Evident ca sunt cre3stini din moment ce cred ca Isus Christos este Dumnezeu Creatorul, desi el a iesit ca orice creatura nenorocita din pipoasca unei parti femeiesti.
Teoretic, mormoni sunt crestini deoarece cred ca Isus Hristos este Dumnezeu (conditie de baza pentru a te numi crestin este aceia de a crede ca Isus Hristos Este Fiul lui Dumnezeu sau Dumnezeu Fiul). Drept urmare Martorii lui Iehova nu sunt crestini deoarece ei nu cred ca Isus Hristos este Dumnezeu, dar totusi ar fi crestini fara sa stie deoarece Iehova este unul si acelasi cu Fiul lui Dumnezeu, adica Isus Hristos.
La nivel mondial (pentru cei ce se zbat in necunoasterea clasic ortodoxa) toate SECTELE enumerate mai jos SUNT religii de sine statatoare si recunoscute ca atare, inclusiv CONSTITUTIA ROMANIEI. Totusi ortodoxia in neputinta ei spirituala a incercat dealungul timpului sa mazgalesca cumva celelalte religii declarandule secte, neluand in seama faptul ca, chiar ei sunt una din cele mai mari secte religioase tragandu-si obarsia din religia crestina adusa de GOTI in Ardeal si nu de apostolul Andrei care find in zona Tomisului se afla practic in Moesia (Imperiul Roman). Ceva chesti istorico-teritoriale, deh.
Acceptiunea la nivel global spune ca aceste secte, mormonii, martorii lui Iehova, adventistii, baptistii, penticostalii, etc., nu reprezinta in sine religii, si sunt catalogate ca fiind denominatiuni crestine. Cu alte cuvinte, toti astia sunt crestini, dar fiecare in felul lui.
Eu raspund printr-o intrebare! Ce ai spune daca ti-as explica cum ca toata religia Crestina este o nascocire?
Mormonii si Martorii lui Iehova sunt crestini!
Sunt secte creștine!
Nu stiu despre mormoni mare lucru, dar Martorii lui Iehova sunt crestini.Sunt recunoscuti oficial ca religie crestina. Cred in Dumnezeu si Isus Cristos. Predica datorita poruncii date de Cristos de a depune marturie la toate natiunile. O persoana este un crestin adevarat daca urmeaza in mod absolut si neconditionat invataturile si poruncile lui Isus, Intemeietorul crestinismului, iar Martorii lui Iehova fac lucrul acesta.
După cum vezi, majoritatea răspunsurilor sunt mai mult sau mai puțin subiective.Te încurajez să iei legătura cu unii din membrii lor(și unii și alții sunt recunoscuți datorită mărturiei publice pe care o efectuează)și vei primi astfel un răspuns obiectiv.Eu am facut asta și te asigur că am purtat câteva discuții nu numai logice, dar și interesante.Succes.
Nu hotarat in privinta mormonilor mormoni sunt miscare pseudocrestina si nu au nimic de a face cu crestinismul adevarat. Citeste aici un articol interesant si foarte documentat: http://rcrwebsite.com/lds.htm
COD ROSU întreabă:
NyxMythology întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: