Păi aici sunt două variante:
1. Chiar așa se întâmplă și creștinii au orgasm că i-a ajutat Dumnezeu.
2. Nu se întâmplă așa și na, așa a crezut El că e mai bine.
În ambele cazuri El iese bine(Like a boss). Nu este nimic confuz, este doar un algoritm pupincurist.
Pentru ca el asteapta ca noi sa-i cerem lucruri de care noi chiar avem nevoie si atunci el ne raspunde cu DA, NU sau ASTEAPTA
Tu te rogi pentru ca ai nevoie de ceva (sanatate, iubire, bani). Dumnezeu iti analizeaza faptele si, in functie de comportamentul tau, iti da sau nu. Nu conteaza ce vrei tu...conteaza doar daca meriti. Pentru Dumnezeu nu conteaza daca tu ceri sanatate sau 1.000.000 euro. Problema se pune: ai facut tu ceva bun in asa fel incat sa meriti sa primesti? Merge pe regula: dai daca vrei sa primesti. Daca tu te exprimi cu *** (cum ai facut mai sus), tot *** vei primi.
Ma frate ...eu cand ma rog, ma rog mai ales ca sa imi descarc sufletul.nu neaparat ca ma aude cineva sau ceva
...ce conteaza daca aude cineva sau nu? ...baremi ma simt eu mai bine
Eu cred ca tu ai o problema cu Dumnezeu! te-ai rugat tu vreodata la El ca sa vezi daca te asculta sau nu? Ai facut tu vreo fapta buna in viata? Se zice asa:"asculta de Dumnezeu si indeplineste-i cererile pentru ca si El sa te asculte si sa-ti indeplineasca dorintele!"(dorinte insemnand un ajutor grabnic de care ai nevoie,sanatate,un job bun,luminarea mintii la scoala etc, nu ii ceri lui Dumnezeu sa castigi la loto sau sa primesti o masina, nu d-astea! ci chestii folositoare pentru sufletul tau!-incearca si tu macar odata sa faci asta...)
Nici eu nu inteleg treaba asta cu "voia sa".Eu peronal ma rog doar pentru a multumi pentru tot ce mi se pare ca nu merit(si ca lenesa care sunt nu merit nici 10% din tot ce am) sau atunci cand ma gasesc in situatii nasoale,si atunci nu merge cu voia sa, atunci e vorba de lucruri fara care nu sunt sigura ca as supravietui, asa ca fie imi da fie ma cauta la sectia de psihiatrie.Si pentru mine a functionat de fiecare data, nu pot sa spun ca am cerut vre-odata ceva si nu am primit.
SaintOcea nu e adevarat ce zici tu,dupa tine ar tb sa te lasi in voia sortii sa se intample ce o fii,iti dau un exemplu:la judecatorie,ai un proces si stii ca vei fii nedreptatit din diverse motive, daca te rogi la Dumnezeu si ai dreptate(in sensul ca nu esti un criminal si te rogi ca sa scapi) El care e Dumnezeul dreptatii te va ajuta sa il castigi! Si nu iti spun bancuri! iti spun din proprie experienta!
P.S:Asta nu e fapta buna ca nu m-ai insultat, pentru ca nu aveai de ce! nu te-am jignit cu nimic
Gansesti gresit. De cand te nasti, ceea ce ti se va intampla iti este scris, insa Dumnezeu vrea sa vada ca vrei sa ti se intample ceva, sa ti se schimbe ceva, ca iti pasa de viata si de el, de aceea trebuie sa te rogi, insa rugagiunea este de mai multe feluri; de ajutorare, de iertare, de multumire, eu nu cred ca ai innaltat rugaciuni lui dumnezeu, pe fiecare din temele pe care le-am enumerat, ci numai de ajutorare. insa mai si multumeste, pentru ca, iti da odata, de doua oari, dar tu... nu multumesti, ok parerea mea
Pentru ca sa primesti raspuns la rugaciune, trebuie sa faci voia lui Dumnezeu.Nu oricine va zice Doamne, Doamne, va intra in Imparatia lui Dumnezeu, ci cel ce face voia Tatalui!
Nu totul merge dupa cum a planuit Gad pentru ca ii place sa rada de prostiile oamenilor si nu e atat de amuzant cand stie deja ce se va intampla.
Sincer ahiar daca nu se vede el te ajuta trebuie sa fii atent dorintele nu se intampla peste noapte
PorumbRodica1965 întreabă: