| Alikke a întrebat:

Martorii lui Iehova:
http://www.youtube.com/watch?v=OYkzVq8zFyg
Penticostalii:
http://www.youtube.com/watch?v=xn9O-8YM9Dc
Adventistii:
http://www.youtube.com/watch?v=3zv2aYMU51c

Ce parere aveti? Pentru unii e mai importanta o secta decat viata unui om...

46 răspunsuri:
| Alikke explică (pentru EmaS):

Si Dumnezeu zice sa urmezi o religie care iti interzice sa salvezi vieti prin transplant de sange?
Dumnezeu zice ca trebuie sa urmezi o religie misogina?
Dumnezeu zice ca religia este pentru profit draga EmaS?

O credinta al carei obiect apare cu evidenta, nu poate fi numita credinta. ( Sfantul Atanasie cel Mare)
Vezi sa nu te induca in eroare sensul echivoc al cuvintelor. ( Sfantul Vasile cel Mare)
Sunt peste 24000 de religii, doctrine si credinte.

| EmaS a răspuns (pentru Alikke):

Eu vorbesc de crestinii autentici nu de scursuri.Eu nu am nimic cu Martorii lui Iehova daca acestea sunt convingerile lor, eu nu ii judec.Sotul meu a primit mult sange cand a avut un accident ingrozitor de munca. Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunile si i-a dat viata.Nu sunt pocaita pentru profit.Noi am avut societate comerciala si am renuntat la ea pentru ca faceam compromisuri.Eu am renuntat la un serviciu foarte bun si bine platit (aveam salariul de trei ori mai mare decat unde lucram atunci si multe alte beneficii), dar am renuntat pentru ca am ales sa ma pocaiesc.Pe vremea aceea in 1989 nu puteai sa lucrezi in cadrul Ministerului de Interne si sa fi in acelasi timp si pocait.Mi-am facut cerere de trecere in rezerva si am ales sa Il urmez pe Domnul.Nu am regretat nici un moment alegerea facuta.

Si eu vorbesc de Ortodoxi.
Cea mai veche si mai frumoasa religie Crestina.
Restul, sunt doar niste porcarii aparute recent pentru. ca oamenii se plictiseau. tongue
Si ca nu aveau ce face au inventat si ei ceva prostesc.
Ortodoxia este o viata noua cu Hristos si in Hristos, calauzita de Duhul Sfant (...) Crestinii traiesc in Hristos si Hristos traieste in ei. ( Serghei Bulgakov)
1 - 0winking laughing

Pastrati credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna.Cand vei fi inaintea Dreptului Judecator nu te va intreba ce confesiune ai avut ci ce ai facut pentru El cum ti-ai trait viata?
Ai tu cu adevarat pe Isus ca Domn si Mantuitor in viata ta? Traiesti tu in fiecare zi avand o relatie personala cu Dumnezeu?

Conteaza in ce religie te nasti.
Religia te face sa te porti intr-un anume fel.
Sa ucizi direct sau indirect.
Sa minti direct sau indirect.
Si lista poate continua.
E la minea cocosului!
Asta pentru cine are pic de creier.

Are o influenta si religia in care te nasti, dar cel mai mult poate influenta prin puterea exemplului.Copiii vor creste intr-un camin binecuvantat fara certuri, betii si injuraturi.Eu cred ca acestea isi pun amprenta in caracterul si personalitatea copilului.

| roxanad a răspuns (pentru Alikke):

In legatura cu transfuzile de sange, vorbesti din nestiinta. In primul rand acestea sunt chiar nesigure si pot aparea multe riscuri. Multi oameni dintre cei care nu sunt martori le refuza. Dar Martorii lui Iehova ACCEPTA ALTERNATIVE la transuziile de sange, si astfel beneficiaza de tratamente medicale mai eficiente. In al doilea rand este o porunca data in Biblie, la Faptele 15: 29, unde se spune sa ne abtinem de la sange.

| roxanad a răspuns:

Ca sa nu mai spun ca video- ul despre Martorii lui Iehova este total neadevarat, se vede acest lucru din prima fraza. Este o PORUNCA la Matei 24: 14, sau 28: 19, 20 ( dar mai sunt multe alte versete ) sa predicam vestea buna despre Regat.

| Alikke explică (pentru roxanad):

Ba vorbeam in cunostiinta de cauza.
Stiam toate irationalitatile care mi le zici. tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai nene? daca vrei sa pari destept, lasa dexul si ia biblia. fiindca cu dexul esti destept ca lumea.cu biblia vei fi si precum ingerii.deci destept universal.succes.

| Alikke explică (pentru anonim_4396):

Stai calm draga.
Am citit si Biblia si Dexul. tongue laughing
Si multe altele pe langa ele.
Tu ai citit doar Biblia? ^ _ ^
Stai, stai.
Nu trebuie sa-mi raspunzi.
Nu-mi pasa ce ai citit sau ce nu ai citit tu. tongue

| Alikke explică:

Adevarul tine de cum il Filosofezi pe Dumnezeu.
Religia are importanta daca stiai sau nu stiai.
Influenteaza enorm de mult! Enorm!
Pentru ca omul tine cont de Religie si ceilalti trebuie sa se conformeze.
Fie ca recunoaste sau nu, religia il influenteaza mult pe om.
Si ceilalti trebuie sa se conformeze.
Sa iti dau un exemplu clar...
Oamenii sunt precum Sobolanii si restul doar niste gunoaie printre care Sobolanii umbla nu din placere, ci doar sa supravietuiasca.

| Nyx a răspuns:

Sa las si eu niste amintiri aici, ca una care e nascuta in familie ortodoxa si care a cautat o oarecare alinare oriunde a gasit pe cineva dispus sa asculte in anume moment din viata. Ar fi tare multe de povestit, dar o sa rezum la final, cand ajunsa in fata unui preot ortodox mi s-a ''dat'' sa tin post si o ditamai lista de citit iar mai apoi in fata unui pastor penticostal care, desi stia ca nu sunt in cautarea unei noi religii, credinte, a stat cu mine undeva la 40 de ore si m-a ascultat ca un psiholog, la sfarsit spunandu-mi ca biserica e acolo unde ne putem opri putin in loc, oriunde am fi, sa ridicam cateva ganduri sincere catre Dumnezeu. Nu mi-a citat Biblia, ca vedea ca nu o fila de carte era ce cautam ci mi-a spus o vorba lasata de om, dupa care incerc si acum sa-mi traiesc viata : Omul sfinteste locul. Nu pot sa spun ca sunt in culmea fericirii dar sunt linistita, nu merg pe strada nici cu capul intors nici cu capul plecat. Daca intrebati de ce am acordat doar 2 randuri experientei ortodoxe, raspund asa: 2 e numarul de minute in care preotul ortodox mi-a prezentat solutia la cumpana in care eram.
Cum am spus si la inceput, nu am lasat o parere ci doar am relatat niste fapte,insa nu pentru a generaliza ci pentru a arata ca o parere se poate forma in functie de factori externi,in cazul meu, de un preot care probabil se grabea undeva sau asta era felul in care el facea voia lui Dumnezeu. Sunt fel si fel de oameni,de caractere, de credinte peste tot, pentru o mana de preoti fara nici un Dumnezeu sa blamez ortodoxia? pentru cativa penticostali sau martori fanatici sa-i numesc jigodii? da? atunci hai sa ma alatur si francezilor si nemtilor si altor cateva zeci de natiuni care, pentru cativa tigani, suntem o natiune de tigani. Va doare cand va sunt prezentate stiri de genul, nu? Asa il doare si pe cel care-si incheie ziua gandindu-se cum ar fi putut fi mai pe placul lui Dumnezeu, in timp ce era facut jigodie, mizerie de om. Daca tot ii considerati asa, unde va e bunatatea de care vorbiti? Sau doar e mai la indemana sa fii bun doar cu cei buni? Iar pentru cei care vor incepe cu intrebari de gen''Pentru ce sa fiu bun?'' intreb si eu : Ce faci tu daca intr-adevar exista Dumnezeu sub forma in care te temi tu ca exista? Si nu ma refer la a actiona din teama unei pedepse supreme ci la teama unei vesnicii fara un Dumnezeu de care o sa ai certitudinea ca exista?

| Alikke explică (pentru Nyx):

Daca vrei un psiholog, du-te la un psiholog.
Daca vrei un preot psiholog, trebuie sa stii unde sa cauti.
Daca ai chef de discutii psihologice despre Dumnezeu intra pe TPU. laughing
Preotii nu au nici o legatura cu religia.
Religia tine de ideile ei.
Si cele mai bune idei sunt la Ortodoxie.
Sa nu te apuci sa imi scrii romane cu: "Nu e adevarat!"
Ca nu o sa le citesc.winking
Eu te-am avertizat sa nu scrii degeaba. laughing
Bunatatea tine de cum te comporti cu oamenii nu ce nu suporti.
Si eu nu suport religiile alea de nici un fel.
Daca vrei sa iti suporte cineva religia din orice rasa ar face parte, Fa-te Satanist.
Bunatatea tine si de om.
Un baiat, un bun prieten penticostal, fuma, bea, se droga si injura.
Asta tine de om draga.
Si cum peste 80% sunt Ortodoxi este logic ca aici sunt mai multe exemplare de bun si rau. straight face
Si nu am zis niciodata: "Pentru ce sa fi bun?"
Si daca esti vreun sectant care are chef sa imi tina o prelegere despre religia lui si despre cat de rational esti tu, mai bine numai scrie.
La fel, te-am avertizat sa nu scrii degeaba.
Fata de ortodoxi, am cunoscut numai sectanti care zic ca ei sunt perfecti, rationali si morali.
Si eu de ce sa nu imi apar religia daca ei fac la fel?
Un proverb Satanist:
Responsabilitate pentru Responsabili!
Se aplica peste tot.winking
Eu nu ma tem de Dumnezeu si nici de faptul ca exista intr-un anume fel.
Eu stiu ca exista si incerc sa il inteleg dupa cum cred eu ca ar fi.
Nu dupa cum crezi tu ca exista.
O existenta fara Dumnezeu, o traiesti in fiecare zi atunci cand suferi.
Punct!
Sa nu vad discutii de genul: Cat de rational esti tu.
Ca m-am saturat de sectanti de genul astora.
Si daca ei isi apara ******* de religie cu atata vointa, eu de ce anul as face-o?
Ca nu am chef sa zici ca: Aaa ca tu de ce faci asa.
Uite de aia. Ca toti sunt asa.
Si de ce sa ma las calcata in picioare de niste oameni atat de nesimtiti?
Sa iti dau un exemplu concret...
Oamenii sunt ca niste sobolani, restul sunt doar niste gunaoie printre care sobolanii umbla nu de dragul de a umbla printre gunoaie ci pentru ca sa supravietuiasca.
Trebuie sa lupti ca sa supravietuiesti. Si lupta nu e asa usoara cum vrei tu sau altii sa o scoata.
Daca o sa scrii: Cat de irationala sunt si cat de rational esti tu. Nu o sa citesc nimica din ce scrii. Si o sa te si reportez. laughing

| Nyx a răspuns (pentru Alikke):

Salut, eu am raspuns unei intrebari pe acest site dupa cum am crezut de cuviinta, decent, desigur, dupa standardele multora.Se intampla ca intrebarea e pusa de tine, insa raspunsurile sunt de interes general. Repet, daca nu s-a inteles, uscaturi au toate padurile, asta nu stirbeste fumusetea si utilitatea padurilor in general.Patea cea mai grava e ca nu m-ai contrazis cu nimic, ai postat acceasi insiruire de cuvinte si fraze,ca nu suporti pocaitii,ca oamenii sunt ca niste sobolani,bla,bla. Daca e cineva care ar trebui sa fie raportat,aceea esti tu,pentru ca exista o politica de postare aici ce interzice sa te repeti, asta fiind si motivul pentru care am postat in primul rand, ca am vazut ca te repeti si instigi voalat la ura si stateam cu ochii pe mail sa vad daca dureaza mai mult de o ora pana sa te ofenseze simplul fapt ca raspunsul meu nu e un raspuns pe care l-ai fi dat tu. M-ai fi surprins daca m-ai fi ignorat, dar asa. absolut previzibil, transparent si in cele din urma inconsistent in argumente. Pretinzi ca iti aperi religia dar eu nu ti-am lezat-o cu nimic. sau ..asta sa te fi agitat? Ca pe undeva par sa am dreptate doar ca nu-ti impartasesc repulsia fata de sectanti? Ce spui tu acolo? Ca as fi afirmat sau as fi dat de inteles ca supravietuirea e usoara? Nu draguto, e extrem de greu sa incerci sa fii bun intr-o lume rea Apropos, Biserica Ortodoxa tot secta a fost considerata la inceputurile ei. Si dragilor, nu mai puneti intrebari ale caror raspuns nu aveti de gand sa-l cititi doar pentru ca nu e pe placul vostru.Nu vine nimeni la categoria asta pentru convertire,cel mult asternem in cuvinte trairi personale sau apropiate noua si incercam sa luam ce e mai bun din tot. Cu atat mai putin se vine pentru cearta, cel putin nu asta mi-e intentia, dar unora le e mai usor sa vina cu o replica rautacioasa, persista pana la incordare maxima iar la sfarsit tot ei sunt indignati, ca deh. convingerile personale le-au fost provocate. Astea fiind zise, va salut ortodoxeste cu un ''Doamne-ajuta'' si cu un sectant ''Pace voua'', ca amandoua zic de bine.

| Alikke explică (pentru Nyx):

Dragule.
Nu sunt singura nici ultima care nu respecta "Politica TPU".
N-am chef de regulile tale.
Le respect cat pot asa cum face toata lumea.
Apropo.
Asta e OffTopic. devil
Ar trebuii sa te reportez zicand ca e OffTopic? *joke* devil
In fine.
Normal ca actionez asa.
Toti actioneaza asa.
Eu de ce as fi mai prejos?
Nu ai de ce te lasa calcat in picioare de altii.
Mai ales de niste ciudati din spatele calculatorului. (nu generalizez)
Biserica Ortodoxa era considerata secta la inceput pentru ca e prima care a inceput intr-o lume a Paganilor si a Traditiilor.
Biserica Ortodoxa este acum cea mai veche si mai frumoasa Biserica si Religie.
Si de ce as citii niste raspunsuri puerile?
Stii tu, pe TPU asta. Toti incearca sa se dea mari si tari si sa zica cat de rationali sunt ei si cat de irationali sunt restul.
Precum... mai bine nu dau nume. laughing
Nu te teme, nu esti tu cel la care ma gandeam. * - *

Întrebări similare