Incinerat si aruncat peste Bucegi, buba e ca sint putine incineratorii in tara si cu capacitate mmica. Asa ca ar fi bine sa stiu din timp cind am de gind sa mor...
Clasic, cu popa... Nu ca as crede in ce zice popa, da' asa se poarta. Desi, posibil peste cateva zeci de ani, cand ar trebui sa mor eu, probabil o sa fie un ateism general, si o sa ne uitam la credinciosii aflati la slujbe, ca la triburile care danseaza "uuka oaka" si isi acopera fuduliile cu frunze.
Nu am de ce sa-mi doresc incinerarea, cred in reciclare (daca nu mancam prostii suntem si biodegradabili), plus ca poate moartea e de fapt un somn constient. Zic si eu Prefer sa nu risc.
Inmormantare clasica... cred!
Mi-am adus aminte o gluma la tema aleasa de tine
Ion si Vasile in in tren:
-Ioane, la voi mortii se ingroapa cu popa?
-Dar cu alfel, pacatele mele, normal! La voi nu e asa?
Nu... la noi popa ramane afara
Mie nu mi se pare o intrebare ciudata. Vreau sa fiu ingropata, dar nu cu popa si nici cu biserica. Vreau sa fie alaturi de mine doar oamenii care chiar au tinut la mine. Ioooi ce "creepy" e sa te gandesti la propria moarte.
Eu voi alege sa fiu imbalsamata si ceruita si apoi voi fi pusa drept statuie in propria mea casa pentru a veghea peste nepotii si stranepotii mei. Sau macar voi ajunge un exponat intr-un muzeu. )
Nu e o intrebare ciudata.Eu m-am gandit demult la asta si as alege sa fiu incinerata.Presupun ca si tu esti de aceeasi parere, nu?
Da. abia fac peste putin 21 de ani, nu e ca m-am gandit mult la asta, dar zilele astea vorbind cu mama mea din una in alta ( nici eu nu mai stiu cum am ajuns acolo ) am ajuns la subiectul asta si mi-a zis ca ar vrea sa fie incinerata. de acolo, si intrebarea asta
Eu m-am gandit la asta cand a murit Sergiu Nicolaescu.De ce sa-ti putrezeasca corpul in pamant cand poti sa mori frumos incinerat? Cat despre biserica si alte chestii, chiar nu-si au rostul.M-ai facut curioasa si am cautat cati bani se cheltuiesc la inmormantari si am gasit asta: ''Conform Administrației cimitirelor și crematoriilor umane București, taxa maxima pentru înhumare nu depășește 1.000 de lei, iar incinerarea e mai ieftină – maxim 600 de lei'' iar ''O familie creștină de condiție medie va cheltui pe o înmormântare simplă, fără fast, între 10 și 15 mii de lei!''. Chiar stau si ma gandesc de ce se face atata tam-tam pentru un om mort. Oricum nimic din toate astea nu-l mai readuc la viata sau sa-i pastreze amintirea.
P.S: Multi inainte!
Poti alege sa faci baie in nitrogen lichid si apoi spart si ingropat intr-o punga biodegradabila.Se practica in USA cel putin.Eu asta as alege asta daca as fi in fata morti.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: