Metalul e făcut să fie inestetic ascultătorului average, a cărui playlist orbitează în jurul topului 40 din luna respectivă. Genu' ăsta îl face inconfortabil și deranjat dacă nu e obișnuit, și cu toții am trecut prin faza asta la început. E un gen de muzică ce necesită timp și un anumit feeling, deci nu cred că are treabă tema piesei pe cât are treabă muzica în sine.
Și nu e doar despre metal. Mie mi-a fost mai greu să mă obișnuiesc cu Autechre decât cu Cannibal Corpse .
Eu nu zic ca astia sunt satanisti. Nici nu ma intereseaza. Dar vezi tu mai plangere a pasarilor negre (apropo, pasarile nu plang, cand vezi una care plange sa ma anunti) ca nu poti amesteca sacrul cu profanul ca iese o tocana cu gust prost pe care nici cainele nu o mananca. E ca si cum ai baga intr-o mancare sare si zahar in aceeasi cantitate si gustul e oribil.
Din cate tin eu minte in Biblie nimeni nu grohaia cum fac baietii astia. Grohaiala, indiferent de continutul versurilor, ramane o prostie, in umila mea opinie. Sau poate ascunde faptul ca oamenii n-au voce si de grohait oricum toti grohaie la fel, precum porcii. Nu ai nevoie de talent muzical sa racnesti ca un purcel ce-si asteapta tochitura.
Tot ce scriu aici e doar opinia mea si asa cum tu ai dreptul la o opinie, asa am si eu dreptul. Melodii crestine? Serios? Cum ar suna melodiile astea intr-o biserica ortodoxa, catolica, de care vrei tu? Pur si simplu ar fi ca un pinguin la ecuator, total incoerent si pe cale sa moara.
Sunt multe astfel de formatii, adevarat. Ce nu intelege niciun membru sau fan al vreuneia din formatiile astea e ca pacea interioara, pacea Domnului nu poate patrunde prin grohaiala porceasca, muzica metal si imbracaminte similara cu formatiile nu tocmai 'religioase'. Pacea lui Dumnezeu vine asociata cu tot ce e mai frumos pe lumea asta, cu muzica nemuritoare (nu degeaba Mozart se asculta inca la 200 de ani dupa moartea sa), cu fapte bune, cu aprecierea bunului gust si al esentei frumoase a lucrurilor. Nu grohaiala cu mesaj religios.
Repet: opinia mea.
Si care ar fi diferenta dintre mortification si deicide? (si nu-mi spune ca versurile, mesajul)
crezi ca daca iei o otrava dulce nu iti face rau? e la fel ca si cu o pastila amara care te ajuta, nu? probabil.
ce pot sa-ti spun ca dupa multi ani de death/black/gothic/doom/ grindcode... metal am renuntat la a mai asculta si nu ca nu mi-ar place. altle sunt motivele. fara a intra in prea multe detalii aici si acum sa spunem doar ca nu poti pune lut/pamant intr-un cazan si sa scoti paine.
creierul nostru e un organ destul de ciudat pentru cei mai multi :d
Ce true esti! Uimeste-ne cu alte formatii de rahat ce canta 2 note jumate! da daca nu au cel putin 10 piese care sa contina satan, antichrist sau *** god in ele, atunci nu-s deloc true.
Exista un proverb: "Nu tot ce zboara se manana". Asa stau lcrurile in orice domeniu -chiar si al muzicii.
Muzica este de la Dumnezeu; dar, ca orice lucrare pe care o facem Dumnezeu pentru om, vine si vrajmasul si perverteste tot ce a facut Dumnezeu frumos -de la fiinta umana pana la natura.
Si muzica este inclusa aici. Caci de fapt, nu cuvintele sunt rele in sine, ci linia melodica. Muzica are o mare influenta asupra noastra: ea ori il apropie pe om de Dumnezeu, ori il indeparteaza; cale de mijloc nu exista.
Dupa cum in vechime Satana se folosea de cuvintele Scripturii -vezi ispitirea Domnuli Hristos--, tot asa face si astazi si in moduri foarte subtile. Omul nu asculta muzica pentru cuvinte -poate prea putin- ci pentru linia melodica.
Nu uita ca Satana a fost dirijorul corurilor ceresti; el are o vasta experienta in domeniul muzical, si nimeni nu-l intrece in siretlicurile lui in a-l indeparta pe om de Dumnezeu. Muzica lumeasca imbinata cu versuri crestine este arma lui secreta pe care o foloseste cu succes.
Bla,bla,bla,bla,bla..."Caci de fapt, nu cuvintele sunt rele in sine, ci linia melodica.".Bla,bla, bla.
De ce e, stimate domn, linia melodica rea?
Doar pentru ca esti incapabil sa apreciezi un solo de chitara vast, asta nu inseamna e mana Satanei.
Ok,atunci sa ramana in biserica.Si sa nu mai fie propaganda crestina peste tot.
Ce prostie! Crestinismul este o credinta, o traire, prietene!
Hm, traire pe scena pentru bani?
Adica?
Ambele sant naspa, una grohaie si nu suna bine, iar a doua mai e putin si ma arunc de pe bloc.
Asculta Laibach - god is god... sau ce gaseste pe youtube.
Nu stiu, nu cred ca tot ce e zgomotos are legatura cu satanismul. Conteaza si continutul versurilor care se spun pe acel fond zgomotos. Eu nu sint consumator de melodii excesiv de zgomotoase dar nu resping piesele rock, chiar ascult din cind in cind postul de radio Rock FM.
De ce nu ascultam astfel de formatii? Depinde de constructia interioara a fiecaruia. Unii pot asculta si li se potriveste genul acesta de muzica, altora nu. Eu personal cind lucrez la calculator imi pun o muzica de fundal lenta, linistitoare. Este o muzica de care aproape uit in timp ce lucrez, dar care ma ajuta foarte mult sa ma concentrez.
Depinde foarte mult de partea din muzica pe care o asculti care ajunge cel mai usor la tine. Eu pot sa ascult chestii super violente si sa ma relaxeze la maxim, sau pot sa fiu stresat ascultind Santana.
@CryOfTheBlackBirds: Ai uitat de Noah was a knower. Super fun piesa aia. Mortification si Rob Lowe sint niste etaloane din multe puncte de vedere.
Sigur sunt hipersensibil. mortification imi da anxietate la inceput, apoi incearca sa fie de temut si apoi un sport de percutie care imi acapareaza creierul.
sunt ok cu acea tensiune de exemplu in cantecele tibetane, cu invocatii teribile, dar nu ma face sa ma simt inconfortabil, pentru ca sunetele sunt ceva mai pure, mai raw
Mortification, o trupa foarte buna.Rar mai intalnesti trupe ca ei, sau oameni care sa le aprecieze munca.Eu aleg Mortification! Si ca sa raspund la intrebarile dinainte, ascult multe formatii de metal care au versuri crestine.Surprinzator, Kataklysm are ceva piese de genul! Si eu personal, consider ca ceva zgomotos are legatura cu satanismul(in muzica).Nu suport formatiile gen Gorgoroth, ca tot am vazut un pokemon true pe aici cu 666 ca-i la moda! Un rahat pe 2 note jumate si aceleasi versuri de rahat.Un zgomot, pe scurt.Niste idioti fara inspiratie.Satanismul in muzica metal e absolut penibil! Cateodata ma scarbeste, alteori ma amuza.
Eu ascult rock. Trupa mea preferata este Black Veil Brides despre care de multe ori s-a spus ca este satanista, nu este adevarat.
Nu mi-a placut nici una dintre melodiile de mai sus. De ce? Pt. ca atunci cand ascult o trupa cel mai atenta sunt la partea vocala, iar vocalistul din prima trupa nu mi-a placut, a doua melodie : pur si simplu nu mi-a placut, nu am un motiv intemeiat.
Daca iti place genul metal nu ar trebui sa iti pese ce spun altii, mie nu imi pasa, stiu ca toti avem gusturi diferite.
Respecta ca sa fii respectat. Nu judeca ca sa nu fi judecat.
Tu asculti numa cacaturi.BVB e una din cele mai de **** trupe existente.Si nu ma lua cu "fiecare cu parerea lui" ca a fost si trupa mea preferata acum 2 ani, si cum am auzit de Slayer i-am dat dracu.
Nu inteleg de ce te iei de mine.
Bun, tie nu iti place BVB. Poate nici mie nu imi va mai placea peste un an, doi, cinci, gusturile se schimba, insa nu se discuta.
Nu mai fi asa rau! Dar stai linistit, nu m-am suparat pe tine .
P.S.
Nu ar trebui sa te mai enervezi pentru fiecare raspuns inocent de pe acest site altfel vei face riduri
Lol,comentariul tau m-a facut un om mai bun.Nu glumesc, sunt lipsit de speranta.
Ascult rock şi sunt creştină. Nu sunt familiarizată cu metalul, dar nu sunt nici în potriva sa. Nu, nu tot ce e zgomotos reprezintă satanism. Cel mai probabil, această trupă Modification a încercat să înveţe tinerii rebeli ce înseamnă Biblia.