| SaveTheNature a întrebat:

Matei 19:21- Dacă vrei să fii desăvârşit, i-a zis Isus, du-te de vinde ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino, şi urmează-Mă.

Vreau niste exemple de oameni ( sfinti), din istoria Crestinismului, care au facut lucrul acesta. Sa citesc despre ei. "Sfintii bogati" nu imi starnesc nici un interes.

8 răspunsuri:
| xJustJuss a răspuns:

Este interzisa interpretarea Bibliei din cate stiu.thinking Incearca si fara ajutorul nostru

| ManStrong a răspuns:

Tu crezi ca gasesti preoti prosti sa creada si sa faca astfel?

| milan9 a răspuns:

Aproximativ toţi sfinţii care sunt în calendar... Unii din cei mai cunoscuţi fiind Sf.Vasile cel Mare, Sf. Parascheva, Sf. Dumitru, Sf. Ecaterina, etc... Toţi sfinţii au ales sărăcia de bunăvoie, renunţând total la lucruri personale. Acesta este dintotdeauna şi cazul isihaştilor, eremiţilor, pustnicilor, monahilor şi monahiilor din mănăstiri din toată istoria creştinismului (astăzi sunt aproximativ 9000 la noi în ţară).

Sf. Vasile de exemplu, provenea dintr-o familie foarte bogată, dar, la moartea părinţilor săi a vândut totul, iar cu banii obţinuţi a înfiinţat primele spitale care au existat vreodată, şcoli pentru educarea tinerelor decăzute, a făcut un azil pentru bătrâni, a înfiinţat o mănăstire şi monahihismul de obşte, etc... Este doar unul dintre exemple. Pentru restul, este plin calendarul...

| Ben00 a răspuns:

La moartea Sf Macrina, nu s-a gasit o panza sau o pelerina pentru a fi acoperita, in manastirea ei. Cand s-a imbolnavit unul din pustnicii egipteni, in vremea Sf Antonie cel Mare, aveau nevoie de putin otet ( nu era spirt pe atunci); nu au gasit la nici unul din pustnici, desi erau cateva mii prin pesteri.
Insa unii au jerfit mai mult decat averea, si chiar decat viata. Pentru ca au indurat torturi pentru perioade lungi de timp sau au privit la copii lor cum sunt torturati.

| vrelian a răspuns:

Matei asta nu l-a vazut pe Isus in viata lui.Deci a scris si el povesti.insa Matei asta era un bisnitar si normal ca a scris asta pentru ca altfel cum ar fi facut pe oameni sa dea ce au.era un tip destept cei drept dar tot un bisnitar era.sin plus de asta desi a trait in acelasi timp in care se spune ca ar fi existat si Isus, totusi nu la intilnit nicicum.si normal care siar da tot ce are sa ce? sa moara de foame.sa fim seriosi.se vede clar ca aceasta fraza este spusa de un tip care urmareste banii, deci cum am spus scrisa chiar de acest Matei si nicidecum de Isus care probabil nici nu exista.dar ca sa devii credibil iti trebuie un instrument ceva si el sa folosit de Isus sa faca asta.restu povesti.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Chiar sfantul evanghelist Luca cel care relateaza episodul - el era tanarul bogat- sfantul evanghelist Matei a fost vames (tot bogat), Sfantul ierarh Vasile cel mare, sfantul ierarh Nicolae, Sfantul Gheorghe, sfantul Dimitrie etc

| Iulian922 a răspuns:

Iisus spune ca daca pe pamant vei fi sarac, toata viata in rai vei avea tot ce-ti trebuie

| tasmania a răspuns:

Cauta in "Vietile sfintilor" si vei vedea. Lectura placuta!