| bleakk a întrebat:

Nascuti in Romania si crestini probabil,care au fost pentru voi argumentele impotriva religiei si a ideii de Dumnezeu(crestin)? Contradictiile Bibliei,existenta mai multor religii care pretind si ele un adevar ABSOLUT,acceptarea materialismului stiintific/naturalismului (filosofia cum ca nimic nu ar exista in-afara spatiului material/fizic) si refuzarea din start a supranaturalului, etc? Doresc sa aflu experientele dvs.

20 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Https://www.facebook.com/......257825367/

| Purec a răspuns:

Eu prefer sa nu ma intereseze treaba asta prea mult. Probabil cand esti tanar si in putere ca sa zic asa, iti pare o tampenie si o prostie. Pe cand atunci cand imbatranesti si dai de greu, boli si alte chestii de genul, ca o ultima speranta iti indrepti gandurilr catre o posibila divinitate. Cred ca e ceva natural sa faci asta, majoritatea o fac. Cat despre argumente impotriva religiei pot sa fie gasite milioane, dar este important sa le gasesti tu. In cazul acesta stiinta nu poate spune daca Dumnezeu exista sau nu. Ca idee de divinitate, nu ca si Dumnezeu biblic in special. Atunci ce poti sa faci? Sa gasesti argumente pentru sau impotriva? Poate ca merge, dar au facut-o si altii inaintea noastra, si nu s-a intamplat nimic, au ramas cu asta. Ce poti sa faci altceva? Daca nu poti sa stii, incearca sa simti. Daca tu simti ca exista, si asta te face sa te simti mai bine, paia tunci lasa-l sa existe. Poate sa te ajute in momentele grele. ( nu, nu da din mana un zeu din cer, dar "te ajuta" pentru ca ai cui sa te confesezi, si cine sa te asculte. Chiar daca in realitate nu te asculta nimeni.happy pur si simplu, in momentele grele sa simti ca nu esti singur) o sa zici ca pentru asta sunt parintii prietrnii sau psihologul, dar nu e chiar asa, uneori tot ce ai nevoie este sa vorbesti cu cineva care nu te judeca, nu iti vorbeste. Poate nu ai trecut prin asta dar o sa treci, nimeni nu este ferit. Toti suntem afectati de depresie, de stres si de greutati, este natural. Daca putem gasi in Dumnezeu un sprijin, atunci este perfect. Daca insa nu putrm asta, nu credem si gata. Dumnezeu, Alah sau cum mai vrei tu este speranta. Speranta ca nu suntem singuri, ca cineva ne ajuta atunci cand simtim ca nu mai avem nicio iesire din probleme. Este o speranta de care ne putem agata ca sa mergem mai departe. Unii au nevoie de asta si ii inteleg pe deplin. Fiecare are nevoie de sprijin la un momentdat...depinde de fiecare unde gaseste sau daca gaaeste sprijinul necesar. Ok religia are hibe si da este o afacere care a pus monopol pe ideea de altfel frumoasa a unei divinitati care sa ne dea speranta, e totul numai pentru bani si ti se vinde speranta asta. Dar nu trebuie sa arunci cu noroi spre divinitate si nici spre biserica. Face ceea ce face toata lumea pe planeta asta. De ce nu suntem revoltati si de magazinele de confectii? Un tricou pleaca din china cu 0, 50$ si ajunge la noi cu 49 de lei. Este normal? Poate ca da...pentru ca asa functioneaza lumea asta, o lume in care sunt putini care traiesc fara nicio grija si multi care trag cu dintii sa supravietuiasca. Asa si cu biserica. Chiar daca promoveaza ideea unei divinitati nu este divinitatea, nu e societate de binefacere. Asta e viata...

| doctorandus a răspuns (pentru Purec):

Mai, eu am fost crestin fundamentalist si citeam Biblia in fiecare zi dar nu mi-a trecut prin cap sa-i insir palavre lui Dumnezeu. Biblia recomanda impotriva acestei practici. Nu ma rugam decat cu Tatal Nostru.

| bleakk explică (pentru doctorandus):

Cum ai ajuns ateu?

| bleakk explică (pentru Purec):

Respect raspunsul, insa nu mi-ai raspuns la intrebare.

| doctorandus a răspuns (pentru bleakk):

Pai nu sunt ateu, sunt spinozist. Daca as fi fost crestin liberal, nu m-ar fi deranjat contradictiile Bibliei, dar ca fundamentalist pentru mine Biblia era totul sau nimic.

| Purec a răspuns (pentru doctorandus):

"Mai, eu am fost crestin fundamentalist si citeam Biblia in fiecare zi dar nu mi-a trecut prin cap sa-i insir palavre lui Dumnezeu. Biblia recomanda impotriva acestei practici. Nu ma rugam decat cu Tatal Nostru."

Stii cum e, fiecare afectiune cu simptomele ei nu?happy

| Purec a răspuns (pentru bleakk):

Pe scurt: Nu trebuie sa cauti sa iti zica altii ce anume e gresit la religie. Trebuie sa cauti si sa vezi, sa simti si sa descoepri tu daca exista ceva gresit sau nu. Religia este ceva personal, pastreaza asta pentru tine.

| doctorandus a răspuns (pentru Purec):

Esti prea subtil si nu se intelege ce spui.

In orice caz, in Biblie se spune ce rugaciune trebuie sa spuna crestinii si ca nu trebuie sa palavrageasca in rugaciunile lor. Biblia nu afirma nicaieri ca oamenii de rand ar putea vorbi cu Dumnezeu. Asa ca ideea ca Dumnezeu ar fi pe post de confesor este ne-biblica. Nicaieri nu apare-n Biblie ideea ca un crestin de rand ar putea avea o relatie personala cu Dumnezeu, ca de la client la psiholog.

Dupa parerea mea, credinta ca Dumnezeu te ocroteste in mod special si ca-ti trimite din cand in cand semne se numeste erotomanie (sindrom de Clérambault).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contradictiile din Biblie se afla mereu intre cele de perioada de timp. De asta toti cretinii numiti atei si satanisti incep sa palavrageasca minciuni si alte alea.
Ei nu inteleg asta.
Odata Dumnezeu spune ceva apoi altceva si tot asa si apar schimbari.
Spre de exemplu cu un copil, la inceput nu-i dai mere si il hranesti doar cu lapte. Dupa ce ii cresc dintii ii dai.
De ce? Pentru ca intai trebuie sa ai un lucru ca sa faci altul.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Adevarul nu e un aliment. De ex. nu e o contradictie intre lapte si mere, dar e o contradictie intre eshatologiile lui Pavel, cea din 1 Cor. si 1 Tes. si cea din 2 Tes. Contradictia e asa de severa incat multi istorici se indoiesc din aceasta cauza ca Pavel ar fi scris 2 Tes.

| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Eu am dat un exemplu. Istoricii trebuie sa invete ca in Biblie nu este precizat timpul spre exemplu atunci cand Dumnezeu a creat animalele si apoi oamenii.
Timpul nu a fost dat intr-o unitate de masura. Poate a durat o secunda sau milioane de ani, sau cine stie.

Asta tot nu explica de ce Pavel se contrazice ca la usa cortului.

| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Crezi ce vrei.

Asta e problema: in privinta faptelor obiective nu putem pretinde sa credem ce vrem.

| a3e6u9 a răspuns:

Eram în clasa a 8-a și profa de religie a zis că animalele nu au suflet. În acel moment am devenit ateu fiindcă mi-am dat seama că nu există suflet. Înainte de asta credeam din inerție, fără să-mi pun întrebări.

| milan9 a răspuns (pentru a3e6u9):

S-a inselat desigur. Au si animalele un suflet biologic, lipsit de responsabilitatea vesniciei care ii caracterizeaza pe oameni. E trist sa-ti bazezi necredinta doar pe cuvantul, prostia, sau lipsurile de momnet ale unei persoane.

| a3e6u9 a răspuns (pentru milan9):

Cred că aș fi devenit ateu oricum, mai devreme sau mai târziu. Ăla a fost doar un șoc care m-a trezit la realitate. În cele din urmă, aș fi început să-mi pun întrebări cu privire la religie și nu ar fi rezistat.

| a3e6u9 a răspuns:

Bine că ești tu deștept. Păcat că nu poți vorbi civilizat. Numai bine. happy

| Sean a răspuns:

Eu ma indetific cel mai bine cu Panteismul as putea zice, cred in ceva, dar nu cred in Dumnezeu, Duhul Sfant, Iisus nu is crestin si voi incepe de la creatie sa itii explic aceste lucruri:
1.In Biblie in prima zi Dumnezeu a creat pamantul si in a 4-a zi a creat cei doi luminatorii, cel mic si cel mare, asa se refera biblia la Luna si Soare ceea ce ii imposibil, ii o contradictie la Ipoteza Nebulara, citeste despre ea si te vei lamuri mai mult, ideea este ca planetele s-au format in jurul soarelui, un alt lucru gresit la asta este ca Luna s-a format la 40-50 milioane ani dupa formarea sistemului solar, in impactul cu planeta Theia, cel putin asa se cred si ii cea mai credibila teorie, citeste despre formarea Luni si vei vedea, tot in ziua 4 s-au format si stelele din cate stiu in biblie se vorbeste de 10000 stele si numarul lor este miliardelor.
2.Ramanand tot la geneza, din ce am inteles eu Dumnezeu a creat apele in ziua 2, nu ii o contradictie pentru ca apa poate exista in 3 stari lichida, gazoasa si solida, dar din ce am inteles apa era in stare lichida imposibil fara un soare, creat in a 4-a zi, dar aici poate fi interpretat, in ziua 3 au aparut plantele imposibil sa existe fara soare din cate stim noi sau fara apa care daca nu era soare era in stare solida.
3.Tot la geneza Adam este format din pamant primul om si Eva este formata din coasta lui Adam, cea mai mare prostie, teoria evolutie ar trebui sa te uiti peste ea, in care oameni au evoluat de la microorganisme, prin adaptarea de alung a milioane de ani.

Cateva exemple am dat, dar daca te uiti la pictura in mare vei vedea ca is o gramada de lucruri fara sens si care nu se explica in biblie, multa lume zice ca ai interpretat tu gresit, multa lume zice ca biblia trebuie luat in sens figurat, dar aici o industrie de milioane si milioane de dolari, euro, lei ce vrei tu, pe langa asta religia ca sine este o forma de manipulare.
Eu iti zic sa te uiti la univers si iti vei da seama cat de penibile is aceste religii.