Fiecare om trebuie sa creada intr-o putere care detine controlul decisiv, astfel incat in cele din urma raul sa fie pedepsit iar binele sa triumfe. Dar oamenii au tendinta sa-si puna credinta si convingerile in lucruri diferite. Unii au ales sa creada intr-un singur Dumnezeu, in rai si iad, in timp ce altii isi cladesc credinta pe o putere superioara lor care controleaza universul si faptele lor le hotaraste soarta. Dezbaterea dintre ateism si crestinism poate fi una ce nu se termina niciodata.
Dar eu nu vreau sa cred, vreau doar dovezi, e de bun gust sa vii cu dovezi, nu doar sa vorbesti. Pot sa zic si eu, ca sunt un zeu, pot sa fac ce minune am chef, dar nu vreau
Si daca tu nu ai crede in DZ, ai omori, viola, fura? mi e greu sa cred, ceea ce spui tu e o aberatie iar pentru cine greseste exista LEGEA!
Dumnezeul meu e Natura, Natura este atotputernica, demonstreaza-mi ca Natura nu exista.
Mie mi se pare amuzant cum ei cer dovezi destul de des (George Carlin - "Tell people an invisible man in the sky created all things, they believe you. Tell them what you've painted is wet, they have to touch it to believe."), dar daca le ceri lor, nu neaparat ca te intereseaza, ci ca sa le inchizi gura, ba nu iti raspund, ba se simt ofensati.
Ateu: - Pamantul nu are 6000 de ani.
Crestin - Dovedeste!
Crestin - Dumnezeu exista.
Ateu - Dumnezeu nu exista.
Crestin - Nu poti dovedi ca dumnezeu nu exista.
Ateu - Atunci dovedeste tu ca exista.
Crestin - Ateii vor numai dovezi, dar degeaba le arati orbilor ceva.
Gaia? nu m-ai dezamagit deloc.ba chie mi-ai intarit covingerile.esti galateanca? sa nu mai spui la altii, ramane intre noi da? ai uitat sa o pui pe aia cu piatra, pe care nu o poate ridica prea sfantul, si de ce nu termina cu raul di pi pamant.noroc ca ti-am adus aminte.hai bafta si sa ni cetim sanatosi.
E ceva psihic, le e greu sa recunoasca adevarul, ca dupa ce mori o sa ajungi in pmant punct inchis...frica si ignoranta e cel mai mare dusman
http://www.youtube.com/watch?v=r74Od9qv6-E
Eu ma gandesc ca daca e tot atotputernic are si putina ratiune acolo.
Daca s-ar arata prin orice forma, lucru care sa dea de inteles ca exista toti ne-am convinge si nu am avea dubii. Multe religii vor disparea iar el atunci chiar va fi divinizat. Nu? Cel mai bine e sa se arate pentru ca lumea sa fie convinsa si sa creada cu incredere .
"iar el atunci chiar va fi divinizat. Nu?"... nu neaparat. Din moment ce ai liberul arbitru, chiar daca ti se arata tu poti alege sa nu te inchini lui. Cu toate astea, zeul crestin NU accepta varianta asta, el ofera doar "inchina-te mie sau o sa te torturez" dupa care o arde cu "dar esti liber sa alegi"
De acord.
OctavianDanielMaria întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: