| LovBeDăDevol a întrebat:

Mai exact, unde se manifesta fenomenul de mandrie, gen cand esti intr-o competitie si castigi, pe langa faptul ca ai castigat ceva material, eu personal simt si un sentiment de bucurie si relaxare si eliberare si parca mi se umfla stomacu de energie pozitiva si voi simtiti la fel?

Răspuns Câştigător
| Ineys a răspuns:

Asa e omul facut, toata lumea simte asta. Cei care spun ca nu, sunt doar niste ipocriti.

| doctorandus a răspuns (pentru Ineys):

Mandria conform lui Aristotel este o virtute, nu un defect de caracter.

Răspuns utilizator avertizat
| doctorandus a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Dap, Aristotel zice ca cine e mandru fara temei e de fapt prost, nu mandru.

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să îți poți iubi aproapele ca pe tine însuți, trebuie să te iubești pe tine însuți. Ca să te iubești pe tine însuți trebuie să te apreciezi și să te respecți pe tine însuți. Ca aceasta să se întâmple, activitatea pe care o faci trebuie să îți aducă și satisfacție. Dacă ceea ce ai făcut este apreciat și premiat de alții, acesta este un semn că ai făcut ceva pozitiv și pentru ei, a fost un exemplu bun. Este bine dacă ești fericit din cauza asta. Dacă asta numești mândrie, este un lucru bun. Dacă exagerezi, este cultul personalității.

| SingleForOne a răspuns:

Mândria, deseori, se manifestă la nivelul minții, și se extinde în alte zone. Depinde de înțelegerea fiecăruia de o ia în sens rău sau bun. Dacă vrei să fii deasupra tuturor, să te simți rege sau dumnezeu peste toată lumea, atunci ar fi mândrie coruptă. Dacă vrei să ajuți, încurajezi, ești mulțumit că trăiești și ești fericit, atunci mândria este o virtute, sensul bun.