anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Martorii lui Iehova au voie să participe la nunţi ale celor cu altă religie decât cea a lor? thinking

5 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Învăţătura greşită a interzicerii participării la un eveniment special cum este nunta, este la fel de eronată ca şi cea referitoare la interzicerea celebrării zilei de naştere.

Organizaţia „turnului de veghe" a „martorilor" a interzis celebrarea zilei de naştere, folosind un text oarecare interpretat la voia întâmplării: "A treia zi, era ziua naşterii lui Faraon. El a dat un ospăţ tuturor slujitorilor lui,...iar pe mai marele pitarilor l-a spânzurat" - Geneza 40, 20-22; Interdicţia a fost inventată doar pentru că s-a întâmplat ca cineva să fie omorât cu ocazia sărbătoririi unei zile de naştere.

Este de observat că organizaţia „turnului de veghe" nu lasă la latitudinea membrilor să tragă singuri concluzii din Biblie (la fel procedează şi în cazul altor învăţături). Corpul legislativ secret al organizaţiei a inventat această lege şi foloseşte procedurile disciplinare pentru a asigura respectarea ei obligatorie de către toţi membrii.

De exemplu, un prezbiter din Massachusets a trimis o felicitare de ziua de naştere a fiului său, care nu era,, martor". Soţia sa i-a anunţat pe liderii locali, şi astfel a fost chemat la comisia de judecată cu uşile închise. "Vinovatul", în vârstă de 70 ani, i-a provocat să-i arate un singur verset din Biblie care interzice felicitarea de ziua de naştere. Comisia l-a exclus din organizaţie şi conform regulamentului, rudele sale nu-l mai primesc în casă şi nici nu-l mai salută.

| milan9 a răspuns:

Împotriva interzicerii celebrării zilei de naştere, se poate arăta că atât Faraon cât şi regele Irod erau oameni violenţi şi tirani; asemenea dictatori erau obişnuiţi să execute oameni cu orice ocazie, nu doar la zilele de naştere! În plus, o persoană care trimite o felicitare de ziua naşterii, sau părinţii care fac un tort cu lumânări de ziua naşterii copilului lor, nu pot fi acuzaţi că merg pe urmele celor doi regi criminali. Biblia conţine totuşi referiri la asemenea celebrări ale zilelor de naştere în familiile credincioase:

În Iov 1, 4, Vechiul Testament afirmă în legătură cu familia patriarhului Iov: "Fiii săi se duceau unii la alţii şi dădeau un ospăţ în casa fiecăruia şi invitau şi pe cele trei surori ale lor să mănânce şi să bea împreună cu ei" sau "În fiecare an, când fiecare îşi celebra ziua de naştere, fiii lui Iov dădeau câte o petrecere...".

Până şi traducerea greşită (care a modificat intenţionat cuvinte şi sensuri din text) a „martorilor", menţionează celebrarea naşterii lui Ioan Botezătorul: "Te vei bucura şi veseli şi mulţi se vor bucura de naşterea lui" (Luca 1, 14). Dacă naşterea lui Ioan Botezătorul a fost o rază de bucurie, şi dacă fiii credinciosului Iov petreceau împreună, faptul că dintre miliarde de oameni, şi Faraon şi Irod îşi celebrau ziua de naştere, nu poate fi folosit ca bază pentru interzicerea celebrării zilei de naştere între credincioşi.

| Ad1tza a răspuns:

Religiile is in mare parte o prostie.Nu-l insult pe Dumnezeu. Insult bisericile si religiile care isi fac propriile reguli care nu au nici o treaba cu continutu din Biblie si interpreteaza Biblia asa cum au ei chef pentru scopu banilor.Normal ca au voie iti pune spune Dumnezeu sa nu-ti faci prieteni?

| emmaemmanuella a răspuns:

Tuturor le este permis sa mearga unde doresc.Eu cred ca nu are nici o importanta religia atata timp cat iti doresti sa fi alaturi de prieteni intr-o zi importanta a vietii lor.

| DakotaRoyse a răspuns (pentru emmaemmanuella):

Da, dar am întrebat pentru că eu cunosc câţiva martori care de exemplu nu participă la zilele de naştere ale altora. Ştiu că ei nu şi le ţin, dar nu ştiu sigur dacă au sau nu voie să participe la alte zile de naştere. Dar eram curioasă de nunţi, pentru că de nunţi n-am auzit nimic happy