Parerea mea este ca poti sa-l ingropi pe nea Gica cum vrei! Treditia e traditie, fai cum vrei, nu iti impune mimeni ce sa faci cu mortul tau, hindusii ii incinereaza pe malul raului iar restul il arunca in rau si multe alte exemple!
Tendinta oamenilor e sa tina o gramada de traditii care nici macar nu au legatura cu Biblia. Oricum in orasele mai mari se respecta normele UE, daca nu se primesc amenzi.
Nu e chiar asa.Am trecut recent prin asta.Mama a murit in mai anul trecut.Am sunat la o firma de pompe funebre, au venit, au adus sicriul.Trebiua sa fie dusa la capela chiar din seara aceia dar am insistat sa tinem macar o seara acasa pentru ca o asteptam pe sora mea.A stat la capela cat a trebui. Fara fast atat inmormantarea cat si cea a urmat dupa.
M-a amuzat cele expuse de tine, din pacate sunt adevarate in unele locuri.Ele sunt invenate de oameni. Parca ar un fel de intrecere acui inmormantare e mai cu mult fast.Biserica nu prea are ce face in asemenea situatii.
Pana si eu care sunt ateu, devin nervos daca se interzice coliva, vinul si pomana!
Restul nu imi pasa...
Oricum nice troll, din ce in ce mai bine!
Ideea de troll mi-a venit vazand atat de multi trolli!
"ISTETI" trolli...
Ba mai mult, am renuntat la vechiul cont in favoarea acestuia!
Deci, NO MORE troll...
Degeaba,este ca o boala fara leac, nu poti sa scapi de aceasta arta sacra!
Esti blestemat cu o binecuvantare!
cine a trecut prin asa ceva se vede ca are experienta... eu sunt satula de pomeni peste pomeni de vreo 4 ani si ceva tot ingrop "lume" si de fiecare data acelasi balci.
Chiar coliva poate nu o s.o interzica dar nu ma supar daca se interzic celelalte chestii care oricum n.au nici in clin nici in maneca cu crestinismul, cu cacofonia de rigoare.
Si ai omis cateva pomeni: la zona cea mai comuna de ingropaciune pentru mine sunt asa, inmormantarea, la o saptamana, la doua, la trei, la o luna, 40 de zile, la trei luni, la sase, la noua si un an. Apoi din an in an pana la 7.
Unde mai pui caratul apei in fiecare duminica pana la 40 de zile si dezlegatul apei ca punct culminant, apa curgatoare musai. Niste chestii de ti se.ncalceste creierul.
In rest, genial, nici eu n.o puteam spune mai bine. Am ras cu lacrimi (poate tocmai pentru ca stiu cu ce se mananca).
recedaniel3 întreabă: