Dumnezeu a creat tot ce se zareste in jurul nostru, pentru ca cum un tablou nu se pisteaza singur, fara pictor, asa si omenirea n-a aparut fara Creator! Paganilor!
Nup.Noi l-am inventat pe Dumnezeu, si tot ce e legat de el.
Poti spune ca am fost creati sau poti spune ca noi am invetat creatia, oricum TU ai dreptate.
Ce este infinitul? Universul este nemarginit in 4 dimensiuni (spatiu si timp), iar Dumnezeu este pretutindeni si "mai 'nainte de toti vecii". Dumnezeu este, in conceptia mea, Universul constient. Nu-mi prea dau eu seama insa cum se potriveste cu restul, ca zice ca ne-a facut "dupa chipul si asemanarea sa", poate ca asta nu se refera la fizic, ci la potentialul uman. Si faptul ca daca ai credinta cat un bob de mustar, ai putea misca muntii, ma indeamna sa cred asta.
Pentru a muta munti ai nevoie de dry cooker
Bine ma Ioanie, esti criminal!
Ai foarte mare dreptate, se spune ca semanam cu el pentru ca e vorba de energie si noi suntem energie...
Energie este putin spus.
Totul este construit in acelasi fel, indiferent ca e vorba de mana ta, de ocean sau de stele.
Dumnezeu ne-a creat pe noi. (pentru creștini)
Noi l-am creat pe Dunezeu. (pentru atei)
Împăcăm și capra și varza, pentru că avem mentalități și idei/concepții diferite.
O seară frumoasă!
Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).
- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…
- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei...
Care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui "Creator"?
Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.
Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!
Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.
Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.
Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există!
" Toate au fost facute prin El si nimic din ce a fost facut nu a fost facut fara El "
"In Dumnezeu avem viata, msicarea si fiinta."
1 Mereu imi pun intrebarea asta, Dumnezeu a creeat pamantul?
Logic vorbiind, daca nu el, atunci cine, oamenii?
Nu sta in puterea lor lucrul acesta, este nevoie de o putere mult mai mare.
2 sau noi l-am creeat pe Dumnezeu?
Buna intrebare.
Multe religii, l-au creat ei pe Dumnezeu, dupa placul lor, asa cum le convine.
Ei bine in cazul meu, el m-a creat pe mine, pentru ca nu face cum imi convine mie, ci cum ii convine lui.
Tu nu vezi? lemnele au facut le,marul,oalele au facut olarii, cladirile au facut proiectanti, noi i-am facut pe parintii nostri ca daca nu eram noi ei cum erau sa fie parinti? ai cui? ca asa merge totul. deci noi l-am facut pe dumnezeu ca altminteri cum? pe el cine sa-l faca nu? ce tari santem.ce dastepti, ce inteligenti, santem niste zei.muritoti cei drept, viitoare cadeavre da zei.ti se rupe scula in doua cat santem de tari.
Oamenii au creat o carte care spune ca dumnezeu a creat pe oameni. De la crearea acestui paradox, lumea este intr-o disputa continua, si nu-si poate da seama ca OMUL l-a creat pe dumnezeu.
Ai dreptate, este clar adevarat ca omul a creat divinitatea. Probabil vrea sa vada ce raspunsuri idioate si "copiate" din biblie dau unii.
Suntem simpli calatori, si va veni timpul sa plecam pe alt drum.
In momentul asta, am un mare semn de intrebare in legatura cu anumite idei despre Dumnezeu, dar nu-mi pierd credinta in El chiar daca ma doare.
Dumnezeu a creeat pamantul si tot vezi tu!
Daca ai analiza un pic lucrurile care se afla in jurul nostru ai intelege ca nimic nu poate aparea din intimplare. Daca noi l-am creat pe Dumnezeu atunci am fii pierduti avand in vedere ca ne autodistrugem singuri ca si planeta.Mergi in natura, studiaza planetele corpul nostru si abia atunci vei putea trage o concluzie
Citeste aceasta brosura despre originea vietii http://www.jw.org/ro/publicatii/carti/?start=12