care sa intervina in vietile noastre. Nu e tocmai un zeu caruia sa-i pese de noi, si care sa gandeasca intr-un mod asemanator noua. Un astfel de zeu e ca si cum nici n-ar exista.
Intrebarea asta ai pus-o ca sa ne arati ca nu crezi in Dumnezeu, ci in evolutie.
Extraordinar.
Nu ești singura, am mai întâlnit oameni ce încercau să împace cele două teorii.
Depinde, daca tu crezi in dumnezeul biblic despre care iti povestesc toti preotii in biserica, ca a inviat si a zburat la tasu si in evolutie in acelasi timp, inseamna ca esti la propriu nebuna...
Nu esti nebuna
Este foarte bine ca tu crezi in aceste doua lucruri, chiar daca sunt diferite din multe puncte de vedere.
:*
anonim_4396 întreabă: