| LoveToHate a întrebat:

Mie mi se pare ca preotii sunt niste hotiilaughing. Nu mi se pare corect ei nu fac nimic si iau o groaza de banii.Cites cateva minute in fiecare duminica din evanghelie si iau cateva milioane din acatiste si pomelnice plus botezurii, inmormantarii, cununii.

Daca as fi baiat m-as face popa si pe langa asta mi-as deschide si o mica afacere.Plus ca as ajunge in railaughing.
Voi ce credeti?

11 răspunsuri:
| miradoniz a răspuns:

Da,exista și asa unii,cu siguranță.Dar exista și alții din fericire,preoții de la mine din parohie,de exemplu-dar cred că ei sunt mai speciali:sunt mereu pe drumuri,vizitează bolnavi la spital,organizează întâlniri cu tineretul ortodox, spovedanii, liturghia la 7 dimineața în timpul săptămânii, ateliere duhovnicești, seri filocalice...eu nu știu când mai stau și cu familia, sincer! Cred că încearcă să recupereze și pentru ceilalți.

| Filip23 a răspuns:

Bine ca nu esti baiat, sa te faci popa. Te ocupi tu cu ceva si ca fata, mai tragi cate un part pe TPU.

| PinkPanther a răspuns:

Ceea ce ei fac contra cost ar trebui facut gratuit, iar ei sa traiasca din donatiile facute bisericii, daca eu vreau sa ma marit nu trebuie sa ii dau bani, dar daca sunt multumita de slujba lui pot sa ii las dupa daca vreau, cel putin asa ar fi normal.
Da sunt niste hoti si daca as fi baiat si eu m-as face preot, nu e greu sa citesti niste randuri intr-o carte si sa te trezesti dimineata doar duminica sau cand sunt niste sarbatori mai importantante

| CristiB93 a răspuns:

Eu cred ca nu toti preotii sunt asa exista si preotii corupti dar majoritatea sunt foarte buni si nu trebuie sa generalizam

| CosminC86 a răspuns (pentru CristiB93):

Te inseli amarnic.

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Dai dracu de hoti laughing)

| darkmy a răspuns:

Acum vreo 40-50 ani toate lucrurile astea se faceau gratuit din cate stiu eu, pentru ca preotul este trimisul lui dumnezeu si el ii imprastie harul prin lume deci nu are nevoie de recompensa, iar el traia dupa mila satenilor.

| Isabelamaria21 a răspuns:

Eu cred că ai o părere foarte proastă despre Preoți,și mai cred că nici nu ai încredere în Dumnezeu! Cum poți să crezi toate prostiile alea care le-ai scris tu acolo? Dar în noaptea de Înviere când cântă săracul toată noaptea, iar alții nici măcar nu îl ascultă, Dar tu crezi că poți să devii așa de ușor Preot? Să știi că, ca să fii preot nu e așa de ușor.

| UrsuPolar a răspuns:

Ce spui tu aici e gresit, vorbesti in necunostinta de cauza. In aparenta, preotii doar citesc cateva randuri in fiecare duminica si primesc o multime de bani si foloase. Insa cea ce nu sti tu este ca, ei, ziua sunt preoti, dar noaptea sunt un fel de luptatori ai dreptatii, un fel de ninja priest. Acum ai putea sa spui ca nu e adevarat ce spun eu aici, pentru ca nimeni nu i-a vazut. Pai asta e si ideea, ei sunt ninja, sinonimul invizibilitatii. Ei sunt cei care ne protejeaza din umbra. Asa ca data viitoare cand esti atacata de niste infractori, si in mod miraculos esti salvata, sa le multumesti calugarilor shaolini ninja. Data viitoare informeaza-te inainte sa acuzi acesti eroi anonimi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate sunt unii care murdaresc statutul de lucrator al lui D-ZEU. E treaba lor. Vor fi judecati pentru asta. Tu da, daca te indeamna D-ZEU sa dai si uita-te dupa exemple pozitive. Da, stiu e foarte greu de gasit asa ceva in ziua de azi, dar merita incercat. Exista si oameni ai bisericii cu adevarat dedicati lui D-ZEU.

| DanutSsZza a răspuns:

Si mie mi se pare ca preotii sunt niste hoti. Noi punem bani acolo pe farfuria aia si preotul in loc sa faca ceva cu banii aia ceva pentru biserica, ii ia la el si ii imparte cu cantoriii... urat din partea lor... Funda?:X