Pune, ba, punct, la sfarsitul enuntului, ca bulversezi OP-ul.
Userul anului, dusmanul lui Pruteanu...
Eu sunt la pol opus, mă gândesc cum ar fi să adorm veșnic. Nu mi frică de moarte, ce de metoda în care mor.
E firesc pe de o parte. Biblia spune că moartea este un dușman, nici de cum o trecere în altă dimensiune, calea spre fericire bla bla bla...
Află adevărul depre moarte, de ce murim, ce se întâmplă cu noi la moarte și ce speranță este pentru cei care au murit,
https://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/de-ce-murim/
https://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/cand-murim/
https://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/teama-de-moarte/
A cata intrebare despre frica de moarte e asta Afrodius?
Intreb pentru ca frica de moarte trece greu iar ce ai tu (Tanatofobie)...trece si mai greu, in niciun caz, nu printr-o intrebare pusa la Religie.
(poti sa stai linistit, e o fobie, NU o boala in sine).
Te urci pe net, vezi simptomatologia la tanatofobie, si (daca te identifici pe acolo), vezi si metodele de tratament.
Fobia are un "varf", in jurul varstei de 20-22 de ani, mai ai deci timp sa-i diluezi intensitatea.
Intotdeauna iti este frica de ceea ce nu cunosti. De ex. iti este frica sa sari cu parasuta, sa intri in mare fara sa stii sa inoti, sau sa mori fara sa stii ce se intampla dupa aceea
Pentru cei ce mor sunt doua situatii :
1) Cei care cred in lumea de apoi, si care au frica de faptul ca nu stiu daca vor ajunge in rai sau iad
2) Cei care nu cred in lumea de apoi, care nu ar trebui sa aiba nici o frica deoarece daca mor nu mai exista nimic pentru ei, dar probabil ca le e frica sa nu aiba vreo surpriza si sa se trezeasca nemuritor intr-o lume care o detesta
Pentru cei care cred in lumea de apoi, frica de moarte dispare daca STIU FOARTE EXACT cine sunt aceia care vor ajunge in rai, si care mai stiu ca Dumnezeu nu lasa pe diavol sa dea omului mai multa durere decat poate duce. Stiinta spune ca, creierul ar fi acela care secreta adrenalina si la un accident puternic, de ex., omul nu simte durerea pe care ar trebui sa o simta deoarece adrenalina anesteziaza zona accidentata.
Moartea oricum va veni odata, pentru unii mai tarziu pentru altii mai devreme, sau chiar mult mai devreme de cum credem noi ca ar fi normal. Conteaza daca traiesti mai mult, pentru cei care cred in lumea de apoi, si asta deoarece au mai mult timp la dispozitie sa se sfinteasca.
Moartea in timpul somnului se intampla foarte rar si numai acelora care sunt grav bolnavi
Moartea este doar trecerea la alt nivel. Sufletul si spiritul tau folosesc corpul fizic, asa cum un sofer foloseste o masina. Nimic anormal aici. Ca urmare, ai grija de sufletul tau. Nu sunt vreun adept al vreunei religii. Ceea ce ti-am explicat este perfect valabil, cat timp nu esti vreun om incuiat la minte.
Dupa ce mori, spiritul tau se desprinde de corp, trecand intr-o alta dimensiune. Totul ti se va parea prea usor, iar asta iti va da o stare de neliniste. Dar numai pana atunci cand vei intelege cum sta treaba "dincolo". Omule, suntem doar trecatori prin lumea asta. Priveste in jurul tau, judeca incet lucrurile care se intampla, si vei intelege asta.
Eu, deja am inteles cum sta treaba si sunt cat se poate de relaxat.