| mentholinks a întrebat:

Mi se pare mie sau existenta lui Isus a adus mai mult rau decat bine umanitatii? Astept argumente pro si contra.

14 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Totul ar fi fost incalculabil altfel. Ca ar fi fost mai bine sau mai rau sunt pure speculatii.

| ania a răspuns:

Nimeni n- a adus atat de mult bine umanității ca și Iisus.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Mai mult rau? laughing
Hai sa zicem ca exista o parte din lume care nu crede si o parte care crede. Partea care nu crede presupunem ca face si bine si rau. Partea care crede, face la fel, si bine si rau. Dar daca din partea aia care face bine, face bine pentru ca ei considera ca "o sa le fie bine dupa" poate chiar daca nu este asa... cum am putea spune noi per total ca asa ceva nu este bine pentru umanitate?

| CostinAlamariu a răspuns:

Rau nu a adus. Controversa da. Daca prin rau intelegi faptul ca oamenii care se lafaiau in placeri trupesti acum se simt direct atacati de venirea lui Hristos atunci da, a venit mult rau pentru acei oameni fiindca acum sunt deranjati happy

| Werrich a răspuns:

Isus, ca personaj al religiei, a adus conflicte între creștini, evrei și musulmani.

| StrongHeart a răspuns:

Existenta lui, nu.Ce au facut oamenii si cum au interpretat ei lucrurile au facut mult rau.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Te afli printre cei cărora le-ar fi făcut rău? Argumentează tu întâi. Noi luam in debun Biblia, Cuvântul Sau si nu ceea ce a făcut "creștinismul" condus de fiara. Atenție! De fiara si nu de Isus.

| Nilsson a răspuns:

Pe timpul lui Iisus și o perioadă bună după, oamenii se distrau privind cum se ucid gladiatorii in arene sau cum condamnații erau uciși de animale sălbatice.
Iar noțiuni precum mila, empatia, iertarea, erau considerate de filosofi mai degrabă că fiind slăbiciuni decât virtuți.
Mentalitatea occidentală, unde creștinismul este cel mai răspândit, este fundamentată pe valorile predicate de Iisus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adică? Dă tu niște argumente și apoi vedem dacă ne pasă...rolling eyes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Isus Hristos a adus exemplul Iubirii în lume.

| marinaru777 a răspuns:

A adus dracilor ca nu suporta numele lui Iisus.

| alex598 a răspuns:

Argument pro: faptul că Isus a trăit, murit și înviat a adus omenirii șansa de a avea acces direct în părtășia cu Tatăl și iertare pentru păcate. Aceste lucruri pot salva viața fiecărui om pentru eternitate, lucru care depășește în importantă orice repercusiune negativă asupra lumii trecătoare.

| PeLeU a răspuns:

Bro, Isus nu a adus niciodata rau umanitatii si nici nu cred ca o va face vreodata...
Eu atat iti spun:
Isus nu vrea raul nimanui, ai observat ca exista persoane care cred in el si persoane care nu cred...
Ia gandeste te putin: Daca Isus ar fi dorit raul umanitatii, inseamna ca persoanele care nu credeau in el si care nu au nici o trebuie cu religia ar trebui sa se chinuie in viata, sa fie bolnave, etc.
La cat de iubitor este, el doreste ca toate persoanele sa fie fericite, chiar daca unii cred si altii nu in puterea lui
El nu vreau raul nimanui, acum la alegerea fiecaruia daca vrea sa creada in el sau nu

| Ineys a răspuns (pentru PeLeU):

Bro, stai linistit ca sunt persoane extrem de credincioase care se chinuie zi de zi din cauza unor boli grave.

Bro, stai linistit ca sunt criminali in serie care macelaresc copilasi de 4-5 ani si oameni cu sutele.

Bro, stai linistit ca sunt sigur ca intr-o zi o sa vezi si tu realitatea.