Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
Mark Twain a spus că, "nu lucrurile din Biblie pe care nu le înţeleg mă deranjează, ci acelea pe care le înţeleg şi nu le fac!" Aceasta deducţie precisă dezvăluie adevăratul motiv pentru care mulţi oameni se tem să studieze Scripturile. Se tem că s-ar putea întâlni cu Autorul lor, Aceasta să le ceară ceva, şi ştiu că nu sunt pregătiţi să o facă...
Și-a dat și el cu părerea. Fiecare înțelege atât cât poate să înțeleagă din îngustimea lui.
Este adevarat-numai rogu-te sa lasi deoparte majuscula când vorbesti despre d-zeul asta! sunt ei mai multi-dar asta îmi e dintre cei mai urâciosi-ca e unul dintre cei mai adorati.
Pai,intai ar trebui sa vezi cine a fost Mark Twain ca om, nu ca scriitor, si apoi sa decizi daca parerea lui in domeniul asta chiar conteaza.
Mark Twain a fost un scriitor englez-de fapt, cel mai mare scriitor englez din toate timpurile si el avea numai critici la adresa religiei.
Acest fapt am remarcat in scrierile sale, cand le-am citit, iar acest mesaj l-am descifrat gandindu-ma in spatele acelor cuvinte, dar si pe Wikipedia spunea ca acesta era ateu.
Nu numai ca a fost certat cu religia si cu biserica, dar intr-un material pe care l-am citit mai demult scria ca era.homo.Acuma,ce parere ar fi putut avea, avand in vedere.circumstantele? Ideea e ca niciodata n-ar trebui sa citezi sau sa urmezi principiile de viata ale unor oameni care n-au ce oferi.Ca n-au avut nici pentru ei.
Cine este marc tvain, dar are dreptate.si eu sunt atee.si frumoasa si inteligenta.si cre(s)tini niste urati.
Nu are treaba una cu alta,timiditatea se poate mosteni de la cineva din familie/neam,nicidecum din cauza biserici! Biserica in ziua de azi a devenit o afacere unde se duc in mare parte oameni care au negazuri/pacate sperand ca prin rugaciune sa le fie iertate, nicideucm sa se molipseasca de "tumiditate"! Daca vrei sa stii sursa timiditati este neincerederea in sine si teama de necunoscut, pe scurt e boala secolului...Dar faza"biserica este principala cauza din care se naste timiditatea" e chiar nostima
Da. Credinta (religia) este cea mai mare escrocherie a tuturor timpurilor. Frica de ceva supranatural au facut oamenii sa-si piarda banii, locuintele, familiile si chiar mai rau, viata. Singurul lucru in care oamenii ar trebui sa creada este adevarul cotidian, care se intampla in prezentul trait si in tehnologia care il inconjoara. Biserica incurajeaza lumea la credinta fara sa dea dovezi clare despre existenta concreta a vreunui dumnezeu sau a altor creaturi supranaturale. Tot ce vezi e real, e in jurul tau, e ceea ce te face mai puternic sau mai slab, dumnezeu nu-ti va da bani sau case sau masini, nu-ti va da nici o viata saraca sau bolnava, tot ceea ce se intampla este pentru ca fiecare om este diferit si unic. fiecare alege sa invete sau nu, sa faca afaceri sau nu, sa cheltuie sau nu, sa construiasca sau sa distruga, etc. asta cred eu
Si mark twain este etalon de intelepciune pentru omenire sau tot un om, probabil ateu care a murit la fel ca toata lumea urmand sa dea ochii cu cel in care nu a crezut, si sa mai dea si socoteala pentru ineptiile cu care a sucit mintile altora? mai ales ale copiilor si tinerilor?