| Steregoi a întrebat:

Natura e ca o Biblie pe care fiecare om o interpreteaza dupa placerea lui? Eu cred ca asa se intampla. Ce spuneti?

16 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mircea08 a răspuns:

Asa este, si asa este normal. Sunt oameni care inteleg cuvantul si il apreciaza, sunt oameni pentru care Evanghelea este inchisa, adica nu inteleg cuvantul, si mai sunt oameni care ar intelege cuvantul dar nu pot din cauza ca sunt manipulati de altii pe care ii crede superiori
Asa e si cu natura, sunt unii care o inteleg si o apreciaza, sunt unii care o privesc, ca pe o sursa de imbogatire, si mai sunt unii care nu o apreciaza si o inlocuiesc cu betoane, sau o transforma in lada lor de gunoi

| benny7 a răspuns:

E scris clar
Şi dacă cineva nu înţelege să nu înţeleagă!

| Steregoi explică (pentru benny7):

Fiecare intelege ceva mai mult sau mai putin.

| slayer09 a răspuns:

Exact, natura ca si viata si ca tot ceea ce exista pe pamantul asta este un tablou pe care fiecare si-l imagineaza altfel, fiecare prin credinta lui. Fiecare poate vedea natura in modul lui, diferit fata de altii. Unii interpreteaza natura o bucata de iarba cu pomi si cu alte artefacte, altii o vad ca o maestrie a lui Dumnezeu, altii o vad ca un mod de viata, de traire. Altii o vad ca un mod de a face bani. Asa si vietile fiecaruia, toti au propria lor viata, normalitatea nu exista, ea este doar un standard al majoritatii.

| Steregoi explică (pentru slayer09):

"normalitatea nu exista, ea este doar un standard al majoritatii" - aici ai cam incurcat-o. happy

| slayer09 a răspuns (pentru Steregoi):

Da-mi niste argumente de ce crezi ca am incurcat-o? Normalitatea este doar un cuvant inventat pentru a da un standard...asa cum este si timpul, timpul pentru fiecare in parte nu e acelasi, timpul pentru tine nu este la fel ca si timpul pentru mine, de exemplu: eu poate intr-o zi fac tot ce imi propun fara batai de cap, adica imi ajunge timpul berechet, pentru altii o zi inseamna mult mai putin decat ar insemna pentru mine, in concluzie timpul meu nu e acelasi cu timpul persoanei celeilalte. Si ca toti sa aiba un reper dupa care sa se ia, s-au inventat ceasurile care arata un tim, standard pentru toti. Asa si "normalitatea", e un cuvant inventat apartinand unor standarde. Dar oamenii sunt cu totii diferiti. Daca ai ai alta pare, sunt deschis la teorii. Aici este doar parerea mea.

| Steregoi explică (pentru slayer09):

Relativ = minciuna. Un adevar relativ inseamna minciuna. O normalitate relativa e de fapt anormalitate. Exista adevar absolut. Pilat nu credea ca exista adevar absolut intreband "Ce e adevarul?"

| slayer09 a răspuns (pentru Steregoi):

Da...exista adevar absolut, dar acel adevar absolut nu e facut de mana oamenilor. Orice e facut de mana oamenilor e un adevar relativ, si nu ma refer la materie ci la idei, teorii, ganduri, cuvinte care pentru noi inseamna ceva. Gen timpul, normalitatea, boala psihica, si toate cuvintele astea atribuite unei stari, trairi, sau unei forme ..toate astea sunt adevaruri relative. Si ca sa fiu mai explicit si la obiect, defineste-mi ce e aceea o normalitate in societate? Cum trebuie sa te comporti in societate, si daca imi dai exemplu o carte in care cineva isi exprima ideile despre cum ar trebui sa se comporte in societate, acele idei din carte sunt un adevar relativ, pentru ca noi suntem diferiti si nu putem sa ne comportam toti la fel sau gandi la fel. Iar normalitatea nu exista in societate, si da. daca stai sa analizezi fiecare persoana fiecare se abate de la normalitate intr-un fel sau altul dupa principiile normalului nostru, in concluzie sunt anormali din punctul nostru de vedere, dar normali din punctul lor de vedere si poate si a altora. Deci normalitatea este un adevar relativ, nu exista, e doar un standard.