| fllu07 a întrebat:

Noi ca oameni imperfecti (pacatosi) ne putem apropia de Dumnezeu? daca da, cum?

Răspuns Câştigător
| ada92 a răspuns:

Biblia ne asigură că e posibil să fim în relaţii apropiate cu Dumnezeu. În Cuvântul său găsim următorul îndemn: „Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi el se va apropia de voi" (Iacov 4:8). Aceste cuvinte conţin atât o invitaţie, cât şi o promisiune.
Dumnezeu ne invită să ne apropiem de el. De asemenea, el ne promite că, dacă facem paşii necesari pentru a ne apropia de el, şi el, la rândul lui, se va apropia de noi.
Orice relaţie de prietenie se bazează pe cunoaşterea celeilalte persoane. De aceea ar fi bine sa acordam atentie calităţilor lui Dumnezeu şi modului său de a acţiona revelate în Biblie.
Ioan 17:3 "...să asimileze cunoştinţă despre tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi despre acela pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos"
Coloseni 4:2 „Perseveraţi în rugăciune..."
Proverbe 19:20 „Ascultă sfaturile şi primeşte învăţătura..."
Mult succes

24 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Singura forma de apropierea noastra de Dumnezeu este prin Isus Hristos, Dumnezeu Fiul.

| Musique a răspuns:

Tu ce simți? Crezi că poți face asta?
Nu ai nevoie de exemplele altuia ca să te apropi de dumnezeu, dacă vrei s-o faci cu adevărat, totul vine din propria ta conștiință.

| 4b a răspuns:

Tu, ca si bolnav, ai nevoie de Doctor...cum? ai primit ''reteta'', amu n-ai decat s-o respectiwinking

| mODIN a răspuns:

Dumnezeu,in primul rand nu exista, si in al doilea rand si daca ar exista el ar fi mult mai departe de perfectiune ca oamenii.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Prin calugarie

| fllu07 explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Eu sunt impotriva calugarilor.
Isus a spus sa stralucim ca surse de lumina in lume. adica sa vada oamenii ca ne inchinam lui Dumnezeu si ca facem vointa sa. calugarii de ce s-au izolat? Isus nu ne-a cerut asta.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru fllu07):

Nu cred ca toti au avut deceptii in dragoste si s-au refugiat in manastiri; ei se roaga pentru lume

Si de ce nu se rezolva nimic in lume?
exista doar 2 ipoteze: ori nu se roaga, fac altceva.
ori nu le sunt ascultate rugaciunile.
tare ma tem ca ii prima varianta.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru fllu07):

Daca toata lumea vrea pace de ce sunt razboaie?

Nu se raspunde la o intrebare cu alta intrebare. eu am intrebat primul treaba cu calugarii. apoi dupa ce-mi raspunzi, iti raspund si eu, la intrebare.

| Scarbo a răspuns:

IIsus Hristos cand a fost trimis de catre dzeu pe Pamant, a fost trimis ca un om, a trait o viata de om plina de pacate, deci cred ca doar prin iisus hristos te poti apropia de dzeu, te sfatuiesc sa vorbesti cu un preot despre asta.

| fllu07 explică (pentru Scarbo):

Nu stiam ca Isus a avut pacate. atunci cum si-a mai dat viata? cum ne-a mai rascumparat? cu ce dovedesti afirmatia asta?

| Scarbo a răspuns (pentru fllu07):

Orice om are pacate, iisus a dus o viata de om inainte sa fie crucificat.

| RaduMD a răspuns:

Noi? Nu, nu ne putem apropia. Iar daca, totusi, am face-o, am muri pe loc.
Dar Dumnezeu poate. El se poate apropia de noi. Cea mai buna dovada este ca a si facut-o: de aceea S-a intrupat.

| fllu07 explică (pentru RaduMD):

Pai cum nu? in Iacov 4:8 se spune: "apropiati-va de dumnezeu si el se va apropia de voi".
cum vine atunci ca nu ne putem apropia?

| RaduMD a răspuns (pentru fllu07):

Fllu, eu am avut in vedere o apropiere fizica. E imposibila. Chiar si Sf Ilie si-a acoperit fata cand a vorbit cu Domnul (3Regi 19:13). Dar noi stim ca Biblia nu poate fi contradictorie. Prin urmare, ce sa insemne "apropiati-va de Dumnezeu"? Inseamna sa o facem in rugaciune, in fapte bune, in ascultare de legile Sale. Si ce sa insemne ca "el se va apropia de noi"? Inseamna ca ne va raspunde prin credinta si se va apropia de noi in Taine. Spunea Sf Tereza din Avila: "nimeni nu se poate ruga mai mult timp si sa pacatuiasca. Fiindca ori va lasa pacatul, ori rugaciunea".

| fllu07 explică (pentru RaduMD):

DUmnezeu nu se va apropia de noi prin taine. el vrea sa acumulam despre el cunostinta exacta. 1Timotei 2:4

Răspuns utilizator avertizat
| HDeNiSaR a răspuns (pentru U2lrish):

VAI kAMARADE IMI ERA DOR DE TINE CE MAI FACI ``PRIETENUL`` MEU?
mai vrei sa incepem o discutie despre trinitate sau te-ai potolit?

| fllu07 explică (pentru HDeNiSaR):

rolling on the floor

| sempreinvolo30 a răspuns:

Ioan17: 3 prin intermediul cunostintei din Biblie putem afla exact ce fel de persoana este Dumnezeu si ce doreste el de la noi.Din Biblie putem afla de ce permite el suferinta, care este viitorul omenirii, de ce imbatranim si murim si chiar alte intrebari.Pentru informatii suplimentare contacteaza-ma pe ali_di_aquila_vero@yahoo.com sau intra pe www.jw.org

| Kabuto79 a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Tu crezi ca exista atata hartie pe pamant incat sa poti scrie personalitatea unui zeu?

| Cyrano a răspuns:

Ne putem apropia prin smerenie si pocainta!

| DuncaClaudiu a răspuns:

Nu exista om perfect...chiar Dumnezeu spune ca El nu vrea moarte pacatosului ci intoarcerea lui.happy Eu zic sa incepi prin a-l considera pe Dumnezeu singurul si cel mai bun prieten al tau. expresie cheie"Relatie personala cu El".happy