Apostolul Pavel a scris: „Prin bunătatea nemeritată care mi-a fost dată, îi spun fiecăruia dintre voi să nu gândească despre sine mai mult decât trebuie să gândească; ci să gândească în aşa fel încât să aibă o minte sănătoasă, fiecare după măsura de credinţă pe care i-a distribuit-o Dumnezeu" (Romani 12:3). O altă traducere redă acest verset astfel: „Fiecăruia dintre voi i-aş spune să nu-şi atribuie o valoare mai mare decât cea reală, ci să-şi facă o evaluare sinceră". Deci, duce la păcat.
Este o obsesie compulsiva pentru propiul fizic, face parte din complexul de inferioritate
Exagerezi!
Pai,dacă-mi place să mă duc la Biserică, înseamnă că Păcătuiesc?
Ai inteles si tu ce-ai vrut, ma refer tot ce-ti face tie placere si nu-i legat de dogma lor.
Pacatul ce este? Omul pacatos este impotriva unei mentalitati sanatoase => pacatul = savarsirea lucrurilor rele [sa te infuri, sa fi desfranat]. Deci, da, e pacat; dar pentru asta nu trebuie acelei persoane sa i se intample vreun rau. In cel mai rau caz, o persoana ajunge la inchisoare, nu e omorata.
Tu te vei intreba probabil de ce Dumnezeu zice sa fie omorati pacatosi. De fapt, prin aceste versete Dumnezeu nu vrea sa fie omorati pacatosii (ci comportamentul persoanelor pacatoase). Dumnezeu vorbeste in sens metaphoric in biblie. Biblia este o carte de metafore. Cand citesti biblia trebuie sa interpretezi totul metaphoric.
Iti dau exemple de metafore explicate chiar in biblie:
-apele din geneza -> ii reprezinta de fapt pe oameni [15. Si mi-a zis: Apele pe care le-ai vazut si deasupra carora sade desfranata, sunt popoare si gloate si neamuri si limbi. Apocalipsa lui Ioan - cap. 17] - link biblie online: http://www.ebible.ro/biblia/romana/ortodoxa/apocalipsa/17/
alte exemple de metafore sunt:
"6. Iar Iisus le-a zis: Luati aminte si feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor.
7. Iar ei cugetau in sinea lor, zicand: Aceasta, pentru ca n-am luat paine.
8. Dar Iisus, cunoscandu-le gandul, a zis: Ce cugetati in voi insiva, putin credinciosilor, ca n-ati luat paine?
9. Tot nu intelegeti, nici nu va aduceti aminte de cele cinci paini, la cei cinci mii de oameni, si cate cosuri ati luat?
10. Nici de cele sapte paini, la cei patru mii de oameni, si cate cosuri ati luat?
11. Cum nu intelegeti ca nu despre paini v-am zis? Ci feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor.
12. Atunci au inteles ca nu le-a spus sa se fereasca de aluatul painii, ci de invatatura fariseilor si a saducheilor." - link: http://www.ebible.ro/biblia/romana/ortodoxa/matei/16/6/#6
In concluzie, avand argumentele prezentate mai sus ne dam cu totii seama ca Dumnezeu mereu vorbeste intr-un limbaj figurat.