| EmaS a întrebat:

Noi, ca oameni suntem tentati sa ne punem increderea in oameni si in lucrurile care se vad. Dar, in Ieremia 17 este scris:,, Aşa vorbeşte Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!
Căci este ca un nenorocit în pustiu şi nu vede venind fericirea; locuieşte în locurile arse ale pustiului, într-un pământ sărat şi fără locuitori.
Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!
Căci el este ca un pom sădit lângă ape care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei nu se teme şi nu încetează să aducă rod.,,
Voi, in cine va incredeti?

Răspuns Câştigător
| mgtow a răspuns:

In Dumnezeu si stiu ca ma va ajuta sa-mi fie bine, apropo pe 2 aprilie vin acasa si pe 3 incep scoala (am de facut multe drumuri cu permisul, testele psihologice, etc).

| EmaS explică (pentru mgtow):

Vezi cum raspunde Dumnezeu la rugaciuni? Mare este Dumnezeu!

| mgtow a răspuns (pentru EmaS):

Da, dupaceea sa ma ajute ca totul sa fie bine cand trebuie sa ma angajez pe tir, are mama mea o cunostinta care ma baga pe fir dar ma mai rog si la Dumnezeu sa ma ajute pentru ca nu e bine sa il lasam deoparte.

| EmaS explică (pentru mgtow):

Ai perfecta dreptate. Dumnezeu lucreaza prin oameni.

| a1doru a răspuns (pentru EmaS):

Bine,lucreaza prin oameni, da de ce ii blestema?, ca aici nu mai intelegrolling on the floor

32 răspunsuri:
| chelstone a răspuns:

Daca astea-s vorbele domnului, eu fac ceva pe ele. Umanitatea intregeste o societate, societate fara de care viata in forma actuala ar fi imposibila, iar in societate increderea in oameni este una dintre reguli, oamenii se sprijina reciproc, se ajuta reciproc, se pare ca dumnezeul tau este reprezentantul nr 1 al narcisismului si al cultului personalitatii, o entitate care si-a creat niste vasali la fel ca cei din egiptul antic sau din societatea evului mediu, care trebuie sa se supuna unui superior ierarhic.
Din cuvintele pe care le citezi din ''domnul'' pare ca libertatea mult trambitata de crestini nu-i decat o ''fata morgana'', caci in realitate, la o atenta studiere a acestor ''sfinte cuvinte'', de catre o minte imaculata se observa o mare discrepanta intre bunatatea trambitata de crestini a marelui lor zeu si adevarata identitate a zeului iudeo-crestin, care este zelos, plin de manie, blasfemiator, caci probabil din dragoste pentru oameni ii blesteama pe cei LIBERI.
Acum, mai exista o latura, cu iubirea intre noi cum ramane?! Se pare ca dumnezeul tau vrea de la omenire ca el sa fie singurul venerat, are un cult al peronalitatii bine implementat.

| chelstone a răspuns:

''Dar daca tu nu crezi, nu schimba cu nimic realitatea.''
Dumnezeu NU exista! Daca tu nu crezi sau nu vrei sa accepti aceasta realitate asta nu inseamna ca realitatea ar fi alta. Scriu asta doar asa, poate iti dai seama cat de mult poti sa aberezi cand folosesti fraze din genul celei pe care am citat-o...

| sandra2012 a răspuns:

Nu pot sa zic ca ma incred numai in Dumnezeu iar in oameni nu, ar fi pacat sa zic asa. Pentru ca Scriptura pe care o am in mana si o citesc oamenii au tiparit-o. Se vede pe ea si anul si locul unde a fost tiparita. A fost o vreme cand nu am stiut de Biblie si niste oameni mi-au pus-o in mana si mi-au zis ca e cuvantul lui Dumnezeu iar eu i-am crezut. Deci ma incred si in oameni.

| alexhandsport a răspuns (pentru sandra2012):

Cum zicea parintele Arsenia Boca:,, cu biblia subrat poti sa intri si in iad``. Biblia e scrisa de oameni dar e cumvantul lui Dumnezeu!

| mgtow a răspuns:

Dar tu crezi ca eu merg sa stau pe scaun fara sa misc volanul si sa apas pedalele? Sigur ca o sa-mi dau silinta dar e bine sa te rogi pentru ca el ne ajuta cand avem nevoie, poate esti ateu si nu crezi asta e treaba ta dar pe mine D-zeu nu m-a lasat niciodata cand am dat de greu.

| Vladuthz a răspuns:

Ema, am o intrebare: Vechiul Testament este tot cuvantul lui Dumnezeu corect? Bun, atunci explica-mi si mie asta.
Deuteronom 13:6
6 Dacă fratele tău, fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau nevasta care se odihneşte la sânul tău, sau prietenul tău pe care-l iubeşti ca pe tine însuţi, te aţâţă în taină, zicând: „Haidem şi să slujim altor dumnezei!" – dumnezei pe care nici tu, nici părinţii tăi nu i-aţi cunoscut,
Deut 17.2; Gen 16.5; Deut 28.54; Prov 5.20; Mic 7.5; 1Sam 18.1-3; 1Sam 20.17;
7 dintre dumnezeii popoarelor care vă înconjoară, lângă tine sau departe de tine, de la o margine a pământului până la cealaltă –
8 să nu te învoieşti şi să nu-l asculţi; să n-arunci spre el o privire de milă, să nu-l cruţi şi să nu-l ascunzi.
Prov 1.10;
9 Ci să-l omori; întâi mâna ta să se ridice asupra lui ca să-l omoare, şi apoi mâna întregului popor;
Deut 17.5; Deut 17.7; Fapt 7.58;
10 să-l ucizi cu pietre şi să moară, pentru că a căutat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
11 Să se facă aşa, pentru ca tot Israelul să audă şi să se teamă, şi să nu se mai săvârşească o faptă aşa de nelegiuită în mijlocul tău.
Deut 17.13; Deut 19.20;

Deci ce zici de aceste cuvinte a lui Dumnezeuhee hee?

| EmaS explică (pentru Vladuthz):

In aceste versete Dumnezeu doreste sa ne faca sa intelegem cat de grav este sa slujim altor Dumnezei. Este mai de folos sa mori pentru Dumnezeu decat sa traiesti si sa slujesti altor dumnezei straini si sa mergi in iad o vesnicie.

| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''Este mai de folos sa mori pentru Dumnezeu decat sa traiesti si sa slujesti altor dumnezei straini si sa mergi in iad o vesnicie. ''
Sa inteleg ca dumnezeu afirma existenta altor zei?! Cum altfel decat daca ar exista alti zei ar putea exista asemenea trimiteri ale lui dumnezeu?! Cum este posibila o trimitere catre alti zei, facuta de zeul crestin, decat daca acesti zei exista cu adevarat si mai mult sunt recunoscuti de zeul tau?!

| EmaS explică (pentru chelstone):

Este vorba de dumnezei facuti de oameni. Care au ochi, dar nu vad, au urechi dar nu aud. Ei sunt morti, nu au putere sa te ajute. Dar Dumnezeul nostru este viu! Buda, Confucius, Mahomed zac intr-un mormant rece.

| Vladuthz a răspuns (pentru EmaS):

Ferasca-ma tu meriti sa fii impuscata

Vorbesti prostii, de cand si pana cand mahomed este zeu?! Allah este zeu si nu este unul mort, zeii egipteni nu sunt zei morti. Asta pe langa faptul ca in acele versete nu se face referire la zeii morti, ci dimpotriva la cei nevazuti ''dumnezei pe care nici tu, nici părinţii tăi nu i-aţi cunoscut,'' sper ca aceste versuri iti sunt destul de elocvente.

''Buda, Confucius, Mahomed zac intr-un mormant rece.''
In primul rand ca niciunul dintre cei enumerati de tine aici nu au titulatura de zei.
Religia Buddhista este creata pe invataturile lui Buddha, in religa lor se spune ca in total exista 28 de Buddha, insa nicunul n-apare cu titulatura de zeu.

Confucius... esti intr-o mare eroare, religia confucianismului este bazata pe un sistem filozofic chinez care s-a dezvoltat din propavaduirile filozofice ale lui Confucius.

Mahomed stie toata lumea ca-i un profet si nu un zeu, n-are rost sa dezvolt subiectul mai mult.

Esti total pe langa subiect, iar exemplele tale nu sunt elocvente.

Zeii egipteni sau cei greci n-au murit niciodata, nu poti spune despre ei ca sunt zei morti, si mai sunt si altii cu astfel de caracteristici.

In schimb crestinismul nu are cum sa fie niciodata adevarata credinta, pentru ca, aceasta religie nu-i decat o derivata din religiile din orientul mijlociu, din cea egipteana sau babiloniana, nimic mai mult, crestinismul este un plagiat. Si bine intreba cineva zilele trecute pe site, daca dumnezeu s-a inaltat in trup de om la cer (in toate icoanele reprezentand inaltarea este intruchipat in trup de om) si atunci cum ramane cu sufletul, care doar el trece in lumea de dincolo?! Religia asta (crestina) nici macar nu-i scrisa/ copiata si adaptata bine. Doar ignorantii ca tine o ridica la rang de adevar.

Eu nu am spus despre ei ca ar fi zei, doar ca oamenii si-au facut din ei dumnezei la care se inchina.Eu ma inchin lui Dumnezeu si Isus Hristos.

''doar ca oamenii si-au facut din ei dumnezei la care se inchina.''
Pai asta se intampla si in crestinism, nu-i vreo diferenta. Iar faptul ca unii si-au creat sau nu zei carora se inchina, asta nu contrazice ceea ce am spus eu, ca din versurile respective rezulta ca dumnezeu este constient de existenta altor zei, reali, dar ca el doreste ca lumea sa i se inchine doar lui, asta pentru ca are un caracter zelos si are un cult al personalitatii impins la maxim. Iar oamenii nu i-au ridicat la rang de zei pe acele entitati, nimeni nu-l considera pe confucius zeu, si nici pe mahomed, cu atat mai putin pe Buddha. Ai un raport total gresit fata de reprezentarea reala a acestor entitati. In schimb crestinii si-au creat tot felul de entitati pe care i-au ridicat la rang de zei, insusi iisus hristos este un exemplu, caci el este considerat a fi unul si acelasi cu dumnezeu, crestinii sunt cei care si-au facut zei/ sfinti din randul oamenilor si s-au inchinat lor, incalcand una din cele 10 porunci.

Dar Isus Hristos este Dumnezeu!

''Dar Isus Hristos este Dumnezeu!''
Oamenii si-au creat un zeu din isus hristos si i s-au inchinat, acelasi statut o au si toate mortaciunile care zac prin biserici cu denumirea de moaste. Oamenii nu iau privit ca zei pe confucius sau pe mahomed si nici pe buddha, ei au ramas doar niste invatatori, fiecare cu particularitatile lor, total diferite, dar omul nu ia ridicat la rang de zeitate, singurii care au incalcat cele zece porunci din acest punct de vedere sunt insusi crestinii, care au ridicat la rang de zeu suprem un pamantean si se bucura de aceleasi privilegii si alti morti care zac prin biserici (sectionati sau intregi).

''Dar Isus Hristos este Dumnezeu!''
In mod normal la un astfel de raspuns care n-are vreo acoperire de catre realitate iti puteam raspunde mult mai simplu: Dar dumnezeu nu exista!

Cum nu are acoperire? Dar daca tu nu crezi, nu schimba cu nimic realitatea. Dumnezeu exista.Nu vreau sa intru din nou in polemica cu tine.

''Dar daca tu nu crezi, nu schimba cu nimic realitatea.''
Aberanta justificare, daca tu crezi in dumnezeu nu inseamna ca el exista, ce sa-ti spun, auzi daca nu cred eu, ce importanta are credinta cand te raportezi la adevar?! Daca tu nu crezi in allah, buddha, si alti zei asta nu inseamna ca ei nu exista, iar daca tu crezi in dumnezeu asta nu inseamna ca el exista.
Dumnezeu nu exista! Asta-i adevarul... ''Dar daca tu nu crezi, nu schimba cu nimic realitatea'' Cum sa-mi spui o asemenea aberatie, te pomenesti ca daca tu crezi in dumnezeu el exista?! laughing Milioane de oameni nu cred in alti zei, milioane de oameni cred in zeul tau, asa si?! Credinta niciunuia dintre ei nu va demonstra vreodata ca zeul in care ei CRED exista, credintele nu arata evidente si adevaruri.

| NoChanceForUs a răspuns:

Bine,Ema.
Pentru ce-ți irosești tu energia?
Dați-i femeii mă ceva de făcut, că se plictisește!

| EmaS explică (pentru NoChanceForUs):

Niciodata nu ma plictisesc. Eu ma odihnesc intr-un mod placut. Vin si ajut oamenii si tinerii sa priveasca in sus!

| Ianna33 a răspuns:

Ema, ca sa il descoperi pe Dumnezeu, care nu e nicidecum cel pe care il vezi tu si multi altii, nu trebuie sa te uiti in sus, ci in jos, in interiorul tau, acolo unde se afla Dumnezeu. Pur si simplu stau si citesc toate aceste lucruri si ma socheaza. Acum imi dau seama din ce in ce mai mult cat de indoctrinati suntem, cat de manipulati, cat de limitati si autolimitati suntem. Si pentru ca suntem asa, cei care ne conduc au toata puterea asupra noastra si pana la urma meritam sa isi bata joc de noi daca suntem atat de ingusti la minte. Vreau sa fiu cat mai pozitiva, dar cu cat ma uit mai mult in jur cu atat imi dau seama ca mai e mult pana sa vedem care este adevarul, sa il acceptam si sa il intelegem. Se tot discuta de Dumnezeu, dar nu stiu daca cineva stie cu adevarat ce inseamna. Mai oameni buni, ia mai lasati voi toate cartile si preotii si toate regurile si citatele si incercati voi sa ganditi cu mintea voastra si sa simtiti cu sufletul vostru. Ia mai lasati voi toate povestile si analizati-va viata cat de obiectiv puteti. Exista niste legi universale pe care daca le intelegeti, veti intelegi si cine este acest Dumnezeu, ca el este in voi, ca nu e nicidecum cel inchipuit de biserica, religii, oameni indoctrinati. Ia nu mai faceti voi ce trebuie sa faceti ca asa zice nu stiu cine si faceti asa cum va dicteaza inima voastra, asta daca stiti sa o ascultati. Scopul nostru este sa evoluam spiritual, nu sa traim fericiti vesnicia in rai sau mai stiu eu unde. Am venit pe pamant pentru ca aici e "sediul" incercarilor cele mai aprige. Aici putem sa evoluam pana la cele mai inalte trepte. Exista multe alte lumi si multe alte dimensiuni si entitati care asteapta sa ne trezim odata. Ele sunt langa noi sa ne ajute, dar noi nu le putem vedea, suntem prea ancorati in dimensiunea asta. Nu vedeti ce se intampla in jurul vostru de la un timp, pamantul asta nu ne mai suporta prostia si indiferenta. El este viu si daca nu ne trezim si nu incetam sa ii mai facem rau o sa fie var si amar de cei ce raman aici. Se schimba vibratiile pamantului, din ce in ce mai multe certuri, suparari, revolutie. El se elibereaza si noi trebuie sa ne eliberam de toate conceptiile si prejudecatile. Ema, inceteaza cu indoctrinarea asta si incearca sa gandesti cu mintea ta si mai lasa citatele. Nu ai dreptul sa bagi oamenilor pe gat astfel de lucruri intr-un mod atat de "subtil" pentru ca deja nu se mai accepta. Energiile sunt altele in prezent de accea nu reusesti decat sa enervezi oamenii. Nu trebuie sa avem frica decat de noi si de raul pe care il facem. Dumnezeu nu e un judecator care ne pedepseste pentru pacate. Noi ne pedepsim, pentru ca daca facem rau, primim rau. Pacatele sunt doar energii negative, unele mai slabe, altele mai puternice. Gandurile rele sunt cele mai grave pacate pentru ca ele se materializeaza cel mai repede. Multe energii negative s-au adunat pana in prezent, ele au fost purtate de sute de generatii, iar generatia asta noua din care fac parte copiii si tinerii trebuie sa constiientizeze acest lucru si sa faca o "curatire" a lumii in care traim. Dar sa avem grija, ca daca nu vrem noi de buna voie, o sa se faca prin alte cai, prin suferinta si durere o sa se soata din radacini toate uscaturile acestei lumi. Sunt multe semnale care ne avertizeaza si nu e vorba de sfarsitul lumii, si de sfarsitul acestei lumi. E o mare diferenta. Sunt foarte multe de spus, dar degeaba daca oamenii nu sunt deschisi la minte si pregatiti. Aveti grija de sufletul vostru si de ceea ce ganditi. Incercati sa iertati cat mai mult, sa iubiti cat mai mult si neconditionat, sa va acceptati defectele, sa va acceptati pe voi si sa va iertati pe voi insiva. Incercati sa fiti mai buni si sa daruiti cat mai mult, fara sa asteptati nimic in schimb. Nu mai fiti lasi, egoisti, mandrii. Si incercati sa faceti toate acestea cat mai repede.

| Ianna33 a răspuns:

Ema, cum il simti tu pe Dumnezeu? Cum il vezi?

| EmaS explică (pentru Ianna33):

Dumnezeu locuieste in fiecare celula a mea, Il iubesc cu toata fiinta mea, ascult de Legile si poruncile Lui si El imi umple viata de fericire si bucurie.Am o relatie personala cu El in fiecare zi.

| Jameson a răspuns:

In Dumnezeu, uni membri ai familiei si prieteni apropriati.

Răspuns utilizator avertizat
| AleAle123 a răspuns:

Dumnezeu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce sa spun tocmai am fost blestemat