Iahve nu cere asa ceva, el cere doar supunere si sa respecti cele 10 porunci atat, astfel sufletul tau va fi purificat in cele 30 de zile apoi vei muri pe vechie
"Mai este cineva interesat de mantuirea sufletului sau si care il cauta pe Dumnezeu?" Eu.
Nu stiu ce sa spun despre stadiul in care ma gasesc. Nici daca as fi pe o scara de la 1 la 10 nu pot spune unde ma aflu; pentru ca cu cat ne apropiem de Dumnezeu cu atat ne vedem mai pacatosi. Dar scopul/drumul vietii de credinta este inainte si in sus, chiar daca cateodata ne trece si prin "valea umbrei mortii".
In reste, niciun om nu trebuie sa se laude cu ceva. Daca se lauda, sa se laude inaintea lui Dumnezeu.
In privinta descoperirilor, acestea nu vor exista in viata niciunui crestin fara studiul Scripturii si al ascultarii de Dumnezeu. Daca religia nu este adusa in viata de zi cu zi, aceasta nu ne va folosi la nimic.
Draga dihanie, ca bun crestin, ar trebui sa fii mai tolerant, sa nu discriminezi si sa dai o sansa tuturor. Iata, eu sunt ateu de la nastere dar sunt foarte interesat de argumentul acesta. De ce consideri ca nu ar trebui sa raspund? PS; Uite de asa,, crestini" me feresc eu.
Vrei sa spui vreo 200+ legi in vechiul testament, pe langa cele 10 porunci principale.
Una din ele este interzicerea consumului carnii de porc, spre exemplu.
600 de fapt
Daca te feresti atunci nu mai interactiona. Cat despre motivul pentru care am rugat ateii sa se abtina este pentru ca ori nu ii intereseaza deloc si iau in ras ori incep cu aiureli si spam. Daca tu nu esti asa chiar te rog sa-ti prezinti punctul tau de vedere asupra subiectului intrebarii.
Scuze pentru afirmatia cam rautacioasa, de obicei sunt atent, dar m-am simtit discriminat. Ateii pot sa-si exprime foarte bine opinia, mai ales ca ei isi folosesc mai intai ratiunea apoi sentimentele. Ca sa raspund la intrebarea ta, fiind permanent in cautarea Constiintei Divine, as zice ca, desi nu pot sa-mi gasesc pozitia pe o anumita scara, as putea spune ca urmez strada corecta. De aceea interactionez masiv cu oricine in sfera religioasa si toate opiniile exprimate, bune sau rele, sunt valoroase pentru. a-mi completa imensitatea necunoasterii noastre. Salutari
Concluzia la care am ajuns este ca mantuirea sufletului este telul cel mai important pe care trebuie sa-l urmam in viata.
Nu am fost dintotdeauna un crestin practicant, am stat mult timp departe de biserica si uneori chiar imi erau antipatici crestinii, fiind o perioada atras de ateism.
Dupa ani mi-am dat seama ca Dumnezeu a avut o nespusa rabdare fata de mine, mi-a aratat multe semne pe care eu le-am ignorat.
Acum frecventez regulat biserica si simt o oarecare pace si liniste, clar sunt mult mai implinit ca inainte, dar parca tot mai am un gol in suflet.
In sinea mea stiu ca nu il urmez cu toata inima pe Dumnezeu, am senzatia ca ar trebui sa fac mai mult, nu cred ca as fi la nivelul apostolilor care si-au lasat mrejele si l-au urmat pe Iisus ori au avut curajul sa Il marturiseasca in public.
Mie daca Dumnezeu mi-ar cere sa renunt la serviciu ori sa vorbesc de nebun in metrou oamenilor despre Hristos nu cred ca as fi in stare, chiar daca asta ar insemna salvarea unui singur suflet. Egoul meu este inca destul de puternic si nu e in stare sa faca sacrificii pentru semeni. Ma gandesc serios ce sa fac pe viitor, merg pe principiul ca intotdeuana am ceva de invatat si sa am in vedere ca Dumnezeu ne iubeste pe toti.