Pai n-ai adus niciun contraargument la posibilitatea pe care am adus-o in discutie, ca anumite animale aveau in trecut o arie mai larga de raspandire, si ti-am adus doua exemple concrete
Da. Lei se gaseau si de partea noastra Mediteranei, in sudul Italiei, acum vreo 2000 de ani.
In cat timp?
Lumea presupune ca a durat cam 100 de ani. Cand este mentionat pentru prima data in Biblie (Genesa 5) avea 500 de ani, cand intra in arca avea 600 de ani.
La inceput ai pus problema ca anumite specii de animale nu existau in Mesopotamia
A completat foarte bine userul Nietzsche, lei au trait chiar si in Europa si pe teritoriul tarii noastre:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/History_of_lions_in_Europe
Nu stiu ce te te mira faptul ca au intrat animale in corabie, in Biblie spune ca izvoarele adancurilor s-au deschis, deci apa de la potop provenea in cea mai mare parte din scoarta terestra.
Probabil inainte de potop au existat seisme de magnitudine mica pe masura ce apa patrundea printre substraturile scoartei pana sa ajunga la suprafata.
E dovedit stiintific ca animalele percep seismele de magnitudine mica mai bine decat omul, iar acestea s-ar fi refugiat in arca care oferea o izolatie fonica mai buna datorita constructiei din materiale care absorbeau undele seismice.
Pinguinii n-aveau nevoie sa intre in arca deoarece sunt niste inotatori excelenti, e stanjenitor sa le iei si ultima consolare a celor care nu se simt prea destepti
Alte intrebari?