Dumnezeul biblic a fost creeat pentru a tine unit poporul evreu dupa exilul babilonian.
Crestinismul a fost inventat de Pavel si l-a modelat dupa bunul sau plac.
Iisus nu a avut de gand sa creeze o comunitate sectara, o alta sinagoga sau sa-si schimbe religia.
Cred ca este negru de suparare privind la ce au facut crestinii cu numele lui.
Ar fi bine de citit
Făuritorul de mituri – Pavel și născocirea creștinismului", de Hyam Maccoby.
Ti-ai vazut vreodata gandurile? Daca nu ti le-ai vazut, asta este dovada ca ele nu exista?
.
Ce simpatic eşti.
Nu ai ce să răspunzi şi vii din neant cu o altă întrebare.
Eu ştiu că am argumente mult prea bune, dar nici chiar aşa.
Pai eu nu am afirmat ca ar fi dovedit ca nu exista, am afirmat ca nu e dovedit ca exista, iar a - ti putea imagina ceva nu este o dovada ca acel ceva exista in realitate. Deci am criticat pe drept un argument prost.
Pentru ca suntem animale care actionam din instinct si nici o lege, religie, sistem ce o fi nu va opri niciodata bestia din noi, s-a vazut ca religia nu a facut omul mai bun din contra mai multa ura e datorita ei, dumnezeu este creatie umana pentru a servi dorintelor umane, poti vedea si tu ca crestini sunt doar cu numele, gadestete ca unu aparut din nimic a creat sute de miliarde de stele din nimic cam sf dar daca serveste intereselor noastre e ok
Noi n-am inventat doar zeul asta pe care-l numim "Dumnezeu" in zilele noastre, ci am inventat mii de zei de-a lungul istoriei. Se intampla acum sa traim intr-o anumita perioada de timp, intr-o anumita regiune a lumii, unde s-a raspandit credinta in acest zeu al evreilor inventat in perioada antica. Daca s-ar fi nimerit sa traim intr-o alta epoca, sau intr-o alta tara, poate acum am fi vorbit de un alt zeu creator, sau mai multi, sau poate n-am fi vorbit de niciun zeu. E clar ca oamenii au inventat toate aceste divinitati din dorinta de a-si explica unele mistere ale existentei, de a simti ca au un sprijin si un ajutor in viata, de a simti ca au un scop sau ca sa-i supuna pe altii vointei lor. Nimeni n-a fost capabil sa aduca vreo dovada pentru niciun zeu, si motivul e cat se poate de clar. Daca tu ai inventa acum o creatura mitica, ai putea sa-i dovedesti cuiva ca exista? Dar pentru vampiri, varcolaci, zane sau spiridusi avem dovezi? Sigur ca nu avem, pentru ca nu poti avea dovezi pentru ceva ce nu exista decat in imaginatia ta.