Ce poate fi mai minunat decat Cuvantul lui Dumnezeu? In ce alta carte indiferent de autorul ei gasim atatea comori? Rezolvari ale problemelor noastre...stau in Ea.Invataturi,incurajari...cat de bun a fost cu noi sa ne lase aceasta "carte"deosebita! "4. Drept raspuns, Isus i-a zis: "Este scris: "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu."Domnul sa va binecuvanteze!
Se vede ca n-ai citit "Vanatorul de zmeie", unde, apropo, e mult mai frumos exprimata dragostea si decat in fituica aceea catre Corintieni, ce tot mai des o vad vomata pe tatuajele pipitelor retarde.Pe bune, citeste-o.
Desigur, Book of five rings e o carte mult mai minunata, si desigur e mai plina de putere, putere adevarata nu basme si magie. Si un singur autor :)
http://www.guardianacademymembers.com/articlesfiverings.pdf
Dar cine a zis ca "Biblia" e minunata? Eu o consider la fel ca oricare alta carte SF gen Harry Potter.
Biblia spune ca pamantul este rotund.
Da, rotund cu 4 colturi.
Da,normal sunt multe, din conta, chiar mult mai interesante decat Biblia.Ca sa-ti dau un exemplu "Portretul lui Dorin Gray" de Oscar Wilde.Mai ales cand Dorin l-a omorat pe Basil Hallward, ahh, ce mi-a placut partea aia.Am invatat mult din aceasta carte, mult mai multe decat as fi putut invata vreodata din Biblie.
Biblia este cel mai bun sfatuitor in privinta casatoriei si descrie cum trebuie sa ne comportam fata de parinti de copii, fata de prieteni si dusmani, fata de vecini si rudenii.
Nici nu ma intereseaza casatoria,in privinta parintilor,normal,ii respect,iar in ceea ce priveste prietenii stiu cum sa ma comport cu ei, ii tin aproape ca sa ma folosesc de ei, iar dusmanii ii tin si mai aproape ca sa-i distrug. Oricum am rasfoit Biblia si nu mi s-a parut ceva fascinant care sa ma determine s-o citesc, ci din contra mi se parea plistisitor, la un moment dat incepusem sa adorm.
Bravo. Si eu am citit cartea, este geniala. Ma bucur ca ai pomenit de numele personajelor, a fost placut sa-mi aduc aminte dupa atata timp de niste personaje pe care le-am simpatizat atat de mult. Ce mai, jos palaria, toate cartile sunt geniale intr-un mod al lor, asa ca nu cred ca avem dreptul sa le comparam. Oricum, felicitari.
"Things are not necessary what do you see. This way you look at it, the way you describe it, so the way of describing, always, that is according to the use you want to make it." zicea un nene. Pe sistemul asta, si Abecedarul poate fi o carte minunata, plina de putere si de adevar (Ana are mere).
Mai tii minte ce raspuns/sfat ti-am dat despre raportul credinta-Biblie?
P.S. Daca apare de doua ori raspunsul scuze, prima data m-a scos de pe pagina.
1. Ti-am zis odata ca iti respect credinta, chiar ma bucur ca gasesti un echilibru spiritual in aceasta credinta si daca iti face numai bine atunci este normal sa continui insa ti-am explicat sa renunt la Biblie, avand in vedere contradictiile si personificarea zeului atat de evidente, care-l fac sa para un razbunator egocentric.
2. Ca raspuns da sunt o sumedenie de alte carti din diferite domenii care pot ajuta oamenii(cel psihologic de pilda). Nu zic ca Biblia nu are un efect benefic asupra unora insa minunata nu e. Este doar o carte care ne obisnuieste cu notiunea supunerii fata de autoritate, care promoveaza unele mecanisme administrative ale societatii. Adevar este in Biblie daca tu crezi cu asta, la fel de bine ar putea fi considerata cartea adevarata fie Tanahul, fie Coranul, fie Vedele. Cat despre putere nu pot sa comentez nimic, intr-adevar si-a exercitat puterea cu varf si indesat in timpul Evului Mediu.
Nu poti sa contesti ca Biblia este o Carte deosebita de celelalte, este unica: In circulatia Ei, in traducerea ei (Biblia a fost tradusa, retradusa si parafrazata mai mult decat orice alta carte existenta). Este unica in supravietuirea Ei chiar prin persecutii. Unica in invataturile ei. Exista lucrari apartinand aproape tuturor marilor scriitori de literatura, scrise special pentru a evidentia influenta pe care Biblia a avut-o asupra lor. Biblia cuprinde proorociile mesianice ale Vechiului Testament care au fost implinite intocmai de Isus Hristos. In intreg Noul Testament apostolii au apelat la doua aspecte pentru a-I dovedi mesianitatea.Primul a fost invierea, iar al doilea implinirea profetiilor mesianice.Vechiul Testament, scris de-a lungul unei perioade de peste 1000 de ani contine cateva sute de referiri la Mesia cel asteptat. Toate acestea implinandu-se in Hristos, realizeaza o confirmare puternica a identitatii Sale de Mesia. Biblia contine 6408 versete cu profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268, in timp ce restul profetiilor privesc evenimente inca viitoare.Asa ceva nu mai exista in nici o alta carte.Este imposibil ca aceste profetii sa se fi implinit la intamplare.
Este unica in supravietuirea Ei chiar prin persecutii. Unica in invataturile ei- la randul ei a persecutat si au avut multe alte carti de suferit, chiar si oameni. Unica in invataturile ei? cum ramane invatatura evreilor sau a budistilor care mi se pare mult mai pasnica decat cea a bibliei
contine 6408 versete cu profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268, - eu prezic ca in viitorul apropiat statele unite ale americi vor invada Iranul asa cum a facut si cu Iraq-ul, eu de asemena prezic ca Statele Unite ale Americii vor pierde monopolul in favoarea Chinei- sunt profetii, ma face profet daca sa intampla nu. Am prezis doar prin prisma observarii a istoriei si a prezentului si daca se adevereste inseamna ca sunt atent la detalii si am preconizat corect.
Vechiul testament e o carte unicata contine cel mai negativ personaj din literatura lumii
noul testament este cartea copiata din mitologia egipteana horus =isus
in concluzie da sunt multe cartii importante si coranul e si cartea hindusilor, orice carte e interesanta
Extraordinar!
Nu-mi dai fundita?
Nu pot, pentru ca nu ai dreptate. Daca scrii ca ea este Cartea cartilor, da ti-o dau!
Tu deja sti raspunsul la intrebare
Eu asa cred.Tu ce crezi?
O sumedenie de carti, dar iti dau numele numai la 3 carti:
-Necronomicon
-Solomon's key
-Dictionnaire Infernale
Si inca ceva, nu crezi ca te inseli despre Dumnezeu. ca el exista? Eu iti spun ca am o divinitate, dar nu o numesc Dumnezeu, nici Duda nici Papa nici God... inca nu a gasit un nume bun ...
Exista aceasta carte? De ce nu mi-a zis nimeni de ea? Cu ocazia asta am aflat de pe ''TPU,, ca exista Biblia.
Asta asteptam vezi ca sunt un personaj destul de periculos in conversatii.Ti-am aruncat un simplu carlig sa sari sa ma ataci sa te asez inapoi in banca ta.Usor ai intrat in jocul meu.Nu puteai sa ma eviti? Cam prostuta esti cu tot ca il ai pe ''Dumnezeu,,. Nici in echipa nu va descurcati.O credinta preluata prin intermediari, misionarii, apostoli si o gramada de escroci s-au din auzite, nu poate fi o ''Religie,, proprie. Legea ''Credintei,, apartinand legilor mentale se manifesta in felul urmator. Dacă crezi cu adevărat în ceva, nici nu îţi imaginezi că poate fi altfel. Credinţele tale îţi construiesc un fel de tunel. Ele elimină, sau te determină să ignori informaţiile care nu corespund cu ceea ce crezi. Cele mai mari blocaje mentale pe care trebuie să le depăşeşti sunt cele legate de convingerile proprii care te autolimitează. Ele te pot împiedica să acţionezi, oprindu-te până şi de la o simplă încercare.
Asta esti tu, nu poti sa-mi zici ca ma insel in aceasta privinta, te tradeaza atitudinea si raspunsurile date.Nu am ce sa-ti explic pentru ca convingerile tale apasa prea greu pe mintea ta.Ce ii aia ''Religie,,? Ca eu nu am facut.Se face asa ceva in scoala? De ce?
De ce sa fiu prost crescut? Ca am spus adevarul despre tine mai sus? Cum imi permit sa te contrazic? De unde stii ca nu am citit-o? Ce naiva esti si usor de manipulat intr-o conversatie.Ti-ai editat primul raspuns dupa ce ai vazut ce ti-am scris.
Oricine poate sa fie prost crescut insa sa fi om este ceva mai greu! Cum iti permiti sa ma contrazici daca tu nu ai citit-o?!
Sunt mai om ca tine si fara ''Dumnezeu,,.Ma faci sa rad nu vezi cat de ''prostuta,, esti.Ma injosesc eu personal daca iti dau prea mare atentie.