Bine ar fi macar sa il scoti cand te duci, si daca si poti sa nu-l mai pui iar. Lasa-ti trupul asa cum ti l-a lasat Dumnezeu, cerceii mai merg.dar piercing..nu prea
Daca aveai in zona intima, mai spuneam.Si eu am cercel in limba, sa ma duc sa ma impartasesc? Sa ma spovedesc? vrei sa lesine babele cand oi scoate limba afara ?
Biblia nu porunceşte nimic specific cu privire la body piercing. Însă ne îndeamnă să ne împodobim cu „modestie şi bun simţ" (1 Timotei 2:9). Deşi un anumit lucru poate fi considerat modest într-o parte a lumii, adevărata problemă constă în modul în care este considerat acel lucru acolo unde locuieşti tu. De exemplu, în cazul femeilor, găurirea lobului urechii poate fi considerată un lucru acceptabil într-o anumită zonă a lumii. Dar, în altă cultură sau ţară, unii s-ar putea simţi ofensaţi.
În pofida popularităţii de care se bucură în rândul celebrităţilor, body piercing-ul şi purtarea de cercei de către bărbaţi nu au reuşit până în prezent să fie general acceptate în Occident. Un motiv poate fi că aceste practici au fost mult timp semnul distinctiv al deţinuţilor, al bandelor de motociclişti, al punk rockerilor şi al adepţilor subculturii sadomasochiste homosexuale. Pentru mulţi, body piercing-ul are conotaţii nonconformiste şi rebele. Multe persoane îl consideră o practică şocantă, respingătoare. O tânără creştină pe nume Ashley spune: „E un băiat în clasa mea care tocmai şi-a făcut o gaură în nas. El se crede grozav. După părerea mea, e dezgustător!"
Nu este de mirare, aşadar, că într-un bine cunoscut magazin american există regula ca toţi angajaţii aflaţi în contact direct cu clienţii să se limiteze la o singură gaură în urechi, toate celelalte perforări vizibile fiind interzise. „Nu poţi şti cum reacţionează oamenii", explică un reprezentant al firmei. În mod asemănător, consilierii de orientare profesională îi sfătuiesc pe studenţii care solicită un loc de muncă „să nu poarte cercei sau alte bijuterii prinse în alte părţi ale corpului; femeile nu trebuie să aibă cercei în nas".
Tinerii creştini îndeosebi trebuie să fie preocupaţi să facă o impresie bună, inclusiv când iau parte la lucrarea de evanghelizare. Ei nu doresc să ‘dea nimănui nici un prilej de poticnire, pentru ca slujba să nu fie defăimată’ (2 Corinteni 6:3, 4). Indiferent ce părere ai cu privire la piercing, aspectul tău dezvăluie în mod inevitabil atitudinea şi stilul tău de viaţă. Ce mesaj vrei să transmiţi?
În fond, tu — şi, bineînţeles, părinţii tăi — trebuie să decizi ce vei face în această privinţă. „Să nu vă conformaţi veacului acestuia" este sfatul înţelept al Bibliei (Romani 12:2). La urma urmei, tu eşti cel care va trebui să suporte consecinţele.
Hai sa fim seriosi...
Marea ironie este ca teistii fac pacate cu buna stiinta, apoi se intreaba daca ii va ierta dumnezeu.
Treziti-va! Lasati aceasta frica de necunoscut laoparte si incepeti sa puneti intrebari.
Chiar credeti ca ajungem in "rai" la cat pacatuieste omul, de la copilasii de 13+ ani care isi incep viata sexuala, pana la oamenii in varsta, care mai dau cate un 50 lei la preot sa le fie iertate pacatele?