Da, e adevarat ce spune iurii75, Bibliile contemporane chiar spun ca aceste fragmente de fapt nu fac parte din... Biblie.
Ma refer la traducerile recente ale Bibliei.
Eu nu cred in Biblie, asta e cum ar fi: recunosc ca Shakespeare e important, il studiez, dar nu cred in Shakespeare (nu ma inchin la Shakespeare).
Era vorba despre mine.
Pe Acela care a făcut cerurile și pământul, marea și izvoarele apelor, și tot ce este în ele.
Nu am un răspuns la intrebarea aceasta. Dar știu că va veni ziua in care vom putea explora spațiul cosmic așa cum omenirea nu a mai făcut-o niciodată. Nu cu navete spațiale și nici prin alte mijloace tehnologice.
Aceia care pe pământul acesta au avut de suferit din pricina credinței lor în Mântuitorul, vor avea privilegiul de a povesti experiența salvării lor din păcat și minunile pe care Dumnezeu le-a făcut în viața lor, și altor lumi necazute in păcat. Despre existența acestor planete ne vorbește Moise in cartea lui Iov acolo unde spune că "fii lui Dumnezeu au venit înaintea lui Dumnezeu". Ei sunt reprezentanții acelor planete care au rezistat amăgirilor celui rău. În locul lui Satana trebuia să fie Adam ca reprezentat al pământului. Dar fiindcă Adam a căzut, prin uzurpare Satana se declară stăpânul acestui pământ. Lucrul acesta îl cunoaștem atunci când în pustia ispitirii I-a oferit Mântuitorului tot pământul în schimbul închinării.
Dar repet: în privința altor planete nelocuibile nu am răspuns. Poate că Dumnezeu le-a făcut așa; sau poate că ele au fost locuite cândva. Nu știu. Știu doar un lucru: că este bine pentru noi să nu presupunem ceva dacă Dumnezeu nu ne-a descoperit încă. Dar cu siguranță vom avea ca timp o veșnicie să Îi punem întrebări, și să ne bucurăm de a cerceta lucrările Sale. Aceasta trebuie să fie principala țintă a noastră pe langa altele: să căutăm să cunoaștem pe Dumnezeu. Acesta trebuie să fie scopul omenirii, al oricărui suflet omenesc. Acesta trebuie să fie și scopul tău. Dacă nu este, atunci trebuie să îl faci. E mai mult decât "trebuie".
Nu te sfătui, vei da ortul popei ( îl vei susține astfel pe popa! )
Aceste versete apar în unele manuscrise şi versiuni biblice din secolele al V-lea şi al VI-lea e.n., dar nu apar în manuscrisele greceşti mai vechi: manuscrisele Sinaiticus şi Vaticanus 1209, din secolul al IV-lea. Dr. B. F. Westcott, o autoritate în materie de manuscrise biblice, a afirmat că „versetele... nu fac parte din naraţiunea originală, ci sunt o adăugire" (An Introduction to the Study of the Gospels, Londra, 1881, p. 338). În secolul al V-lea, traducătorul biblic Ieronim a afirmat că „majoritatea codicelor greceşti [nu conţin] acest pasaj" (The Last Twelve Verses of the Gospel According to S. Mark, de J. W. Burgon, Londra, 1871, p. 53). Într-o enciclopedie se spune: „Vocabularul şi stilul diferă atât de mult de restul Evangheliei, încât pare aproape imposibil ca Marcu să fi compus acest pasaj (adică versetele 9–20)" (New Catholic Encyclopedia, 1967, vol. IX, p. 240)
" sunt numai aberatii." - aberații sunt în capul unora care nu vor să înțelegă că pasajul respectiv nu face parte din Biblie
De ce mai pui întrebări dacă nu citești răspunsurile?
Ți-am scris deja că pasajur respectiv a fost adăugat mai tărziu, faptul că se găsește în unele ediții ale bibliei nu-l face autentic.
Și ortodoxia a introdus cîteva cărți apocrife la mijlocul Bibliei ( cea mai iurea este "istoria balaurului") dar aceasta nu înseamnă că ele au început să facă parte din Sfintele Scrituri.
Pentru că nu-ți convine e de 2 lei?
"Eu am zis ca nu cred in biblie, ca e o prostie" - nu acesta era subiectul și întrebarea ta.
Linișteștete.