Inseamna ca satan este stapanul tau.Tu faci lucrarile lui.El este plin de ura si de rautate.Trebuie sa lasi pe Dumnezeu sa iti schimbe inima sa iti dea pacea si dragostea.El este Creatorul tuturor.
Nu-mi pasa de convingerile tale.
Nimanui nu-i pasa.
Citeste si tu stirile despre sectele astea ciudate.
De exemplu la Martori, vazusem o stire acum cateva luni cum ca un tata si-a lasat fiica sa moara pentru ca avea nevoie de transplant de sange si la ei este interzis.
Ti se pare rational?
Cum sa ti la niste secte irationale.
Cum sa iti lasi familia sa moara, cum sa urmezi o secta creata de un mason pentru. profit. Pardon... cum sa fi atat de misogin?
Sectele astea sunt fara ratiune.
Si apropo. Fara raspunsuri inutile ca nu dau funda pentru raspuns inutil.
Nu astept raspunsuri de genul:
Aaa ca sunt din "x" secta si ca e cea mai grozava si [bla bla bla].
Pricepi? Nu-mi pasa ce cred celelalte secte despre ei insisi.
=. ="
Ideile lor sunt irationale.
Nici mie nu imi pasa care este parerea ta.Parerea lui Dumnezeu conteaza. Daca traiesti frumos cu sens, cu scop, daca faci binele si traiesti in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu au sentimentul ca esti folositor si util celor din jurul tau, ai bucurie si te simti un om implinit. Daca stai pe margine si te intrebi cum se face ceva, cine face ceva, de ce face, restul este Can-Can.
Si Dumnezeu zice sa urmezi o religie care iti interzice sa salvezi vieti prin transplant de sange?
Dumnezeu zice ca trebuie sa urmezi o religie misogina?
Dumnezeu zice ca religia este pentru profit draga EmaS?
O credinta al carei obiect apare cu evidenta, nu poate fi numita credinta. ( Sfantul Atanasie cel Mare)
Vezi sa nu te induca in eroare sensul echivoc al cuvintelor. ( Sfantul Vasile cel Mare)
Sunt peste 24000 de religii, doctrine si credinte.
Eu vorbesc de crestinii autentici nu de scursuri.Eu nu am nimic cu Martorii lui Iehova daca acestea sunt convingerile lor, eu nu ii judec.Sotul meu a primit mult sange cand a avut un accident ingrozitor de munca. Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunile si i-a dat viata.Nu sunt pocaita pentru profit.Noi am avut societate comerciala si am renuntat la ea pentru ca faceam compromisuri.Eu am renuntat la un serviciu foarte bun si bine platit (aveam salariul de trei ori mai mare decat unde lucram atunci si multe alte beneficii), dar am renuntat pentru ca am ales sa ma pocaiesc.Pe vremea aceea in 1989 nu puteai sa lucrezi in cadrul Ministerului de Interne si sa fi in acelasi timp si pocait.Mi-am facut cerere de trecere in rezerva si am ales sa Il urmez pe Domnul.Nu am regretat nici un moment alegerea facuta.
Si eu vorbesc de Ortodoxi.
Cea mai veche si mai frumoasa religie Crestina.
Restul, sunt doar niste porcarii aparute recent pentru. ca oamenii se plictiseau.
Si ca nu aveau ce face au inventat si ei ceva prostesc.
Ortodoxia este o viata noua cu Hristos si in Hristos, calauzita de Duhul Sfant (...) Crestinii traiesc in Hristos si Hristos traieste in ei. ( Serghei Bulgakov)
1 - 0
Pastrati credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna.Cand vei fi inaintea Dreptului Judecator nu te va intreba ce confesiune ai avut ci ce ai facut pentru El cum ti-ai trait viata?
Ai tu cu adevarat pe Isus ca Domn si Mantuitor in viata ta? Traiesti tu in fiecare zi avand o relatie personala cu Dumnezeu?
Adventisti ii injura pe crestini,crestinii pe iehovisti,musulmanii injura pe toata lumea,penticostalii se fac ca iubesc pe toata lumea,budistii sunt obligati sa iubeasca pe toata lumea,hindusii isi iubesc zeii lor cu patru membre si cap de elefant,zoroastrienii dracu mai stie ce fac,scientologii si mormonii fac pe dumnezeii,animisti,cu animalele lor etc. etc.
Pe bune,chiar nu vedeti cat de ridicoli sunteti,toti cei ce credeti in vreo zeitate, de va puneti in mod sado-masochist original, jug si-l purtati cu mandrie? Scarbos, tata, scarbos!
Adevarul tine de cum il Filosofezi pe Dumnezeu.
Religia are importanta daca stiai sau nu stiai.
Influenteaza enorm de mult! Enorm!
Pentru ca omul tine cont de Religie si ceilalti trebuie sa se conformeze.
Fie ca recunoaste sau nu, religia il influenteaza mult pe om.
Si ceilalti trebuie sa se conformeze.
Sa iti dau un exemplu clar...
Oamenii sunt precum Sobolanii si restul doar niste gunoaie printre care Sobolanii umbla nu din placere, ci doar sa supravietuiasca.
Esti o fata destepata, nu inteleg de ce faci diferenta intre ortodocsi si aventisti.Tot aceeasi treaba e.Nu conteaza ca adventistii sunt mai noi, daca ne gandim, hinduismul e de 2 ori mai vechi decat crestinismul, deci crestinismul e ca un copil pe langa el.
In viziunea mea toate religile sunt un cancer pentru un om normal la cap, parerea mea ratiunea te ajuta in viata sincer uitate in jurul tau vezi oamenii rationali multi?
Mda, oare ce-i doare pe unii de ce cred altii? Ce conteaza ca-i Budha, ca-i Dumnezeu, ca-i Iahve, ca-i Jah, ca-i altcineva?
Toti suntem la fel... La fel de ipocriti, credem ca, credinta noastra este suprema si perfecta.
Ma gandesc la islamisti, se bat ca animalele, iti dau in cap daca arzi pagini din Coran sau daca ai Biblia in mana, dar oare, din punctul de vedere al religie lor, aceste lucruri sunt unele bune?
Nu se mai tine cont cine aprinde mai multe lumanari, se tine cont cate bombe ai pus si cati oameni din alta religie ai omorat.
Aceste doua credinte ( adventistii si penticostalii ) mi se par cele mai ignorante secte ale judeo-crestinismului.
Asa'i. Dar toate astea se intampla numai in secte.
Cand biserica Catolica s-a despartit de cea Ortodocsa;
cea Catolica a devenit extrem de violenta.
Inchizitiile si chinurile create de Biserica Catolica.
Au fost oribile.
Nu zic ca Ortodocsi sunt perfecti.
Singurul caz cunoscut la Ortodocsi sunt Cruciadele.
Care si alea nu au durat prea mult.
Ideea este ca cei care debiteaza cel mai mult sunt pocaitii.
De unde ai definitia de pocait? e incompleta si deloc explicativa din punct de vedere religios.da tu te-ai multumit cu atat.asa e? iaca eu nu ma multumesc cu putin, si cand imi dau seama ca un prost e prost, ii spun in fata fara menajamente.
POCĂÍ, pocăiesc, vb. IV. Refl. 1. (În concepțiile religioase) A-și mărturisi păcatele săvârșite, a se căi și a căuta să obțină iertare prin post și rugăciuni. ♦ A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc. ♦ Tranz. fact. A face pe cineva să-și mărturisească păcatele sau greșelile și să se căiască de ele. 2. A deveni adept al anumitor secte religioase creștine. – Din sl. pokajati sen.
POCĂÍ vb. 1. v. căi. 2. (BIS.) a se căi, (înv.) a se spăsi.
POCĂÍT adj., s. 1. adj. (fam.) spăsit. (O atitudine ~.) 2. s. (BIS.) sectant.
POCĂÍT ~tă (~ți, ~te) m. și f. Adept al unei secte religioase creștine, care consideră pocăința ca fiind perfecționarea morală supremă. /v. a se pocăi
A SE POCĂÍ mă ~iésc intranz. 1) rel. A-și recunoaște păcatele făcute, cerând iertare de la providență. 2) A avea remușcări; a regreta. 3) A deveni adept al anumitor secte religioase creștine. /
Din Dex.
Ai citit vreodata Dex-ul? :>
http://dexonline.ro/
Mai nene? daca vrei sa pari destept, lasa dexul si ia biblia. fiindca cu dexul esti destept ca lumea.cu biblia vei fi si precum ingerii.deci destept universal.succes.
Stai calm draga.
Am citit si Biblia si Dexul.
Si multe altele pe langa ele.
Tu ai citit doar Biblia? ^ _ ^
Stai, stai.
Nu trebuie sa-mi raspunzi.
Nu-mi pasa ce ai citit sau ce nu ai citit tu.
A te pocăi înseamnă „a te întoarce". Motivul pentru care trebuie să ne întoarcem la Dumnezeu este că ne aflăm pe un drum greşit. Noi nu mergem pe calea lui Dumnezeu,noi mergem pe calea noastră.
Biblia spune: „Fiecare îşi vedea de drumul lui". Când mergem pe propriul nostru drum şi facem ceea ce vrem noi, nu putem cunoaşte dragostea lui Dumnezeu. Acesta este motivul pentru care Biblia spune să ne pocăim.
Pocăinţa nu înseamnă să verşi multe lacrimi pentru păcatele tale. Mulţi oameni plâng şi strigă către Dumnezeu, şi totuşi ei nu se pocăiesc. Pocăinţa nu înseamnă să stai fără mâncare sau să-ţi chinuieşti trupul.
Nimeni nu poate fi scăpat de păcatele sale făcând doar lucrurile spuse mai sus.Da, pentru că pocăinţa nu înseamnă doar părere de rău pentru păcatele tale. Unui puşcăriaş îi pare foarte rău pentru ceea ce a făcut. Cu toate acestea, dacă ar fi eliberat, s-ar întoarce iarăşi la vechiile obiceiuri.
Pocăinţa nu înseamnă teamă. Uneori, în timpuri de primejdie, oamenii obişnuiţi să blesteme pot deveni liniştiţi şi chiar să cerşească îndurare de la Dumnezeu. Dar când primejdia a trecut, ei se reântorc la blestemele lor. Ei nu s-au pocăit.
Pocăinţa este o „întoarcere la stânga-mprejur". Înseamnă să vezi şi să recunoşti că ai greşit, să fii destul de sensibilizat ca să părăseşti ceea ce ai făcut. Aceste lucruri se pot petrece într-un timp foarte scurt.
Pocăinţa este o schimbare a mentalităţii tale, a atitudinii tale, care determină o schimbare în faptele tale. Unul din elementele care contribuie la producerea acestei schimbări în noi, este să vedem că păcatele noastre L-au pus pe Isus pe cruce.
Cineva povestea următoarea întâmplare despre felul în care, ca băiat, s-a pocăit de păcatul hoţiei:
„Am fost crescut de bunica mea.Era o bună creştină,o iubeam şi mă iubea. Când am crescut am început să fur. Eram săraci şi puneam mâna pe lucruri care nu îmi aparţineau. Bunica m-a pedepsit pentru faptele mele,dar asta nu m-a oprit. Când vedeam un lucru pe care aş fi dorit să-l am,îl furam numaidecât.
Într-o zi,bunica m-a chemat şi mi-a spus: „Băiete,eu te-am pedepsit pentru furt,dar se pare că acesta nu ţi-a ajutat la nimic. Te iubesc prea mult ca să te las să continui aşa. Prima dată când mai vii acasă cu ceva ce nu-ţi aparţine,voi lua unul din aceste ace de tricotat şi-l voi înroşii în foc. Apoi îţi voi arde cu el mâna ta hoaţă,atât de rău încât nu vei uita niciodată".
Multă vreme nu am mai furat nimic. Ştiam că bunica vorbeşte foarte serios. Dar cu timpul m-am reântors la vechile mele obiceiuri. Veneam acasă cu buzunarele umflate. Bunica a observat acest lucru,dar la început nu a zis nimic. În final n-a mai putut suporta:
„Goleşte-ţi buzunarele!" mi-a poruncit bunica. Am făcut aşa cum mi-a spus. Furasem un cuţit,două bile, un titirez, o radieră şi câteva stilouri.
„Băiete, de unde ai luat aceste lucruri?" Niciun răspuns. Din nou: „Spune-mi de unde ai luat aceste lucruri!". Tăcere. „Ei bine, atunci am să fac ce ţi-am promis", a adăugat bunica.
S-a dus şi a pus acul de tricotat în foc. Când acesta s-a înroşit m-a chemat şi mi-a spus: "Fiule, ca să poţi înţelege gravitatea faptelor tale urâte, ca să poţi cuprinde seriozitatea lor şi să nu o uiţi niciodată, ca să poţi fi vindecat de acestă deprindere, trebuie să-ţi dau o lecţie.Priveşte!"
Şi spunând aceste cuvinte, şi-a deschis propria sa mână şi scoţând repede acul de tricotat din foc, l-a înfipt în palma ei mică.Un mic sfârâit, puţin miros pătrunzător, puţin fum. Asta a fost tot. Apoi şi-a scos acul din mână şi a spus: „Nu-ţi lua privirea de aici!" Aceasta a pus capăt furturilor mele.
Din ziua aceea mi-am dat seama de gravitatea faptelor mele şi cât a costat-o pe aceea care mă iubea atât de mult şi pe care o iubeam şi eu."
Ce a cauzat schimbarea atitudinii acestui băiat? Faptul că a văzut cât de mult îl iubea bunica şi cât de mult a suferit ea pentru el.
Când noi vedem cât de mult ne-a iubit Domnul Isus Hristos şi ce a suferit El pentru noi, aceasta cauzează o schimbare a inimii noastre. Nu există dragoste mai mare decât dragostea pe care o are Domnul Isus pentru noi.
Biblia spune: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi"(Ioan 15:13)
God bless you!
Pocait are doua sensuri.
Caura in Dex draga.
POCĂÍ, pocăiesc, vb. IV. Refl. 1. (În concepțiile religioase) A-și mărturisi păcatele săvârșite, a se căi și a căuta să obțină iertare prin post și rugăciuni. ♦ A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc. ♦ Tranz. fact. A face pe cineva să-și mărturisească păcatele sau greșelile și să se căiască de ele. 2. A deveni adept al anumitor secte religioase creștine. – Din sl. pokajati sen.
Inteleg credinta. Si pot sa zic ca dintre toate religiile, cea Ortodocsa este cea mai frumoasa.
Si e frumoasa povestea aia cu baiatul. ^ _ ^
Pentru mine are un singur sens şi l-am scris mai sus. Mă bucur că ţi-a plăcut mărtuirea băiatului.
Şi aş vrea să-ţi mai spun că nu RELIGIA te va duce în cer, ci Isus Hristos. "Cine cugetă la cuvântul Domnului, găseşte fericirea şi cine se încrede în Domnul este fericit. " Proverbele 16:20.
Bonus - vizionare plăcută. ^^ http://www.youtube.com/watch?v=M-Q7hOxquyo
Religia te obliga sa te porti intr-un anume fel.
Religia ucide.
Ex.:
Penticostalii sunt niste misogini. (Numai Femeia trebuie sa aiba capul acoperit)
Martorii niste criminali irationali. (Chiar daca esti pe moarte si iti trebuie transfuzie de sange. Sa nu ajuti pe nimeni sa umble cu sangele.)
Adventistii urmeaza o religie creata de un mason. (Religia asta a fost creata de un mason cu scopul de a obtine profit.)
Intelegi ideea? Conteaza in ce religie esti. Chiar daca numai in scris, conteaza.
Slava cerului ca nu m-am nascut intr'o porcarie din asta.
Norocoaso Cea mai liberala religie as spune fara sa exagerez e satanismul. Chiar daca se zvononeste ca satanisti sunt malefici ei sunt pe de parte cea pacifista religie. Nu exagerez ca mai sunt multe relgii care nu aproba violenta dar aici e vorba despre crestinism si religile care deriva din el ceia ce e ciudat sa vezi ca de fapt cel ce a creat satanismul de azi a fost un abate crestin ironic nu Poate de Bomgomil ai auzit se spune ca bongomilismul a fost predecesorul satanismului de azi.
Heeei.
Era vorba de religiile Deistice nu de Satanism.
Dar daca generalizam; da, satanismul este cea mai libera religie.
Si dintre toate religiile Deistice, Ortodoxismul este cel mai bun. ^ _ ^
De fapt te referiai la teism nu la deism. E totusi o diferenta intre deism si teism.
Uite:TEÍSM1 s. n. Doctrină filozofică bazată pe admiterea existenței lui Dumnezeu ca ființă absolută care a creat lumea și o îndrumează [!]. – Din fr. théisme.
DEÍSM s.n. Orientare filozofică-religioasă din sec. XVII-XVIII, care recunoștea existența lui Dumnezeu numai ca o cauză primară, impersonală a lumii, negând ideea întruchipării lui Dumnezeu într-o persoană și teza intervenției acestuia în viața naturii și a societății. [Pron. de-ism. / < fr. déisme, cf. lat. deus – zeu].
Sa stii ca dintre cele pocaite despre care vorbeam sunt si care nu accepta ideea incarnarii lui D-zeu ca fiinta umana. Si eu asa vad toate religiile pocaite.
Nu toate de expmplu penticostali accepta asta.In loc sa postezi ceva aiurea te rog sa ma intrebi ca din moment ce "sunt" penticostal ( in scris ca-s satanist) stiu foarte bine doctorinele.
Si am zis: "dintre cele pocaite despre care vorbeam"
Nu am zis: "toate religiile pocaite despre care vorbeam"
Te rog sa citesti.
Am citit si era vorba si de penticostali de-asta ti-am corectat ceia ce ai zis:p
In fine.
Dupa mine toate religiile astea pocaite.
Sunt doar niste farse si niste ciudatenii demne de ignorat. =. ="
S vede ca esti ortodoxa ok nu te contrzic ca chiar sunt ciudate.
Hei. Dintre toate religiile. Cea ortodoxa este perfecta.
Si sunt mandra ca sunt ortodoxa... chiar si numai in scris.
Decat sa ma nasc intr'o familie ciudata.
Ma bucur ca in scris sunt Ortodoxa.
Daca as fi fost de alta religie atunci ar fi trebuie sa fac chestii ciudate si sa ma port ciudat. >:[
Nici ortodoxia nu acceptă ideea de reîncarnare.
Încă de la începuturile creştinismului, diavolul a încercat să-i bată pe creştini, cu alţi creştini.
După ce, au încetat prigoanele şi o mare parte din Imperiu a trecut la creştinism, au început să apară şi creştinii cu numele.
De altfel, arianismul susţinut de un episcop, a fost printre primele forme de schismatism şi sectarism de la credinţa adevărată.
Odată cu trecerea timpului, aceste mişcări s-au amplificat.
Unele secte din ziua de azi, chiar au preluat idei combătute şi anatemizate de cele 7 Sinoade Ecumenice, ca o sfidare parcă.
După apostazia romano-catolicilor, s-a creeat un precedent periculos, ca dovadă că şi din ritul latin s-au desprins alte manifestări de credinţă şi tot aşa.
Totuşi, nu trebuie să negăm că există oameni simpli execepţionali şi nevinovaţi, în toate cultele lumii.
Chiar nu trebuie să urâm oamenii ci deviaţiile de la învăţătura insuflată apostolilor de către Duhul Sfânt şi consacrată de către Sfinţii Părinţi.
La vremea secerişului vom vedea cu toţii, câţi creştini adevăraţi au rămas şi din ce cult.
La final, totul va fi ca la început, creştinii rămaşi, vor fi uniţi ca fraţi întru credinţă prin botezul sângelui mucenicesc.
Stiu ca Ortodoxia nu accepta ideea de reincarnare.
Si sunt de acord.
Altfel, sufletul nu ar avea nici o forma si nu ar fi unic.
Pentru ca sufletul nu poate lua forma tuturor corpurilor in care se baga.
Ci numai a unuia.
Sincer. Prefer sa nu ma gandesc la pocaitii.
Imi dau un sentiment ciudat de raceala si departare de credintele mele.
Ortodoxismul, ca religie ce crede in Trinitate, este prima si cea mai veche religie.
Si desigur cea mai frumoasa. ^ _ ^
Sa se inteleaga.
Nu exista religie dintre toate religiile ce cred in D-zeu, mai frumoasa ca Ortodoxia.
Nu mai lăsa să ajungă la tine pricini de sminteală şi de încrâncenare, care să te vitregească de iubirea de oameni.
Şi ei sunt oameni şi mulţi, poate reuşesc să urmeze modelul de viaţă a lui Hristos, ieşind din exagerările cultului lor.
Eu nu sunt ecumenist, dar, sufletul omului îl ştie doar Dumnezeu.
"Nu exista religie dintre toate religiile ce cred in Dumnezeu, mai frumoasa ca Ortodoxia."
Asta este dat să vadă, doar celor care înţeleg ortodoxia la nivelul ei universal, tainic şi haric, purtată fiind, sub oblăduirea Duhului Sfânt, în cele mai grele perioade ale ei, vreme de 2000 de ani şi până la finalul veacurilor.
In legatura cu transfuzile de sange, vorbesti din nestiinta. In primul rand acestea sunt chiar nesigure si pot aparea multe riscuri. Multi oameni dintre cei care nu sunt martori le refuza. Dar Martorii lui Iehova ACCEPTA ALTERNATIVE la transuziile de sange, si astfel beneficiaza de tratamente medicale mai eficiente. In al doilea rand este o porunca data in Biblie, la Faptele 15: 29, unde se spune sa ne abtinem de la sange.
Sa las si eu niste amintiri aici, ca una care e nascuta in familie ortodoxa si care a cautat o oarecare alinare oriunde a gasit pe cineva dispus sa asculte in anume moment din viata. Ar fi tare multe de povestit, dar o sa rezum la final, cand ajunsa in fata unui preot ortodox mi s-a ''dat'' sa tin post si o ditamai lista de citit iar mai apoi in fata unui pastor penticostal care, desi stia ca nu sunt in cautarea unei noi religii, credinte, a stat cu mine undeva la 40 de ore si m-a ascultat ca un psiholog, la sfarsit spunandu-mi ca biserica e acolo unde ne putem opri putin in loc, oriunde am fi, sa ridicam cateva ganduri sincere catre Dumnezeu. Nu mi-a citat Biblia, ca vedea ca nu o fila de carte era ce cautam ci mi-a spus o vorba lasata de om, dupa care incerc si acum sa-mi traiesc viata : Omul sfinteste locul. Nu pot sa spun ca sunt in culmea fericirii dar sunt linistita, nu merg pe strada nici cu capul intors nici cu capul plecat. Daca intrebati de ce am acordat doar 2 randuri experientei ortodoxe, raspund asa: 2 e numarul de minute in care preotul ortodox mi-a prezentat solutia la cumpana in care eram.
Cum am spus si la inceput, nu am lasat o parere ci doar am relatat niste fapte,insa nu pentru a generaliza ci pentru a arata ca o parere se poate forma in functie de factori externi,in cazul meu, de un preot care probabil se grabea undeva sau asta era felul in care el facea voia lui Dumnezeu. Sunt fel si fel de oameni,de caractere, de credinte peste tot, pentru o mana de preoti fara nici un Dumnezeu sa blamez ortodoxia? pentru cativa penticostali sau martori fanatici sa-i numesc jigodii? da? atunci hai sa ma alatur si francezilor si nemtilor si altor cateva zeci de natiuni care, pentru cativa tigani, suntem o natiune de tigani. Va doare cand va sunt prezentate stiri de genul, nu? Asa il doare si pe cel care-si incheie ziua gandindu-se cum ar fi putut fi mai pe placul lui Dumnezeu, in timp ce era facut jigodie, mizerie de om. Daca tot ii considerati asa, unde va e bunatatea de care vorbiti? Sau doar e mai la indemana sa fii bun doar cu cei buni? Iar pentru cei care vor incepe cu intrebari de gen''Pentru ce sa fiu bun?'' intreb si eu : Ce faci tu daca intr-adevar exista Dumnezeu sub forma in care te temi tu ca exista? Si nu ma refer la a actiona din teama unei pedepse supreme ci la teama unei vesnicii fara un Dumnezeu de care o sa ai certitudinea ca exista?
Daca vrei un psiholog, du-te la un psiholog.
Daca vrei un preot psiholog, trebuie sa stii unde sa cauti.
Daca ai chef de discutii psihologice despre Dumnezeu intra pe TPU.
Preotii nu au nici o legatura cu religia.
Religia tine de ideile ei.
Si cele mai bune idei sunt la Ortodoxie.
Sa nu te apuci sa imi scrii romane cu: "Nu e adevarat!"
Ca nu o sa le citesc.
Eu te-am avertizat sa nu scrii degeaba.
Bunatatea tine de cum te comporti cu oamenii nu ce nu suporti.
Si eu nu suport religiile alea de nici un fel.
Daca vrei sa iti suporte cineva religia din orice rasa ar face parte, Fa-te Satanist.
Bunatatea tine si de om.
Un baiat, un bun prieten penticostal, fuma, bea, se droga si injura.
Asta tine de om draga.
Si cum peste 80% sunt Ortodoxi este logic ca aici sunt mai multe exemplare de bun si rau.
Si nu am zis niciodata: "Pentru ce sa fi bun?"
Si daca esti vreun sectant care are chef sa imi tina o prelegere despre religia lui si despre cat de rational esti tu, mai bine numai scrie.
La fel, te-am avertizat sa nu scrii degeaba.
Fata de ortodoxi, am cunoscut numai sectanti care zic ca ei sunt perfecti, rationali si morali.
Si eu de ce sa nu imi apar religia daca ei fac la fel?
Un proverb Satanist:
Responsabilitate pentru Responsabili!
Se aplica peste tot.
Eu nu ma tem de Dumnezeu si nici de faptul ca exista intr-un anume fel.
Eu stiu ca exista si incerc sa il inteleg dupa cum cred eu ca ar fi.
Nu dupa cum crezi tu ca exista.
O existenta fara Dumnezeu, o traiesti in fiecare zi atunci cand suferi.
Punct!
Sa nu vad discutii de genul: Cat de rational esti tu.
Ca m-am saturat de sectanti de genul astora.
Si daca ei isi apara ******* de religie cu atata vointa, eu de ce anul as face-o?
Ca nu am chef sa zici ca: Aaa ca tu de ce faci asa.
Uite de aia. Ca toti sunt asa.
Si de ce sa ma las calcata in picioare de niste oameni atat de nesimtiti?
Sa iti dau un exemplu concret...
Oamenii sunt ca niste sobolani, restul sunt doar niste gunaoie printre care sobolanii umbla nu de dragul de a umbla printre gunoaie ci pentru ca sa supravietuiasca.
Trebuie sa lupti ca sa supravietuiesti. Si lupta nu e asa usoara cum vrei tu sau altii sa o scoata.
Daca o sa scrii: Cat de irationala sunt si cat de rational esti tu. Nu o sa citesc nimica din ce scrii. Si o sa te si reportez.
Salut, eu am raspuns unei intrebari pe acest site dupa cum am crezut de cuviinta, decent, desigur, dupa standardele multora.Se intampla ca intrebarea e pusa de tine, insa raspunsurile sunt de interes general. Repet, daca nu s-a inteles, uscaturi au toate padurile, asta nu stirbeste fumusetea si utilitatea padurilor in general.Patea cea mai grava e ca nu m-ai contrazis cu nimic, ai postat acceasi insiruire de cuvinte si fraze,ca nu suporti pocaitii,ca oamenii sunt ca niste sobolani,bla,bla. Daca e cineva care ar trebui sa fie raportat,aceea esti tu,pentru ca exista o politica de postare aici ce interzice sa te repeti, asta fiind si motivul pentru care am postat in primul rand, ca am vazut ca te repeti si instigi voalat la ura si stateam cu ochii pe mail sa vad daca dureaza mai mult de o ora pana sa te ofenseze simplul fapt ca raspunsul meu nu e un raspuns pe care l-ai fi dat tu. M-ai fi surprins daca m-ai fi ignorat, dar asa. absolut previzibil, transparent si in cele din urma inconsistent in argumente. Pretinzi ca iti aperi religia dar eu nu ti-am lezat-o cu nimic. sau ..asta sa te fi agitat? Ca pe undeva par sa am dreptate doar ca nu-ti impartasesc repulsia fata de sectanti? Ce spui tu acolo? Ca as fi afirmat sau as fi dat de inteles ca supravietuirea e usoara? Nu draguto, e extrem de greu sa incerci sa fii bun intr-o lume rea Apropos, Biserica Ortodoxa tot secta a fost considerata la inceputurile ei. Si dragilor, nu mai puneti intrebari ale caror raspuns nu aveti de gand sa-l cititi doar pentru ca nu e pe placul vostru.Nu vine nimeni la categoria asta pentru convertire,cel mult asternem in cuvinte trairi personale sau apropiate noua si incercam sa luam ce e mai bun din tot. Cu atat mai putin se vine pentru cearta, cel putin nu asta mi-e intentia, dar unora le e mai usor sa vina cu o replica rautacioasa, persista pana la incordare maxima iar la sfarsit tot ei sunt indignati, ca deh. convingerile personale le-au fost provocate. Astea fiind zise, va salut ortodoxeste cu un ''Doamne-ajuta'' si cu un sectant ''Pace voua'', ca amandoua zic de bine.
Dragule.
Nu sunt singura nici ultima care nu respecta "Politica TPU".
N-am chef de regulile tale.
Le respect cat pot asa cum face toata lumea.
Apropo.
Asta e OffTopic.
Ar trebuii sa te reportez zicand ca e OffTopic? *joke*
In fine.
Normal ca actionez asa.
Toti actioneaza asa.
Eu de ce as fi mai prejos?
Nu ai de ce te lasa calcat in picioare de altii.
Mai ales de niste ciudati din spatele calculatorului. (nu generalizez)
Biserica Ortodoxa era considerata secta la inceput pentru ca e prima care a inceput intr-o lume a Paganilor si a Traditiilor.
Biserica Ortodoxa este acum cea mai veche si mai frumoasa Biserica si Religie.
Si de ce as citii niste raspunsuri puerile?
Stii tu, pe TPU asta. Toti incearca sa se dea mari si tari si sa zica cat de rationali sunt ei si cat de irationali sunt restul.
Precum... mai bine nu dau nume.
Nu te teme, nu esti tu cel la care ma gandeam. * - *
Ca sa nu mai spun ca video- ul despre Martorii lui Iehova este total neadevarat, se vede acest lucru din prima fraza. Este o PORUNCA la Matei 24: 14, sau 28: 19, 20 ( dar mai sunt multe alte versete ) sa predicam vestea buna despre Regat.
DeProfundis99 întreabă: