Iisus nu a facut nici o religie sau secta., daca facea era una si atat, desi citeste nt si urmeazal fara religie su traditi pagane.
Daca in lume in afara Bisericii lasate de Dumnezeu Fiul mai exista si alte aproximativ 30.000 de secte sau denominatiuni crestine, atunci... faptele vorbesc de la sine.
Fiecare din cele 30000 de secte s-ar putea considera in mod eronat in masura sa dea sfaturi crestine dar, asta NU AR SCHIMBA faptul ca se afla IN AFARA ADEVARULUI. Acei "intemeietori" de secte s-au dezbinat si pentru interese pecuniare si zeciuiala (adventistii spre exemplu) si-au intemeiat propriile secte colectoare de ZECIUIALA
Biserica a fost si ramane UNA:
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU GRESEALĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
Isus spune (Matei 7:21-23) - 21 Nu oricine îmi zice: «Doamne, Doamne» va intra în regatul cerurilor, ci acela care face voinţa Tatălui meu care este în ceruri. 22 Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în numele tău, n-am scos noi demoni în numele tău şi n-am făcut noi multe lucrări de putere în numele tău?» 23 Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii!
Deci simplul fapt că cineva afirmă că este creștin nu înseamnă nimic. Este importnt de a acumua cunoștință din Scriptură și de a o aplica.
Iar una dintre fațetele adevăraților creștini spuse de Isus este - (ioan 13:34, 35) 34 Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; aşa cum v-am iubit eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. 35 Prin aceasta vor şti toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire între voi".
Cele mai sîngeroase războaie au avut loc între națiuni care se declarau creștine (în principal ortodoxe și catolice), chiar și în prezent ortodoxii în estul ucrainii se ucid reciproc, ceva mai înainte același lucru l-au făcut în R. Moldova în transnistria.
Faptele lor arată că sunt "lucrători ai nelegiuirii", cel mai oribil e că preoții binecuvântează armele și armatele.
Dacă vei cunoaște Biblia vei putea face singură deosebirea între cei adevărat și fals.
Cel mai bine e sa faci cercetari tu insati si sa nu asculti de ce-ti spun unii si altii.
Eu cred cu tarie ca orice om care studiaza istoria crestinismului se poate convinge singur ca Biserica Ortodoxa e cea care a pastrat cel mai fidel, de-a lungul a 2, 000 de ani, invatatura lui Iisus. Cauta si despre oamenii care au practicat cele doua confesiuni (ortodoxa/pocaita) si vezi diferentele dintre ei.
Pocaitii sunt mai calzi, dupa cum spui si tu. Asta pentru ca ei sunt mai putini si se cunosc mult mai bine intre ei. Ba chiar se cerceteaza intre ei, cum faceau sasii in sec. XIX. Dar ei nu sunt o biserica, ci sunt o comunitate care are la mijloc nistre credinte. Dar Biserica e mai mult decat atat si incorporeaza persoane din toate categoriile sociale, pacatosi si sfinti de peste tot din lume.
Trebuie sa mai sti ca credinta ortodoxa e o credinta barbateasca. Adica nu ne plangem de mila, cum fac pocaitii. Nu cantam lacrimogene si nu intram in transa pe acorduri de chitara. Biserica Ortodoxa nu pune pret pe sentimentalismele ieftine, ci propovaduieste urmarea vietii lui Hristos care implica si Golgota.
Icoanele nu sunt inchinare la idoli. Asta e propaganda pocaita. Exista icoane crestine din secolul III d.Hr. Sunt multe de spus aici, dar am vorbit despre asta in alte posturi. Daca te intereseaza iti dau link.
Stai cuminte in religia in care te-ai nascut. Dumnezeu e unul peste toti. Pocaitii nu sunt cu nimic mai buni. Cat despre icoane... ele exista expuse in biserici. Asta nu iti spune nimic? De ce sunt, daca Biblia le interzice? De fapt, eu nu am gasit nicaieri aceasta interdictie. Tatal tau e doar "simpatizant" daca nu s-a rebotezat.
Dar eu ma tot intreb cat de credinciosi sunt cei care tot schimba religia? Daca o schimba pe cea in care s-a nascut, nu poti avea garantia ca nu o va schimba si pe urmatoarea.
Nimeni nu se naste in nicio religie. Daca te nasti in garaj nu esti masina. Dumnezeu nu este "peste toti", indiferent de credinta lor.
Pentru cine a pus intrebarea: ortodoxismul este o religie in general politeista, fiindca slaveste si sfintii, ceea ce intr-adevar e interzis. Nu religia conteaza sau schimbarea ei, ci credinta. Adevarul e ca la ortodocsi nu prea intelegi nimic, fiindca nu asta se incurajeaza.
"Stai cuminte in religia in care te-ai nascut" - ar însemna că alegerea religiei e o lotereie, depinde doar de locul unde te-ai născut - mare prostie!
Pai daca te nasteai arab, erai mahomedan. Aici, ortodoxii, catolicii, reformatii, unitarienii, evanghelicii, pocaitii de diverse culte (si ei au mai multe), etc cred in acelasi Dumnezeu. Nu e alta religie, ci e alta Biserica. Prost esti tu ca nu intelegi. Si presupun ca esti foarte "credincios", dar nu stii in ce crezi.
Nu mahomedan ci musulman. îți spun că religia nu-i corect să fie moștenită în funcție de locul nașterii, dar se pare că ești prea "deștept" să înțelegi.
Ba e altă religie de vreme ce convingerile diferă, chiar dacă toți se socot creștini și susțin că cred în același Dumnezeu.
Esti prea "destept" ca sa stii macar ce vrei sa intrebi.
Am întrebat eu ceva sau cineva stă rău cu vederea?!
anonim_4396 întreabă: