Da. Exista Dumnezeu pentru ca altfel nu se explica aparitai si existenta noastra. Din nimic niu poti face nimic. Biblia? O carte de povesti. Nu stim cum il cheama. Se poate numi Allah, Buda sau oricum. O sa vedem cand trecem dincolo.
Te referi la dumnezeu daca exista?
Ai admirat vreodata o cladire frumoasa, intrebandu-te totodata cine a construit -o? Daca ti s-ar fi spus ca s-a facut de la sine, ai fi crezut? Nu, desigur ca nu.Asa cum spune un scriitor biblic ''orice casa este construita de cineva''. Atunci de ce nu am accepta concluzia sa logica: ''Dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu?''
Gandeste-te la universul cu miliardele lui de stele.Ele se deplaseaza conform unor legi care le mentin intr-o perfecta relatie unele cu altele. ''Cine a creat aceste lucruri?". Ar fi irational sa se afirme ca miliardele de stele s-au creat de la sine si ca, fara nici o dirijare, au format marile sisteme stelare care se misca intr-o ordine extraordinara.
Acest univers, cu minunata-i organizare, nu s-a facut de la sine.El trebuie sa fie un Creator inteligent si extrem de puternic.
Faptul ca iti merge aparent bine, nu este un semn al sigurantei pentru persoana sau mai ales, pentru sufletul tau...
Scopul raului este acela de a se ascunde, de a disimula, de a se
camufla in intentii bune, in patimi, in vicii care aparent vin sa ne ofere ceva (ascunzand urmarile), scopul raului este in primul rand acela de a camufla ororile faptelor in care suntem atrasi, de a ascunde consecintele...
Scopul raului NU este acela de a-ti intari credinta in Dumnezeu, lasandu-si influenta demonica la vedere...
Nu te astepta vreodata sa cantaresti raul din jurul tau, sau cel in care te afli, dupa aparente, ci prin raportare la idealul de implinire sufleteasca (prin atitudinea fata de semeni) pe care ni la lasat Fiul lui Dumnezeu...
Primul semn al starii de rau in care traim nu este cel al pierderii comfortului sau al pierderilor materiale, financiare.
DIMPOTRIVA, starea de prosperitate, de bunastare materiala ar putea fi si semnul ignorarii unor datorii din partea noastra, a unor indiferente sufletesti in care sufletul este aruncat si pe care raul are interesul să o "întreţină").
Primul semn al raului in care suntem captivi este acela al indepartarii de Dumnezeu, de rugaciune, de harul Bisericii, al Spovedaniei, de Taina Sf. Impartasanii...
Acesta este adevaratul criteriu. De aceea si sutine Scriptura ca intreaga lume este cuprinsa in influenta celui rau, sau...:
"Intraţi prin poarta cea strâmtă,
că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află."
"Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află." Matei 6, 13-14;
Un pic mai devreme ma ascundeam de preot si o duc rau, dar nu din cauza lui Dumnezeu.Deci daca n-ai avut probleme asta nu inseamna ca exista sau nu.Eu nu pot sa-ti zic ca exista si nici ca nu exista e alegerea ta si crezi ce doresti.
Pai diavolul daca nu-l deranjezi nici el nu te deranjeaza, inseamna ca sunteti prieteni, aliatii nu se omoara intre ei
In Biserica te duci pentru a-I multumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ai. Macar atat poti sa faci si tu
...
"MIlan9" ti-a explicat.
POti chiar sa-i multumesti lui Dumnezeu prin inermediul icoanelor ortodoxe ( si chiar al Maicii Domnului).
Pai ce crezi, ca Dumnezeu exista numai pentru oamenii care o duc rau?
Exista si pentru ce care o duc bine! Exista si pentru miliardari si pentru saraci, si pentru mai putini saraci, exista pentru toti!
Numai ca nu toti exista pentru Dumnezeu!
Vrei sa spui ca nu are eficienta biserica in viata ta si a multor oameni, tocmai de aceea parasesc oamenii bisericile, se duc la pasti si la craciun ca sa faca si ei pe credinciosii, dar acest lucru denota faptul ca ceea ce se face la biserica nu este eficient, mai ales pentru cei cu mintea buna, cat de cat, sunt atenti, dar nu sunt satisfacuti din punct de vedere spiritual, acest lucru inseamna ca acolo nu se invata adevarul despre Dumnezeu,. insa unii oameni fac din fire lucruri bune, si le merge cat de cat bine, dar a face vointa lui Dumnezeu, inseamna,,-VIATA VESNICA< PE UN PAMANT TRANSFORMAT IN PARADIS"! si ca sa fai ceea ce vrea Dumnezeu inseamna ca trebuie sa studiezi Biblia -Cuvantul lui Dumnezeu, si vei afla adevaratul sens al vietii, vei gasi cunostinta lui Dumnezeu, necesara pentru viata. Daca doresti sa nu manifesti un spirit de independenta, poti sa te apropii de Dumnezeu, pentru ca lui ii datoram viata. Daca ai Biblie poti sa citesti te rog in ISAIA48:17-20; Ioan 3:16; Ioan 17:3.
Da seby.intodeauna vei simti ca ai un gol in tine, care vrei sa-l umpli.si vei incerca cu, dragoste, cu averi, cu sex, cu batura si distractie.nu face precum cel ce spunea; am hambarele line,sant fericit,sanatos,suflete, mananca bea si te veseleste, multi ani de aci inainte.Dar constiinta ori Dumnezeu a strigat; nebunule? in noaptea aceasta voi lua sufletul tau de la tine, si toate acestea cui vor ramanea? bine ai spus; ca o duci bine, ca toate sant in regula.este starea normala a omului.asa trebuie sa fie.starea anormala a omului este rautate, boala, pacate grele.soarele seby rasare pentru toti.doar unii il vad.stii cine va umple golul acela? cel care la lasat acolo.asa ca toata viata ta, vei umple, vei umple, si tot vei umple.dar golul acela nu vei putea.
Dacă acum stay bine nu înseamnă că aș
Va fii mereu. Semnele din prezent cum ar fi boli calamitati și moarte Demonstreazăca ca ziua cand Dumnezeu va judeca pământul este aproape iar atunci nu te vei mai îndoi dacă exista sau nu.Tot ce exista are un creator ce are un scop cu noi oamenii pe acest pamant
Apocalipsa 21:4
Pai exista.Cand o sa faci vreo 50, 60 de ani, poate o sa il simti. Bucurate pana atunci de dragoste si fericire.
Daca te referi la Iisus Hristos depinde.De ce spun asta, Iisus Hristos spun unii ca exista dar eu cred altceva.Eu cred ca acel "Iisus Hristos" in care credem este un lucru bun,dar el este peste tot, in sufletul fiecarui om se afla Dumnezeu si ne pazeste, iar daca ne abatem de la drum si ne ducem catre cel necurat, domnul nostru Iisus Hristos ne da cate o"palma" peste fata sa ne trezim la realitate si sa vedem ca ceea ce facem nu este bine.
Eu acum nu spun ca nu este bin sa nu mergi la Biserica dar asta este dupa fiecare daca stai cu credinta in Dumnezeu de exemplu si acasa, iar tu nu prea pacatuiesti si te rogi nu are de ce sa iti mearga rau.
Sper ca te-am ajutat si daca mai ai intrebari nu ezita sa mi le spui.