Asa este.
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
"A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr." - Don Hirschberg
"A spune că ateismul necesită credinţă este la fel de cretin ca a spune că necredinţa în zâne şi spiriduşi necesită credinţă. Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le." - Geoff Mather
"Din câte pot să-mi dau seama după studiul scripturii, tot ce faci în rai este să stai degeaba toată ziua şi să-l slăveşti pe Dumnezeu. Nu ştiu ce ai face tu, dar cred că după primii, oh, nu ştiu, 50.000.000 de ani de făcut asta aş începe să mă plictisesc puţin." - Rick Reynolds
"Zeii nu omoară oameni, oamenii cu zei omoară oameni." - David Viaene
"O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede." - Douglas Adams
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit intr-o religie pentru ce crede si este izgonit pentru ce stie." - Samuel Clemens
"Religia - o fraza de dânsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug?
Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti...
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti." - M. Eminescu- Împarat si proletar
"Religia este opiumul maselor." - Karl Marx
"Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (intr-o scrisoare scrisa de Einstein catre filozofului Eric Gutkind,, 3 ianuarie 1954)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa si pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein
"Biserica spune că Pământul este plat, dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov
"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel
"Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui." - Bertrand Russel
"Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg." - Mark Twain
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios. Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor. Vrea şi poate? Etunci este diabolic." - Epicurus
"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei
"Credinţa = să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron D'Holbach
"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach
"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan
"Este de departe mai bine să se înţeleagă universul aşa cum este el de fapt decât să se persiste în amăgire, oricât de satifăcătoare şi liniştitoare ar fi." - Carl Sagan
"Tot mai sunt de părere că o clopotniţă cu paratrăznet denotă lipsă de încredere." - Doug McLeod
"Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău." - Stephen Roberts
"Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotştiitor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli." - Gene Roddenberry
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." - necunoscut
"Cum e, e omul una din greşelile lui Dumnezeu sau e Dumnezeu una din greşelile omului?" - Friederich Nietzche
"Dumnezeu spune: refuz să dovedesc că exist deoarece dovezile nu necesită credinţă şi fără credinţă sunt nimic." - Douglas Adams
"Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford
"Dacă Dumnezeu este alpha şi omega, începutul şi sfârşitul, cunoaşte trecutul şi viitorul, după cum scrie în Biblie, de ce se roagă oamenii şi cred că pot schimba ceva?" - Mark Fairclough
"Religia invata cel mai mare neadevar, ca moartea nu este sfarsitul."
Greșești cand spui ca religia incearca sa te lipseasca de rațiune sau "gandire libera" sau orice chestie de genul.
Poti sa gandesti tot ce vrei, cum vrei si cand vrei. Tot ce face creștinismul e sa-ti spuna ca ceea ce gandesti și ceea ce vorbesti va avea consecinte eterne.
Macar de ai gandi rational...
Fix asta e problema cu ateii ca niciunul nu gandeste rational.
Dar voi religioșii vreți să spuneți că gândiți rațional? Care este raționamentul din spatele credinței într-un dumnezeu care nu s-a dovedit că există? Care este rațiunea din spatele faptului că credeți în existența diavolului, despre care, tot nu aveți dovezi că există? Și exemplele pot continua...
Cei mai mari gânditori au fost și eretici pentru că religia încearcă să ne impună un model de gândire, pe care să îl urmăm fără a ne abate de la limitările impuse prin acest model. Conform acestui model de exemplu, biblia trebuie considerată o carte sfântă PUNCT. De aici se continuă cu adăugarea a tot felul de inepții și mai mari.
Divinitatea poate fi dovedita prin imposibilitatea de a nu exista nicio divinitate. Realitatea pe care tu o traiesti si o decodifici e formată din categorii transcendentale cum ar fi idenitatea fixă în timp, legile logicii și așa mai departe.
Dacă, sa zicem, nu există nicio divinitate atunci nu exista niciun motiv pentru care lucruri imateriale (cum ar fi legile logicii) ar exista într-un univers pur materal.
Nu mai vorbim că un univers pur material e monadic. Adica exista o singura substanta in tot universul si acea substanta e materia. Daca exista o singura substanta înseamnă ca diferentierea între lucruri e iluzorie în realitate. Iar daca diferentierea este iluzorie atunci tot ce stim noi despre lume este greșit, este doar o iluzie.
Cineva care are ratiune sanatoasa isi da seama de lucrurile astea. Cineva complet lipsit de ratiune nu isi da seama ca o pozitie pur materialista asupra realitatii este în contradictie cu însasi realitatea.
"Fix asta e problema cu ateii ca niciunul nu gandeste rational."
Oh, si crestinii o fac? Faptul ca voi credeti in toate aberatiile scrise intr-o carte veche spune cu totul altceva despre voi.
E usor sa declaram aberatii in stanga si in dreapta dupa bunul plac.
A fi ateu nu e o aberatie? Voi acceptati ca exista legile logicii fara sa fiti in stare sa explicati de unde vin aceste legi ale logicii.
https://youtu.be/eNXDFly5jHg
"A fi ateu nu e o aberatie?"
Explica-mi tu, te rog frumos, cum e asta o aberatie?
"Voi acceptati ca exista legile logicii fara sa fiti in stare sa explicati de unde vin aceste legi ale logicii."
E o diferenta in a nu sti sa explici si in a nu vrea sa explici stiind ca oricum crestinii nu o sa asculte si o sa ignore si o sa se victimizeze fix dupa ce le explicam, si apoi ne spun ca nu avem dreptate.
Ce rost are sa explicam ceva, daca voi oricum ne ignorati?
Si ca tot a venit vorba, te rog lumineaza-ma. Spune-mi tu ce sunt mai exact aceste legi ale logicii de care tot vorbesti.
Tu ne acuzi, dar tu stii macar raspunsul la propria ta intrebare?
Daca tot ne acuzi, macar adu dovada ca nu stim sa explicam ceva ce tu stii.
Ca daca nu sti nici tu, nu ai nici un drept sa ne acuzi pe noi.
Si noi suntem oameni ca si voi, nu avem superputeri, nu avem cunostinte asa luate din aer. Nu vorbim ca si cum am sti ceva ce de fapt nu stim.
Acum astept. Te rog, spune-ne tu noua, ateilor prosti, care sunt aceste legi ale logicii, ca noi suntem redusi mintali si avem nevoie de ajutorul si indrumarea persoanelor care detin aceste cunostinte.
Toti ateii, si chiar si credinciosii, toti asteptam sa vedem ce raspuns dai, ce explicatii plauzibile, logice si rationale o sa ne aduci.
Vorbești doar aberații. Dacă m-aș lua după logica ta înseamnă că unicornii există pentru că e imposibil ca să nu existe undeva, deci prin faptul că nu există tu afirmi că există, e ilogic și irațional ce vorbești aici.
Până și legile logicii sunt materiale. Când înveți ce e aia logica, în creierul tău, se crează un număr de celule care să stocheze această informație, deci e materie.
Și de ce ar fi un univers monadic? De unde tragi tu concluzia asta?
Orice substanță poate evolua, se poate schimba în altă substanță cu puțin ajutor, fie vorba de energie fie vorba de alte substanțe, deci nu înțeleg de unde debitezi asemenea inepții. Mai ales când universul din jurul tău te contrazice tot timpul...
N-ai inteles. Am întrebat din perspectiva ateilor de unde provin aceste legi ale logicii. Fiindca amandoi suntem de acord că ele exista.
Bineinteles ca din perspectiva paradigmei creștine logica este unul dintre logii care provin din Logosul divin.
Dar problema e ca din perspectiva ateista nu se poate da niciun raspuns. E imposibil. Legile logicii nici măcar n-ar trebui sa existe într-o lume lipsita de divinitate. De unde să apară?
Nu am zis nicio aberatie. Daca te-ai chinui sa-ti storci creierul ala obosit al tau ai intelege concepte de clasa a 9a.
"Dacă m-aș lua după logica ta înseamnă că unicornii există pentru că e imposibil ca să nu existe undeva"
N-are nicio legatura cu ce am zis. Unicornii nu sunt categorii transcendentale deci n-are nicio legatura. Vezi ca nu stii ce spui?
"deci prin faptul că nu există tu afirmi că există"
Greșit. Eu spun că exista prin imposibilitatea de a nu exista. Fiindca daca divinitatea nu exista nu poti justifica existenta a mai multor categorii transcendentale.
"Până și legile logicii sunt materiale"
Asta e cea mai gigantică prostie pe care ai zis-o pana acum. Legile logicii în sinea lor nu sunt materie. Nu poti sa vezi la microscop legile logicii. Eu nu ma refer la celulele din creierul tau. O celula nu inseamna legi ale logicii. Si nici informatia nu inseamna legi ale logicii.
Dupa logica ta informatia din creier despre cum arata un copac e tot una cu copacul din exteriorul creierelui tau. Deci e tot una? Vezi ce aberatii monumentale spui?
"Orice substanță poate evolua, se poate schimba în altă substanță"
În mod aparent da, în mod fundamental nu.
Stim cu totii ca exista atomi, dar cand te uiti mai atent n-o sa vezi decat 3 chestii: protoni, neutroni și electroni. Si cand o sa te uiti si mai atent n-o sa vezi decat cateva categorii de elemente care formeaza aceste subdiviziuni ale atomilor. Iar la nivel si mai fundamental cele mai populare teorii stiintifice cred că aceste elemente sunt corzi de energie care vibreaza pe o anumita frecventa.
În orice caz la nivelul cel mai fundamental exista o singura substanta: materia. Orice combinatie de materie cu alta materie este doar o iluzie umană. Un construct social. La nivel fundamental universul este monadic, in viziune ateista. Lucru care duce la imposibilitatea cunoasterii. Ceea ce tu numesti "substante" sunt doar o serie de combinatii a substantei fundamentale. Uite ca te-ai lasat pacalit de aceste false substante.
Tu te auzi ce zici macar?
Hai să vedem. Definiția cuvântului transcendental, conform DEX: 1. (În filozofia scolastică) Referitor la atributele care depășesc categoriile lui Aristotel prin caracterul lor general valabil pentru oricare existență. 2. (În filozofia idealistă a lui Kant) Referitor la formele apriorice ale cunoașterii, care premerge experiența și o condiționează. 3. (Liv.) Superior normelor sau rațiunii umane; care este deasupra lumii reale. [Cf. fr. transcendantal].
sursa: DN (1986)
Conform acestei definiții unicornul este o ființă transcendentală. Este deasupra rațiunii și a lumii reale? Este. Are atribute care să depășească categoriile lui Aristotel? Are, pentru că este un simbol al binelui, conform legendelor. E clar deci, că, după logica ta deficitară, unicornii există. Dacă accepți că dumnezeu există folosindu-te de această logică atunci trebuie să accepți că și alte ființe transcendentale există, altfel dai dovadă doar de o ipocrizie crasă.
Ce este materia? Materia înseamnă totalitatea substanțelor din univers. După logica ta, toți suntem un singur om pentru că facem parte din umanitate. Așa cum umanitatea înseamnă totalitatea oamenilor, așa și materia este totalitatea substanțelor din univers.
Legile logicii provin din legile fundamentale ale universului, cum ar fi gravitația. Putem așadar, să calculăm câtă forță gravitațională va exercita un obiect doar având masa acestuia. Toate legile universului au propria lor logică, deci sunt și legi ale logicii, de aceea putem lucra cu ele și putem să determinăm ce rezultate va avea o acțiune. E clar deci că aceste legi ale logicii au apărut o dată cu universul și îi vor guverna existența până la sfârșit.
Pe măsură ce se descoperă tot mai multe lucruri de către știință, pe măsură ce legile acestui univers sunt dezvăluite, Dumnezeu pierde tot mai mult teren și începe să dispară cu totul. Acum 300 de ani se credea că ploaia și ninsoarea vin de la dumnezeu, că toate evenimentele inexplicabile sunt date de acesta. Știința a dovedit iraționalitatea din spatele acestor lucruri iar acum dumnezeu și-a pierdut din prerogative. Ce mai urmează? Probabil ca oamenii de știință să definească clar legile quantice și dumnezeu să dispară și de acolo, și poate chiar definitiv din conștiința umanității.
Dumnezeu nu este decât iraționalul din noi, nu e decât partea inconștientă care tremură și se teme în fața necunoscutului. Pe măsură ce necunoscutul devine cunoscut, dumnezeu devine inexistent.
Omule nici macar nu stii sa aplici niste definitii. Efectiv imi racesc gura degeaba cu analfabeti functionali.
"Are atribute care să depășească categoriile lui Aristotel?"
Nu, nu are. Habar nu ai ce-s alea "categoriile lui Aristotel". Dar conteaza mai mult sa fii Gica contra pe internet decat sa ai habar despre ce vorbesti. Efectiv nu stii sa faci diferenta între supra-natural și transcendental.
Categoriile transcendentale sunt lucruri precum legile logicii, timpul, sinele, identitatea în timp ș.a.m.d.
Mai ales ca ele pot fi dovedite prin imposibilitatea de a nu exista conform agumentelor transcendentale ale lui Kant. Adica daca spunem ca nu exista logica mai are sens vreo propozitie pe care o spunem. Nu. Deci înseamnă ca ea exista.
Daca spunem ca nu exista unicorni mai are sens realitatea? Da, mai are sens, deci rezulta logic că unicornii nu există. E la mintea cocoșului, dar ateii n-au nici măcar inteligenta unui cocoș.
Cică "are fiindca este un simbol al binelui". Ok dar nu este binele în sine. Daca ar fi binele în sine ar fi o categorie transcendentala, dar e doar un simbol. Și daca ceva e doar un simbol atunci nu e o categorie transcendenta aristotelică. Efectiv trebuie sa explic ca la proști.
"Dacă accepți că dumnezeu există folosindu-te de această logică atunci trebuie să accepți că și alte ființe transcendentale există"
De fapt nu, pentru ca exista o singura fiinta absoluta si necesara. Divinitatea. Alte fiinte (nu transcendente ci fantastice) nu sunt necesare. Unicornul nu este nici absolut si nici necesar, deci argumentul meu nu ar functiona pe un unicorn.
"Ce este materia? Materia înseamnă totalitatea substanțelor din univers"
Greșit. Materia este o proprietate substantiala a unui lucru. Plus ca ti-am si zis deja ca stiinta ne spune ca la nivel fundamental exista o singura chestie din care sunt facute subcategoriile atomilor si atomii in final, deci intreaga materie. Imi place ca va laudati cu stiinta, dar o ignorati sau negati cand nu va convine.
Si eu cand o sa pierd argumentele o sa spun "tu te auzi macar?". Ce-i drept e mai usor sa zici asta decat sa dai un contra-argument.
Dar tu ai o inteligență mai mare?
„Daca spunem ca nu exista unicorni mai are sens realitatea? Da, mai are sens, deci rezulta logic că unicornii nu există. E la mintea cocoșului, dar ateii n-au nici măcar inteligenta unui cocoș."
Dar fără dumnezeu are sens realitatea? Are. Deci nici acesta nu există. Te contrazici singur și habar n-ai ce vorbești. Degeaba încerci să explici o logică deficitară folosindu-te de rațiune că, cei ce chiar gândesc, vor considera acțiunile tale puerile și fără sens.
Mi-ai spus dar ai și demonstrat? Materia nu e doar o proprietate pentru că toate lucrurile sunt materie însă fiind compuse din substanțe diferite. Cum ziceam și mai sus, dacă eu sunt un om și fac parte din umanitate nu înseamnă că toți oamenii sunt eu și deci toți oamenii sunt doar un singur om, la fel e și cu materia. Orice substanță face parte din materie dar nu este aceeași materie.
La ce să te aștepți însă de la indivizi ca tine a căror inteligență nu o depășește pe cea a unui cartof?
"Dar fără dumnezeu are sens realitatea? Are"
De fapt nu are fiindca într-o paradigmă ateistă este imposibil sa justifici existenta legilor logicii.
O fi imposibil în viziunea ta, însă pentru mine e perfect posibil, citește mai sus, unde spuneam că legile logicii sunt de fapt legile universului pentru că trăim într-un univers logic și rațional, nu într-unul condus de o divinitate inexistentă și creată doar de subconștientul nostru, care caută mereu o metodă de a înțelege necunoscutul.
Și voi cum justificați legile logicii? Ca fiind logosul divin, despre care, iar, nu știți că există sau nu. Dacă refuzi să crezi că dumnezeu există atunci e clar că nu aprob nici existența altor bazaconii, cum este acest logos divin, care contravine legilor universului pentru că e imposibil să creezi ceva material folosindu-te de cuvinte. Cuvintele sunt înșiruiri de litere care sunt transmise prin sunete. Sunetul fiind o formă de energie foarte slabă nu are cum să influențeze universul în acest mod.
Dumnezeu nu există pentru că, într-un univers logic și rațional, puterile sale, omnisciența și omnipotența, sunt imposibile din punct de vedere logic și rațional. Deci acest dumnezeu a creat un univers în care el să nu aibă nici un motiv să existe, și, mai mult, existența lui să nu fie posibilă.
Sa pierd un argument? Cum sa il pierd daca nu am cu cine sa vorbesc macar? Vorbitul cu tine e ca si cum as vorbi singur, asa ca nu are rost sa ma cert. Pot sa iti aduc sute de argumente, dar degeaba o fac daca tu le ignori pe toate si spui numai aberatii. Nu am cum sa spun ca am pirdut un argument cu tine din moment ce eu am fost singurul care a spus ceva logic, iar tu ai trait in fanbtezii, iar atunci cand ti-am cerut sa imi dai niste explicatii, tu tot cu fanteziile tale ai ramas. Un argument se desfasoara intre doua sau mai multe persoane. Nu pot sa o fac de unul singur.
@Hypercumma-ta te cheama, pe scurt Memu, tu n-ai dreptul la opinie ca esti avariat mintal.
"Fix asta e problema cu ateii ca niciunul nu gandeste rational" vorbea cel care crede in spiridusi, ingerasi si sfinti prin norisori... Du-te la doctor schizofrenicule.
Alyalexandra15 întreabă:
anonim_4396 întreabă: