anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Martorii vorbesc de doua feluri de rasplata pentru credinciosi: unii vor trai vesnic in cer (144000), iar restul vesnic pe pamant. Chiar asa de "elastica" sa fie Biblia, sa permita atatea interpretari?

Răspuns Câştigător
| KhludCiprian a răspuns:

Nu, martorii au o traducere "particulara". Totusi gandeste-te ca mormonii se vad crestini, dar cei ce inteleg mai multe ca au cartea lui Mormon. Sau musulmanii ce cred ca inteleg Biblia mai bine dupa ce au citit Coranul!

Crestinii au avut perspective diverse ca Biblia are perspective diverse, citeste fiecare evanghelie si fiecare are perspectiva diferita! Citeste Proverbe si Psalmii si vezi ce diferite sunt de 1 Regi sau 2 Regi. Daca pentru cineva ii pare ca e mai semnificativ o carte sau alta, ajunge sa mai adauge ca sa fie inca un cult la ploaia de culte deja existente.

Asta ca sa nu separam bisericile traditionale ce toate au "aceeasi traditie" dar daca stai in BO Rusa vezi ca ei nu merg la miezul noptii sa "ia lumina" de Paste si n-au altarul la rasarit, ca ei cred ca e de origine paganawinking

Ti-o zic ca-s in Minsk si am mai prins cateva parti "ciudate" la ortodocsii de aici!

| sabin89 a răspuns (pentru KhludCiprian):

De mormoni nu stiu mai nimic. De martori stiu ca am avut doi colegi la liceu. Ei tot aduceau reviste la scoala, iar eu, curios din fire, mai citeam. Ulterior, amandoi au abandonat, s-au retras din organizatie. Au mers si ei acolo pentru ca acolo mergeau parintii.

| iurii75 a răspuns (pentru sabin89):

"amandoi au abandonat, s-au retras din organizatie." - oare cum au reuşit că milan susţine că sunt ameninţaţi cu moartea dacă vor să se retragă. rolling on the floor

| HDeNiSaR a răspuns (pentru iurii75):

rolling on the floor

17 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Biblia trebuie studiata pentru el insus, caci mantuirea e personala.
Cercetatorul sincer nu va fi lasat singur; Dumnezeu Insus il va conduce la izvoarele apelor vietii (Apocalipsa.7:17).

| milan9 a răspuns:

42000 de culte, 42000 de interpretari contradictorii...
Dar o singură înţelegere corectă a mesajului, protejate de un cadru unic: Biserica.

| milan9 a răspuns:

Oare nu libertatea omului îl apropie pe acesta de Dumnezeu sau îl îndepărtează de Acesta? Introducem oare predestinatia? Îl acuzăm oare pe Dumnezeu de o astfel de nedreptate? Organizaţia iehovistă susţine în mod greşit că Biserica creştină ar fi fost limitată abuziv de Dumnezeu doar la 144.000 persoane...

Dar, ca şi în cazul altor simboluri din cartea Apocalipsei (care conţine aproape numai limbaj simbolic), şi numărul 144.000 are valoare simbolică, fiind un multiplu al numărului simbolic 12, referitor la cele 12 seminţii ale luiIsrael. Numărul celor "12.000 de pecetluiţi" din fiecare seminţie nu este un număr predestinat(!) de Dumnezeu ci un număr cu VALOARE SIMBOLICĂ.

| iurii75 a răspuns:

Scopul iniţial al lui Dumnezeu a fost ca oameni perfecţi să locuiască veşnic pe un pământ paradiziac. Pentru a îndrepta răul cauzat de Satan, Adam şi Eva, Dumnezeu a adus în existenţă un regat al cărui rege este Isus şi care are ca coregenţi 144000 de oameni "cumpăraţi de pe pământ". (apocalipsa cap.14)

| fuzzer a răspuns:

Sunt afirmatii justificate cu argumente biblice. Cat cu privire la interpretari, mereu vor fi multe, foarte multe, insa stau la baza anumite profetii care s-au implinit si care se vor implini pe parcurs, iar inrerpretarile pot fi diverse, dar mesajul tot acelasi e.

Daca eu iti spun ca merg in oras, si ma intorc peste cateva ore, tu poti interpreta mesaju asta in multe feluri, fie ca o sa cumpar ceva, fie ca nu, fie ca o sa vin cu cineva, fie ca nu. Dar ce stii sigur e, ca o sa ma intorc.

| PreotCrestin a răspuns (pentru fuzzer):

Biblia nu lasa loc de interpretari. Doar cei ce vor sa o interpreteze gresit o fac.

| KhludCiprian a răspuns (pentru PreotCrestin):

Si ce faci cand sunt contradictii sau perspective contrare? Sau greseli?

A murit Iuda spanzurat ca ii parea rau, sau a murit din rautatea sa cu intestinele explodand?

Biblia interzice imaginile si obiectele de cult sau nu?

Toti zic ca Biblia are o interpretare, si toti au ALTA interpretare! Asta mi-ar da de candit, ori (mai) toti sunt dizonesti ori chiar Biblia are mai multe posibile interpretari!

| fuzzer a răspuns (pentru PreotCrestin):

Serios?! Atunci cum iti explici existenta atator secte, care sunt diferite din multe puncte de vedere, totusi in esenta se aseamana, adica au in singur Dumnezeu. Aici vorbim de religii monoteiste. Faptul ca ortodocsii cred intr-un Dumnezeu, intruchipat in 3 persoane distincte, e o convingere lipsita de logica, nejustificata. Asa sunt ale secte, care cred intr-un singur Dumnezeu, si in Fiul acesteia, facand o comparatie intre cele doua entitati. In fine, e vorba de mai multe interpretari, de asta poti fi sigur, din moment ce limbajul biblic e unul simbolic.

| PreotCrestin a răspuns (pentru KhludCiprian):

Nu eixsta contradictii sau perspective contrare si nici greseli. Iuda a murit ca ii parea rau. Biblia interzice sa ne inchinam la obiecte de cult. Cand oamenii se inchinau la vitelul de aur pamantul s-o deschis si pe toti ii inghitit. Adica Dumnezeu nu ii place sa ne inchinm la lucruri din astea.

| PreotCrestin a răspuns (pentru fuzzer):

Sectantii nu respecta cuvantul Domnului. Ei interpreteaza special gresit chiar daca nu ii nimic de interpretat. Nu e de loc lipsit de logica ortodoxismul. E singura credinta corecta si interpretarea corecta a Bibliei.

| fuzzer a răspuns (pentru PreotCrestin):

Nu poti vorbi despre ortodoxism, ca "singura credinta corecta", din moment ce adeptii acestui cult nu respecta indemnul lui Isus, si anume "Mergeti, si faceti discipoli din toti oamenii natiunilor". Plus sunt icoanele, nu se respecta porunca "Sa nu-ti faci chip cioplit". Biblia mentioneaza clar, ca inchinare trebuie sa-I aducem doar lui Dumnezeu, biserica aduce inchinare tuturor personajelor ce au avut un mod de viata exemplar, aici vorbesc de asa-zisii sfinti.

| milan9 a răspuns (pentru fuzzer):

Este un lucru esenţial faptul că ICONELOR li se acordă doar "CINSTIRE" şi "NU ÎNCHINARE" (nu divinaţie)! Au doar valoare simbolică şi harică, sunt doar obiecte de cult...

Evreii nu se "temeau" de sutele de feluri de obiecte de cult adoptate la cererea lui Dumnezeu...

Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, foarte gravă sub aspect lingvistic, terminologic. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.

Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc… happy

| milan9 a răspuns (pentru fuzzer):

Traducerea corecta si neinfluentata confesional e "Mergand invatati toate neamurile"

Iar apostolul Pavel ii spune lui Tit sa hirotoneasca preoti in toate cetatile. Acest lucru se intampla deja.
Apoi, misiunea Bisericii Ortodoxe este extinsa in toata lumea. In africa, una dintre tarile in care se face cea mai intensa misiune ortodoxa este si Kenya...

| PreotCrestin a răspuns:

Cei cu rea intentie interpreteaza intentionat gresit cuvantul Domnului pentru a crea confuzie.