Dragul meu prieten, lucrurile sunt mult mai complexe decat crezi, ne depasesc capacitatea de intelegere umana limitat.
Sa iti explic prietene.
Albert Einstein susţine în teoria relativităţii că viteza luminii în vid este o constantă care nu depinde de sistemul de referinţă. Consecinţele acestui fapt sunt relativitatea timpului, a spaţiului, a masei şi a altor mărimi fizice. El a ajuns la acest rezultat prin calcul, dar nu a reuşit să explice din ce cauza viteza luminii în vid este constantă. Explicaţia o găsim în altă parte.Pe prima pagină a Bibliei ni se spune că atunci când a făcut lumea, Dumnezeu mai întâi a făcut lumina şi abia după aceea a creat şi celelalte lucruri care puteau fi luate ca sisteme de referinţă. Având în vedere acest fapt este perfect normal ca viteza luminii în vid să nu depindă de obiectele care nu existau atunci când a fost creată lumina.Vedem astfel că teoria relativităţii oferă o nouă confirmare a relatării biblice privind facerea lumii, dar mai vedem ceva: teoria relativităţii e considerată o culme a cunoaşterii omeneşti, pe când Biblia abia de aici începe. În concluzie, consider că ar rebui să avem mai multă încredere în ceea ce ne spune Duhul Sfânt în Biblie şi să nu mai plecăm urechea la basmele celor care o defaimă.
În ziua întâi a fost creată lumina, pământul și cerurile, însă abia în ziua a patra au fost create stelele, Luna (luminătorul cel mic) și Soarele (luminătorul cel mare). Versetele 14-18 oferă informație suplimentară:
„Dumnezeu a zis: „Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii; şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul." Şi aşa a fost. Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele. Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului ca să lumineze pământul, să stăpânească ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun."
Luminătorul cel mare va stăpâni ziua, exact acea zi care exista deja, zi care era caracteristică prin faptul că în ea era prezentă lumina.
Dumnezeu a plasat luminătorii în întinderea cerului să stăpânească ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Lumina din ziua a patra avea ca sursă luminătorii și nu era lumina inițială, de parcă Dumnezeu a creat întâi lumina specifică planetei, apoi steaua care să producă această lumină.
Trebuie de observat că în zilele creației, Dumnezeu crează din nimic și creează ce nu a mai fost înainte.
Apostolul Pavel citează un verset din Geneza:
„Căci Dumnezeu, care a zis: „Să lumineze lumina din întuneric", ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos." (2 Corinteni 4:6)
Pavel specifică faptul că lumina nu are sursă.
Prorocul Ieremia afirmă că Dumnezeu a creat sursele de lumină:
„Aşa vorbeşte Domnul care a făcut soarele să lumineze ziua, care a rânduit luna şi stelele să lumineze noaptea, care întărâtă marea şi face valurile ei să urle, El, al cărui nume este Domnul oştirilor." (Ieremia 31:35)
În concluzie, Dumnezeu a creat lumina apoi sursa de lumină.
DACA vei citi Apocalipsa lui IOAN vei afla ca Noul Pamant NU va avea soare ci o lumina CREPUSCULARA venita de la Tronul lui Dumnezeu. Acelasi lucru s-a intamplat la vremea respectiva, nu era nevoie de vreun Soare.
E simplu.
Radiația electromagnetică s-a separat cam la 300000 de ani după Big Bang, deci cam în prima zi cosmică.
Iar soarele a apărut cam acum 5 miliarde ani, cam în a 4 zi cosmică.
Și mai trebuie să ținem cont și de faptul că Biblia este o poveste fantastică în care apar și personaje divine ca Dumnezeu și Diavolul, deci un mit, care are valoarea lui, dar râmâne o poveste.
Iar dacă este poveste o tratezi și o interpretezi ca o poveste, nu cauți în ea fapte incontestabile și relatări 100% verosimile. A fost o dată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, și se ternimă cu am încălecat pe o șea și v-am spus povestea mea, adică cu Apocalipsa.
Negati intrutotul existenta divinitatii?
Definește divinitatea, și pe urmă discutăm.
Nu o pot defini logic, caci divinitatea tine de misticism.
Ce credeti ca se intampl cu constiinta (iertati-mi cacofonia ) dupa moartea creierului?
Nu este nimic la voia intamplarii. Ceea ce s-a creat in "a patra zi" corespunde crearii unor sateliti sau stele. Dar tinand cont de geneza universului potrivit estimarilor oamenilor de stiinta, este stiut faptul ca, inceputul formarii stelelor (implicit a Soarelui) si mai ales sfarsitul genezei lor, nu se identifica cu inceputul universului, formarea lor fiind in mod categoric ulterioara Big-Bang-ul (corespondent cu "prima zi").
O varianta ar fi ca este vorba despre alta lumina, cea din prima zi. In Evanghelia dupa Ioan, acesta vorbeste despre o lumina adevarata care lumoneaza pe orice om care vine in lume. Nu stiu, e doar o presupunere. Sunt multe chestii care parca nu se leaga in Biblie dar Dumnezeu vorbeste si de foarte mult in metafore. De exemplu, sa-ti dau un text. La un moment dat Dumnezeu spune "Cine a auzit vreodata asa ceva? Ce a lasat nemancat lacusta x, a mancat lacusta y, ce a lasat nemancat lacusta y, a mancat lacusta z, ce a lasat nemancat lacusta z, a mancat lacusta w." x, y, z, w am folosit eu fiindca nu-mi amintesc numele lacustelor. Tu crezi ca a inteles vreo cineva ce a vrut sa zica aici, eu nu cred. Parerea mea e ca mai sunt lucruri in Biblie care abia deacum urmeaza sa fie descoperite si intelese sensurile.
Lumina aia materiala avea ca sursa directa pe Dumnezeu. Apoi in a 4-a zi a facut o sursa precum Soarele.
DeProfundis99 întreabă: