Asta e firea omului, nu respecta reguli decât de frica. De aia exista amenzi, de aia religiile amenință cu iadul și altele
"Cu ce e gresit daca crezi in Dumnezeu de frica?".
Cu ce e gresit daca nu crezi in Dumnezeu?
"Eu nu vad ceva negativ, ca multi zic ca, ameninta cu iadul si foc si etc, desi oricum nu e asa, insa el iti zice doar sa nu-ti faci rau singur caci asta e rezultatul oricarui lucru rau, e tot o lege."
Eu nu vad cev negativ, ca multi zic ca, ateilor nu le e frica sau mila sa omoare sua sa dea in cap, desi oricum nu e asa, nu iti trebuie o credinta ca sa fii moral, faci chestiile astea numai daca ai creierul afectat cu vreo tulburare, vreun sindrom, uite-te la teroristii aia care omoara in numele lui Allah, aia de ce fac asta daca au credinta? Pentru ca au fost spalati pe creier, ei asa au crescut, nu au notiunea de ce e moral si ce nu.
Atat timp cat traiesti intr-o societate in care traim noi, e imposibil sa omori un om atat timp cat esti sanatos la cap.
Eu-s ateu de mult, uite-te la o intrebare pe care am pus-o acum cateva zile "Soarecii, sobolanii simt durere?".
Am pus-o deoarece mi-a intrat un soarece in casa baga-i-as... si daca-l vad, as avea doua variante, ori il omor, ori fug.
De omorat n-as putea sa fac asta, ma gandesc prea mult la durerea pe care ar simti-o creatura aia in acele momente, si ar fi un mod prea barbat, in schimb, o musca o omor fara probleme, am crescut asa si am dezvoltat o credinta sa zic asa ( musca nu simte durere ) si ii dau una fara probleme.
Eu nu pot sa percep cum voi crestinii, taiati porcul, cum taiati gaina, cum taiati mielul, iedul de pasti? Numai un criminal ar putea sa-i bage cutitul in gat animalului aluia si sa rada cand se chinuie si sa se gandeasca... "da-l drecu de animal ca nu simte durere, Isus a lasat animalele ca sa le mancam, ma doare la banana ce simte ala cand il tai, eu macar mananc friptura"
Daca nu ai crescut in mediul asta, adica ai crescut la oras, atat timp cat nu esti un psihopat, si esti capabil de empatie, n-ai cum sa faci asa ceva, pur si simplu nu ai cum.
Acum vreo 4-5 ani cred, cand am fost la tara la bunici, cam in perioada pastelui ce urma sa vina in cateva zile, am fost la magazin, si am luat si eu o sticla de suc, niste biscuiti, ce am gasit, cand ma intorc, era un taran care voia sa taie mielu, capra sau ce dracu era, fix la poarta, ziua cand lumea trecea. Si era gata sa-l taie... nu baga de seama ca trec si eu, atunci m-am luat eu in gura cu el, era sa ma iau la bataie cu el, si vorbesc foarte serios, dar a venit nevasta lui sau cine era, ala a luat mielu si l-a dus in curte, eu mi-am vazut de drum, de taiat 100, 1% l-a taiat, sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.
Tu crezi ca stiu aia de "logic, ilogic"? Conflictele au aparut si inca apar din cauza religiei, in timp ce femeile straine se imbraca in haine scurte pana la buci, si pantalonii strimti, musulmanii poarta rochii d-alea largi care le acopera tot, si asta din cauza religiei, care nu le permite se imbrace scurt.
Tu crezi ca aia stiu ca in lume fiecare are credinta lui si ca fiecare crede in ce vrea? Aia vor ca credinta lor sa fie peste tot in lume, asa cum vor si crestinii nostri, nu esti cu ei, esti impotriva lor.
" unii nu sunt bolnavi ca aleg sa faca ceva negativ, ci aia e alegerea lor"
Esti batut in cap? Deci eu m-am chinuit degeaba sa-ti explic ieri toate alea? Atat timp cat traiesti in societatea asta, e imposibil sa faci rau intentionat daca nu ai ceva la cap, pur si simplu, e impotriva moralitatii tale.
Gandeste si tu 5 secunde din perspectiva unui ateu, de ce m-as duce sa-i dau aluia in cap si sa-l omor, sa fac ceva barbar, atat timp cat nu mi-a facut nimic? Dar voi cum ganditi crestinilor?
"M-as duce sa-i dau aluia in cap, dar ma bate Dumnezeu si ajung in iad, asa ca nu ma mai duc"
"Of doamne, ce i-as face eu aluia, dar nu fac asta pentru tine doamne, pentru tine!" Daca gandesti asa inseamna ca esti prost la cap
.
Dragul meu prieten, noi crestinii nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare ca prin minune. Dumnezeu este un tat iubitor caruia ii pasa foarte mult de tine, poate esti ateu sau agnostic, sau nu stii ce esti, faci parte dintr-un cult oarecare, esti dezorientat si confuz, eu iti spun ca nu poti crede indeajuns de putin ca sa Il faci pe Dumnezeu sa nu ii mai pese de tine. Chiar daca ai aduna toate pacatele facute de hittler si stalin la un loc, tot nu Il vei face pe Dumnezeu sa te respinga, tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
Daca vrei sa fi mantuit, inprieteneste-te cu Dumnezeu. Dumnezeu e un Dumnezeu al iubirii. Iubire impartasita. Ai sluji din frica inseamna a sluji simtindu-te obligat iar Dumnezeu nu obliga, de aia e eronata aceasta conceptie.