Pentru ca ne simtim singuri si neajutorati. Religiile se nasc din greutati, nu din prea mult bine.
Nici timpul nu il vedem nici nu stim de cand exista dar il consideram o realitate si ne programan viata in functie de el.
Nevoia de a crede in ceva superior noua reiese din frica de incertitudine.
Cu toate ca afirmatia lui sublime reprezinta un adevar, as dori sa o "imprumut" cu o mica modificare sau completare: Religiile se nasc din nesiguranta.
Buna intrebare, chiar buna.
Dar cine asculta?
E prea mare iluzia si hipnoza.
Oamenii par hipnotizati de sarbatori asa cum spunea cineva.
Cantece peste tot, de ma lasa surda.
-Bunatate din plin, altruism intre oameni, ajutorare...
Ce pacat ca toate astea sunt doar de cateva ori pe an si doar pentru locul in rai si doar pentru a creste in "ochii" ceva-ului din cer.
De ce nu e toata lumea la fel si in restul anului? de ce nu e mereu asa? ce e asa greu? de ce trebuie sa afisam bunatatea doar in zilele astea?
As vrea sa nu mai existe sarbatori considerate sfinte si sa nu mai existe colinde.
Da parca eram animale noi oamenii.Lunatici.
Si cine spune ca e o iluzie. Poate avem noi dreptate.In plus Dumnezeu nu e un zeu oarecare.El este Dumnezeu.
Nici unul din zei, nu este un zeu oarecare, fiecare din ei are povestea lui, ca tie ti-au fost bagate in cap minciuni despre un anume zeu, de parinti si de societate, e treaba
Du-te si culca-te
Nu am fost indoctrinata de nimeni.Eu stiu ca El este singurul Dumnezeu.
Ce religie au parintii tai? si ce religie ai tu?
Hai ca esti obraznica... vrei sa te pedepsesc? )
Eu sunt crestina, tata a fost crestin si mama e crestina dar nu prea crede.Adica cred ca incepe sa fie agnostica sau atee.Sunt singura religioasa din familie.
Esti penibila, nu mai confunda necredinciosii cu ateii, nu totul graviteaza in jurul lui dumnezeu.
Si ai vreun avantaj ca esti crestina? te caci lingouri? esti vreun geniu si ai avut vreo revelatie? esti vreun sportiv? esti buna la ceva anume? nu! du-te si culca-te
Auzi,tu cu mine nu vorbesti asa.nu ti-am spus nimic gresit si nici nu te-am insultat.Ar trebui sa ai putin obraz.Nu-mi place sa generalizez dar din cate am vazut necredinciosii nu prea au respect pentru nimeni.Mai ales tu ca stii doar sa insulti.Baga-ti necredinta acolo unde nu bate soarele.M-am saturat sa nu mai raspund de fiecare data cand sunt insultata.
Nu, sunt bine asa. dar poti sa-mi iei niste mandarine ca tot mi s-au terminat
Pai daca s'au terminat nu ti le mai iau... altceva de luat mai ai? sau poate te iau pe tine cu totul :?
Incearca
"Capabili de a intelege realitatea asa cum este ea"
Vise placute in continuare.
Reactiile senzorilor nu inseamna realitate.Senzorii pot fi pacaliti.
"edem culorile, dar suntem capabili sa realizam ca ele nu exista. "vedem" intunericul, dar suntem capabili sa constientizam inexistenta acestuia."
Cu alte cuvinte, culca-te la loc tata si lasa-ne.
Realitate(quidquid credat intellectus de rei veritate) inseamna mai mult decat culori si absenta luminii.
Avem 5 canale senzoriale certificate si tu ai ramas blocat doar la primul.
Cate clase ai?
Cand o sa treci(daca reusesti) de clasa a 5-a poate o sa intelegi ce am vrut sa spun.
Pana cresti apas butonul ignore, sper sa nu te superi.
Sunt destui copii zapaciti pe aici care au impresia ca le stiu pe toate.
Cum sa sfarteci fara mila iluzia cand chiar tu esti sub o iluzie. Tu spui nu exista Dumnezeu, dar tu nu L-ai cautat, pe tine nu te-a interesat de El, crezi ca tu esti rational, dar tu trebuie sa-ti dai seama ca exista Cineva care guverneaza peste univers, care aseaza lucrurile, care aranjeaza si are grija.Dar nu are cum sa ti se releve tie cand tu ne vorbesti despre "rationament".
Nferno tin sa te contrazic, fintele mitologice de domeniul fantastice nu exista asa cum sunt prezentate, de exemplu varcolacul, este prezentat ca o fiinta mitologica ce exista din antichitate si ne este prezentata ca o creatura jumatate lup si jumatate om, dar de fapt este o boala de natura psihica care este activata la expunerea creierului la razele de lumina ale lunei( inca nu s-a aflat ce contin aceste raze si de ce afecteaza unii oameni) si le aduce in prim comportament instinctul de animal, dezvoltandu-le simturile si puterea, dar facandu-i sa uite pe momentul respectiv, gandirea lucida. Pe vremuri asa zisii varcolaci se frecau cu matraguna si alte lucruri asemanatoare ce le provocau halucinatii si le dadeau senzatia de metamorfoza. Daca doresti sa vorbim despre aceasta boala, imi poti spune, personal si eu sufar de ea, si in acele nopti cu luna plina ma sedez, pentru a nu face rau celor din jur si inclusiv mie. nu ma considera nebun, sunt chestii reale, neexplicate tuturor... putem vorbi pe mess daca doresti.
RAY întreabă: