| Sabaka a întrebat:

Miam pierdut credinta, oare cum pot sa fiu iar credincios, ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| oanaro a răspuns:

Faptul ca vrei sa fii iar credincios denota faptul ca nu ti-ai pierdut credinta ci ca doar este putin zdruncinata de niste intrebari fara raspuns sau poate din cauza unor lucruri neplacute care ti s-au intamplat...

18 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Mda și eu mi-am pierdut credința, de la 12 ani chiar, dar dacă nu cred de ce m-aș obosi să o fac?

| Guogle a răspuns (pentru FucktheSystem):

Stii de ce o vrea inapoi? De frica iadului si a chinului ce il va roade toata viata, daca el crede ca daca se roaga des domnnului si crede in eL, atunci spera ca va merge in rai, dar nu e asa, va trebui sa mai si respecte cele zece porunci. Anyway, is multe batai de cap, si motive pentru reintoarcerea la credinta.

| MMihai a răspuns:

Poate nu ai pierdut nimic.
Nu aveai cum să pierzi o credință, care intrase în inima și în sufletul tău.
Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste.
Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul", care au apărut în românește și sunt redactate de același autor Mircea Eliade și mai multe cărți despre yoga.etc. dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, Eseuri Critice de George Ory, Editura Științifică și Enciclopedică 1981,
Dacă o să găsești această carte la un anticariat sau la o librărie și o vei citii cu atenție, vrei pricepe mai multe despre creștinism.
Despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, (Dao De Jing, or Daodejing), etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucrurile mult mai serioase, decât religiile.

| Angel0 a răspuns:

"Tiai" pierdut si gramatica, deci esti ateu cu acte in regula. Daca inveti si cateva cuvinte despre evolutie si creatie, poti sa bantui linistit pe aici.Ateii nu se vor lega de tine ca esti agramat, atat timp cat esti unul de-al lor, iar ceilalti te vor lasa in pace cu timpul.Cat despre credinta, las-o balta.

| Sabaka explică (pentru Angel0):

Să ți dau mu3ee?

| DomineRex a răspuns:

Citeste cartea sfanta biblia, iar dupa asta ori iti "recuperezei" credinta ori o pierzi definitiv.Si tu ai spus ca ti-ai pierdut credinta, dar nu ai spus si de ce?
Banuiesc ca tu esti unu dintre oamenii "crestini" care se roaga la Dumnezeu pentru indeplinirea dorintelor egoiste.Ce s-a intamplat i-ai cerut lui Dumnezeu un BMW si nu te-a ascultat?

| SaveTheNature a răspuns:

In viata 3 lucruri conteaza:
Credinta Speranta Si Dragostea (cea mai importanta fiind dragostea,iubirea)
Restul nu mai conteaza(poti sa-ti imaginezi ce vrei,si sa fii in orice religie) sa pupi icoane .sa nu pupi etc.
Dumnezeu stie ca ce faci faci pentru El!

| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Sa fii pasiv in fata domnului! (iti recomand sa folosesti si alifie)

| Anonymus314 a răspuns:

Caut-o, vezi. poate ai lasat-o prin dormitor =)
na, acu gluma-i gluma... Esti ortodox? du-te si vorbeste cu un preot despre asta, el te va ajuta.

| Polaris a răspuns:

Mi-am*, nene, mi-am.

| fratiikaramazov a răspuns:

Http://ortodoxiatinerilor.ro/......ricit.html si http://ortodoxiatinerilor.ro/......urire.html o sa gasesti multe articole frumoase pe siteul asta, poate te vor si ajuta.

| tamtamtam a răspuns:

Citeste The God Delusion de Dawkins

| Cristianne a răspuns:

Mi-am*.

Dacă ți-ai "pierdut" credința, nu mai are rost să și-o găsești, oricum n-ai să crezi.
P.S:Nu o să mori dacă nu crezi în dumnezeu.

| Pralină a răspuns:

Eu nici macar nu am avut vreodata.
Ma rog du-te si creste-i salariul la popa, adica la biserica.

| bogdan3vl a răspuns:

Du-te mai des la biserica

| SashaGirl a răspuns:

Esti nebun cum sa iti pierzi credinta...sti mai bine roaga-te si du-te la biserica omule!

| redy a răspuns:

Ca sa nu mai deschid un alt topic, in aceeasi situatie sunt si eu. Nu reusesc sa revin la acel "flow" pe care-l aveam acum 10 ani. Totul e blank pentru mine. Am incercat multe variante, am cutreierat toata tara si am mers in multe biserici si manastiri dar simt doar ca sunt niste spatii goale. straight face Ar exista o solutie?

Întrebări similare