| Aalexander a întrebat:

Mi a spus un fanatic religios ca dumnezeu pedepseste pacatele pana la al 7-lea neam.
De unde naiba a scos o? laughing scrie in biblie asa ceva?

10 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Exod 20:5,, 5. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,
6. si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.''

| Dreamer a răspuns (pentru EmaS):

,,sunt un Dumnezeu gelos'' - glumesti nu?! Realizezi ca un zeu absolut si perfect, Binele in stare pura nu poate avea defecte umane precum gelozie, indiferenta sau frustrare?! Daca le are atunci care este diferenta dintre noi si el si ce sens mai are amenintarea cu iadul?! - in cazul acesta nimic nu este adevarat si zeul nu este zeu.

PS: sau admite ca si Biblia este scrisa de nimeni altcineva decat de om care a facut greseala de a transpune defecte umane lui Dumnezeu...

| StrumfulBuimac a răspuns (pentru EmaS):

Ezekiel 18 :1 - 27

| Dreamer a răspuns:

,,Mi a spus un fanatic religios ca dumnezeu pedepseste pacatele pana la al 7-lea neam.'' - pai daca este Dumnezeu, zeul absolut personificat atunci acesta nu poate sa pedepseasca, sa urasca, sa ameninte omenirea cu iadul, sa fie gelos etc - acestea sunt defecte umane pe care nu le putem atribui unui zeu ce reprezinta viata si binele in stare absoluta.

PS: Dar sa tinem cont totusi ca dpdv spiritual viata reprezinta echilibrul dintre bine si rau...

| HappySadness a răspuns:

Am auzit si eu asta. Si pentru asta e si Botezul. Mai stiam ca si daca ai un preot in familie o ocroteste pana la al 9-lea neam. Dar asta Nu este deloc adevarat atata timp cat nu am ales eu in ce familie sa ma nasc si toti avem drepturi egale in fata lui Dumnezeu.

| milan9 a răspuns:

Nu scrie exact asa... Se spune ceva de al 3/lea neam, dar in interpretarea cntextului reiese de fapt ca tarele genetice se transmit urmasilor... inevitalbil. Demonstrat.

In schimb spune ca se milostiveste pana la al miilea neam!

| Thunderstruck a răspuns (pentru milan9):

Mai degraba reiese ce-ai zis tu din propozitia "Ana are mere", decat din acel verset.Dar hei, esti crestin.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Se spune doar de al 3-lea neam, dar din context reiese de fapt ca este vorba doar despre consecintele pacatelor asupra educatiei urmasilor.
Puterea exemplului!
"Tarele" genetice se transmit urmaşilor... Inevitalbi!
Este demonstrat acest lucru...

In schimb spune ca se milostiveste pana la al miilea neam!

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Pedepseste? cum rolling on the floor)

| Kalla a răspuns:

Nu e fanatic religios, are doar o religie.Si voi sunteti fanatici atei, ti se pare normal.Asa fiecare om este fanatic doar pentru ca crede in ceva si voi nu? Rasisti...

| RAY a răspuns (pentru Kalla):

Ce fanatism are un ateu? si ce rasism?

| Kalla a răspuns (pentru RAY):

Stii foarte bine.

| Enanita a răspuns (pentru Kalla):

"Cine esti tu sa ma critici pe mine?"
Ti se pare cunoscuta, nu?
Ei, pai atunci...
Cine esti tu sa ne critici pe noi?
Tot ce iti zic este ca bubui de inteligenta si de atata credinta ce zace in tine. Poti folosi cuvinte ale caror semnificatie nu o cunosti, pentru ai caracteriza pe altii, dar cand vine vorba ca cineva sa te caracterizeze adoptand cuvinte ale caror sens te definesc, brusc nu iti mai convine, nu?
Si pentru cultura ta generala:
-FANÁTIC, -Ă I. adj., s. m. f. (om) dominat de fanatism; foarte zelos; animat de o exaltare religioasă.
-RASÍSM s.n. Concepție social-politică antiștiințifică și reacționară care susține ideea nefondată a inegalității biologice și intelectuale a raselor, precum și caracterul determinant, în istorie, al particularităților rasiale ale oamenilor, al luptei dintre rase.

| Kalla a răspuns (pentru Enanita):

Un pagan pentru ca crede in zeii sai este fanatic? Pentru un crestin e la fel? Sunteti rasisti cu crestinii pentru ca ati spune si ca cerul e roz daca asta ne-ar face de cacao (e un exemplu)

| Enanita a răspuns (pentru Kalla):

Este o mare diferenta intre a crede in ceva, a fi religios si a fi fanatic si inca nu ai inteles termenul "rasism".
Daca vrei sa spui ca exista discriminare intre atei-crestini, si invers, atunci e alta poveste. Insa tot nu sunt de acord cu faptul ca generalizezi si ataci mereu ateii cand si crestinii au partea lor de vina. De exemplu, tu, mai devreme ai spus ca ateii sunt fanatici si de asemenea rasisti. Un ateu nu poate fi fanatic si poate ca unii sunt rasisti, insa nu se poate vorbi de rasisim cu privire la crestini. Si uite asa ai folosit cuvintele neadecvate pentru a te exprima, dar in acelasi timp i-ai judecat, dand dovada ca nu esti asa credincioasa cum pretinzi. Apoi vei auzi vorbe gen "crestinii sunt ipocriti, falsi,...", si vei spune ca va jignim, insa nu uita ca si tu ai contribuit la acea afirmatie, dar te vei apara intreband "cine esti/sunteti tu/voi sa ma critici/criticati" si asa discutiile iau din nou amploare. Plus ca religia iti transmite sa intorci si celelalt obraz, ceea ce nu faci, si uite asa ajuti ca noi ateii sa ne facem o parere si mai proasta despre voi, crestinii, si pai ziceti ca va discriminam, cand nu facem altceva decat sa ne spunem punctul de vedere despre cum ne aratati credinta de care vorbiti.

Noapte buna!

| Maxim96 a răspuns:

Textul din Ieşire 20:4 spune foarte clar: "Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele. (Exod 20:4-6)

Vezi ca Indurarea lui Dumnezeu intrece cu mult pedeapsa care o da pacatului.

PS:am gresit cand am spus la al 7-lea, de fapt este la al 4-lea.

Iată că sunt născut în nelegiuire, şi în păcat m-a zămislit mama mea. (Psalmul 51:5)
De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina că toţi au păcătuit… (Romani 5:12)
Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie, care Îşi ţine dragostea până în mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul, dar nu socoteşte pe cel vinovat drept nevinovat, şi pedepseşte fărădelegea părinţilor în copii şi în copiii copiilor lor până la al treilea şi al patrulea neam!" (Exodul 34:6-7)

| Narfundo a răspuns (pentru Maxim96):

Bravo ma.Aduci fericire in lume prin mesajele astea.Sa sti ca am citit ce ai zis.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci dupa cum zice si emma, pacatele se pot plati pana la al saptelea neam dar binecuvantarile vin pana la al miilea neam.din mila si dragostea divina.

| StrumfulBuimac a răspuns:

Asa era vechea lege data evreilor ca sa-i faca fideli din frica ca rautatile lor sa nu fie trecute si asupra urmasilor, dar efectul nu a fost cel scontat si lumea care stia ca a avut parinti pacatosi erau si ei pacatosi si sangerosi deoarece stiau ca nu mai au nici o speranta la mantuire, si atunci Dumnezeu a trimis pe prorocul Ezekiel si sa le aduca o noua lege si in Ezekiel 18 :1 - 27 vechea lege este desfintata si nici un copil nu mai este pedepsit pentru pacatele parintilor, citeste textul si nu mai crede pe fanaticii religiosi deoarece ei au tata pe diavolul!

| Simona_Petrovici_1959 a răspuns:

Exod 20:5,, 5. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,
6. si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.''

Este vorba de un Dumnezeu zelos, nu gelos, in sensul ca doreste cu tot dinadinsul mantuirea omului, de aceea milostivirea Lui este incomparabil mai mare decat pedeapsa pentru nelegiurile oamenilor.
Limbajul scriptural este oarecum incifrat celor care nu sunt obisnuiti cu el si care nu sunt induhovniciti, de aceea multora li se pare "nebunie", dar nu este asa.
Dupa cum citim in versetele de mai sus, am putea intelege ca urmarile pacatelor se sting in cel mult patru generatii, caci asta presupune "pedeapsa", anume o repercursiune a starii de rau in care cad unii oameni. Daca dorim, putem observa in jurul nostru ca nu exista neamuri de oameni care prezinta consecutiv, ani la rand, aceleasi "simptome", dar sunt si situatii in care anumite "boli" trupesti sau si sufletesti pot aparea atat la parinti, cat si la copii, dar nu la infinit, ci mai mult accidental, pentru ca altfel ne-am fi epuizat de mult cu totii. Dar acestea nu se mai perpetueaza la cei care isi intorc fata catre Dumnezeu. Deci motivul pentru care ramanem in "pedeapsa" generatii la rand, nu sta in nemilostivirea lui Dumnezeu si in "pedeapsa", ci in vointa omului de a parasi pacatul(sau nu).

Ceea ce este de observat in text nu este partea ca sa zic asa negativa si pe care orice vanator de sensatii tari o va observa din prima. Ci tocmai partea pozitiva, pe care din pacate, cei mai multi dintre noi nici macar nu o iau in seama. Si anume MILOSTIVIREA coplesitoare a lui Dumnezeu fata de om.
Dar nu vreau sa va plictisesc cu prea multe detalii, pe care multi nu le vor intelege, ci va las pe voi sa descoperiti ceea ce se afla cu adevarat in spatele acestor cuvinte. Pentru ca ele pot fi intelese cu mintea in masura in care sunt traite cu duhul, iar aceasta presupune o viata cu totul altfel decat viata pe care o ducem noi in lume.