| Dorugar a întrebat:

Nu am inteles din ce cauza in ortodoxie, sinucigasii nu sunt sunt inmormantati normal ca toti oameni, dar in schimb talharii, curvele criminalii si sarlatanii sunt inmormantati foarte normal!
Ce sa intelegem din acest exemplu?
Sa intelegem ca ortodoxia incurajeaza hotii, curvele si criminalii, dar ii pedepseste pe cei care si-au pus capat zilelor pentru ca nu mai pot suporta o lume condusa de hoti curve si talhari?

23 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca numai Dumnezeu da viata si numai El o poate lua.Cei care recurg la astfel de gesturi si-au dat sufletul celui rau.

| werewolfbruno a răspuns (pentru EmaS):

Aha acum m-am lamurit nu ai voie sa te omori dar ai voie sa il omori pe altu

| Dorugar explică (pentru EmaS):

Asta poate in filmele cu Tom si Jerry. In realitate viata o primesti de la parintii tai, care sunt si adevaratii tai Dumnezei personali!
2) Oamenii normali mor pur si simplu din diferite cauze naturale, cand viata ti-o ia cineva, fie ala chiar si Dumnezeu, atunci se cheama ca este un criminal.

| EmaS a răspuns (pentru werewolfbruno):

Unde scrie acest lucru? Nu ai voie nici macar sa urasti pe cineva.

NU scrie ci se practica, si anume in razboaiele religioase.
Evident ca o oaie din turma nu are voie sa ureasca nici macar pe Dracu si nu ai voie nici macar sa-i te impotrivesti cand iti face rau, asa ca de ce nu asculti Biblia si nu te lasi violata pentru ca asa ti se cere!
Ioan 5 39. Eu însa vă spun vouă: Nu va impotriviti celui rau;
Dar nu uita asta este valabil doar pentru oile din turma! Clerul adica pastorii, au voie sa te duca la abator si sa-ti puna pielea pe batz

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

1Petru5:8,9,, Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.
Împotriviţi-vă lui tari în credinţă, ştiind că şi fraţii voştri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi.,,

I-l subestimezi pe Diavol!
Diavolul este Tatal minciunii si al inselatoriei nu al luptei cinstite si a adevarului!
El va ia mieros si va serveste otrava in cu o lingura de dulceata. Exact dupa stilul bisericii crestine in care popa iti vorbeste mieros, si iti reguleaza baietelul si nevasta, tot asa cum in trecut cand ei erau la putere au ars zeci de milioane de femei frumoase ca vrajitoare doar pentru ca li s-au impotrivit si nu au accepta avansurile facute de libidinosi!
Asa ca e si normal sa fi invatat gresit de Biblie ca doar Biblia este Marea Carte a Minciunii Diabolice...iar credinta este numai pentru prosti.
Oamenii inteligenti STIU si nu au nevoie sa creada toate prostiile!

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Sa inteleg ca si tu esti unul dintre ei? Si tu ai o credinta doar ca este diferita de-a mea!

Dupa cat de aprig sustii tu minciuna si institutia criminala in care te-ai bagat, mai degraba am argumente sa cred eu despre tine asta!
Tu sti bine ca eu nu am o credinta anume ci cred doar ceea ce imi dicteza ratiunea. Si e bine asa!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dorugar):

Atunci si mie ratiunea imi dicteaza sa cred in Dumnezeu.

| Dorugar explică (pentru anonim_4396):

Tot ce se poate!
Doar ca in cazul tau "rationeaza" pe baza de prostii crezute si nu pe baza de informatii adevereite ca si corecte.
Sti cum e in matematica, daca iti construiesti un rationament pe baze gresite, nu ai cum sa ajungi la rezultate corecte NICIODATA!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dorugar):

Acum poate nu se vad rezultatele corecte insa in 100 de ani sau mai putin ne vom vedea si vom afla care a avut dreptate.

| Alikke a răspuns:

De ce m-am nasacut intr-o lume ca asta.
Te rog raspunde-mi la intrebarea asta.
Preotii cred ca stiu pe cine inmormanteaza?
Rar stiu.
Daca crezi ca a te sinucide este normal atunci du-te si sinucide-te.
Fiecare cu ideile lui.
Dar si eu cred ca si ei ar trebui inmormantati normal.
Este ceva ce fiecare om trebuie sa il aiba.
Nu religia este devina ci oamenii din ea.
Pt. ca au transformat o religie intr-un obiect dupa urma caruia sa profite.
Oamenii fac o religie, o idee, o lume mai urata. Nu exista minciuna in nici o religie si idee (de la crestini la oameni de stiinta). Exista doar oameni care transforma o credinta sau o idee in minciuna pentru ca sa profite de pe urma ei.
Si de data asta citeste mai atent ce am zis. Nu mai sarii peste cuvinte.
Tin sa zic ca... cei mai puternici inving in lumea asta. Obisnuieste-te cu ideea. Cei mai slabi mereu or sa fie chinuiti. Nu de catre o religie anume sau de catre niste idei. Ci de catre oamenii mai puternici si care pot face ce vor cu viata altora.
Hitler este un exemplu. Stii de ce a omorat atatia oameni? Pentru ca era puternic, pentru ca nimeni nu ii putea face nimica. Asa ca facea ce ii tuna.
Intelegi ideea? Obisnuieste-te cu ea. Oamenii mereu or sa te chinuie cand or sa te vada mai slab, toti sunt niste caini.
Stau in haita si prin fata se ling prin fata se musca doar pentru. ca sa ajunga mai sus. Si cand sunt acolo or sa faca ce vor din tine. Pentru ca pot.

| Dorugar explică (pentru Alikke):

Referitor la inocenta religiei gresesti in mod flagrant. Religia este bazata pe o doctrina fanatizanta care a servit ca model doctrinei comuniste si doctrinei fasciste.
Dupa logica ta nu fascismul este rau si periculos, ci oamenii care au transformat fascismul in ceva negativ!
2( Gresesti si cand spui ca nu exista minciuna in nicio religie. Chiar crestinismul este o religie nascuta din minciuna si pusa in practica de un ucigas, si a fost raspandita de un imparat roman criminal in serie, care voia sa fie slavit ca un Dumnezeu motiv pentru care a obligat senatul roman sa-l aclame ca si mantuitor.
Asa ca trebuie sa te obisnuiesti ca religia este un instrument cu care poti fi prostit, (indoctrinat ) belit,(zeciuiala si taxe bisericesti +pomeni) manipulat (din om cu personalitate transformat in oaie smerita care nu se opune raului) spionat (prin spovada).

| Alikke a răspuns (pentru Dorugar):

Exact asta am spus.
Fascismul poate fi frumos daca elimini negativul si alegi pozitivul.
Imi pari o persoana atat de trista. Prin simplu' motiv ca esti rece.
Cred ca ti s-a intamplat ceva cand erai mic.
Observ ca iei mereu numai partea negativa.
Nu am zis-o in mod rau.
nici eu nu am avut o copilarie prea stralucita. De aia am ales sa iau mereu pozitivul.
Pentru ca negativul iti face rau. Iti faci rau singur cand iei mereu numai partea negativa din toate.
Gandeste-te asa, ideile din crestinism sunt frumoase.
Nu poti spune ca este urat cand zice sa iti iubestei aproapele, sa nu ucizi, sa nu judeci, sa fii in pace cu toti. Poti spune ca asta este urat?
Vezi. La asta ma refeream.
Alege pozitivul. O sa descoperi ca toate religiile si neamurile Pamantului au ceva frumos in ele.
In fiecare religie exista lumina de la capatul tunelului care o face frumoasa.
Nu ti se pare frumos ca in crestinism se zice sa iti iubesti aproapele, sa nu ucizi, sa fii bun si bland cu semenii tai? Nu crezi ca asta este frumos?
Astea pe care le-am zis toti ar trebui sa le respecte.
Imagineaza-ti doar ce pace ar fi pe lume.
La asta ma refeream. Alege pozitivul.
Daca alegi negativul, negativul va intra in viata ta.
Omul nu este facut sa fie trist. Omul este facut sa se bucure de viata, sa zambeasca si sa aleaga numai ce e mai bun din ea.
Cel putin, eu, in momentul cand stau langa o persoana trista si plina de negativism si ura. Simt ce este in ea, pur si simplu iau din energia acelei persoane si asta ma face foarte trista. Deoarece, omul nu este facut sa fie trist. Ci sa se bucure.
Elimina ideile negative. Nu sunt utile si nici sanatoase pentru tine.
Unii oamenii mor din cauza ca au acceptat prea mult negativ in viata lor.
Stiai ca stresul este o cauza principala ce duce spre moarte?
Asa ca invata sa zambesti si sa iei din absolut tot, numai partea pozitiva.
Crede-ma, este mult mai sanatos pentru tine. Pentru ca atunci cand citesc ce scrii pot jura ca ma vad pe mine cand eram mai mica.
Iti zic din propria experienta.
Nu este bine sa fii atat de negativist si sa iei partile rele. Iti face rau. Si intr-o zi, ideile astea or sa te omoare. Este sinucidere sa accepti ce este negativ in viata ta si sa nu inveti sa zambesti.

| Încrucişătorul a răspuns:

Poate nu-ti dai seama dar tocmai ai pus o situatie geniala, rar intalnita in zilele astea. Ignora p-astia cu biblia, si dezvolta treaba asta care ai postat-o.

| AliGab a răspuns:

Pentru ca pacatul impotriva Duhului Sfant nu este iertat. Asa cum noi nu putem decide daca ne nastem, asa nu putem decide cand sa murim deoarece viata aceasta nu ne apartine noua, ci ar trebui (in mod normal) sa apartina lui Dumnezeu. Talharii, prostituatele (chiar si cele care nu par asa), criminalii etc. atata timp cat nu se sinucid, exista posibilitatea ca in ultima clipa a vietii lor sa aiba o asemenea pocainta cat sa fie iertati (ex. talharul de pe cruce).
Pe cand cei care se sinucid, fac un mare pacat impotriva Duhului Sfant (ca un criminal de altfel) insa sinucigasul, de cele mai multe ori, nu mai are timp de pocainta (ex. Iuda iscarioteanul). De aceea sinucigasilor nu li se face slujba de inmormantare. Totusi, am auzit si de exceptii, cand sinucigasilor li s-a facut slujba de inmormantare pentru ca erau persoane bolnave psihic (bineinteles ca acea persoana avea un duhovnic si mergea la biserica regulat). Sa ne fie mila de saracele suflete, caci sunt foarte slabe duhovniceste si in momente ca acelea in care se gandesc sa-si ia viata nu mai conteaza nici casa, nici masa, nici familie, nici Dumnezeu..parca ar fi inerte la toti si la toate si doar gandul de a-si da viata pe mana diavolului mai este in mintea saracului om. Daca ar sti omul cat se chinuie in iad, altfel si-ar trai viata.
Sper ca te-am lamurit asa cat am putut si eu nestiutoarea. Spor in toate cele bune

| DyNo a răspuns:

''talharii, curvele criminalii si sarlatanii sunt inmormantati foarte normal!'' - imi permit sa spun ca nu sunt inmormantati tocmai normal, din contra, sunt inmormantati cu aur, cu haine de miliarde de euro, in cavouri poleite cu diamante.
Ia exemplul unui preot parazit, hot si talhar care tavaleste maicutele prin ''sfantul'' altar care are ''darul'' vorbei si al manipularii. Normal ca se va pune mana de la mana pentru a strange cat mai multi bani pentru inmormantarea sarlatanului.

| AlexeHellsing a răspuns:

Sinuciderea e cel mai mare păcat pe care îl poate face un om.

| Dorugar explică (pentru AlexeHellsing):

Daaaaa?
Eu credeam ca cel mai mare pacat este sa fi un Hitler sau un basescu!
Nu de alta dar cand esti un hitler/basescu si distrugi o tara prospera si faci sa sufere milioane de oameni si mai ales copii nevinovati, si le ceri pensionarilor sa se sacrifice neapeland la sistemul medical care este scump pentru statul hotilor, pacatul este muuuult mai mare decat daca un betiv se sinucide pe motivul ca viata lui nu mai are rost.
Mai popo Tanda, poti sa fi si popa manda, numai nu fi popa TandaLA!

| AlexeHellsing a răspuns (pentru Dorugar):

Omul care a ucis sau a furat se poate căi și astfel printr-un Canon poate fi iertat. Odată ce te-ai sinucis nu mai ai cum să te căiești, și astfel cazi în ghenă.
Nu-mi băga mie politicieni și dictatori pe cap. Băsescu a greșit. Care-i dreptul nostru să-l judecăm. Îl judecăm... ce se-ntâmplă, rămânem noi cu ura împotriva lui și ne otrăvim singuri. Lasă-l să fie judecat de Dreptul Judecător.

| Dorugar explică (pentru AlexeHellsing):

Ce vorbesti tataie?
Tu nu stii ca Dumnezeu judeca dupa FAPTE, si in cazul asta poti sa citezi Canoane si Minolte sau chiar si Fuji, ca pentru faptele tale vei fi judeca1.
In plus de asta sta in puterea mea sa iert sau sa judec pe oricine care greseste fata de mine, si asta e valabil pina sa ajunga la Marele Judecator.
Dreptul nostru de a judeca tine de obligatia noastra de a rationa si este un drept NATURAL al oricarui om rational!
Cei care s-au sinucis nu cad in nicio ghena ci doar in groapa mormantului la fel ca si victimele carora Dumnezeu le-a luat viata pe care nu el a dat-o ca sa aiba dreptul sa o ia!
In ghena ajung doar crestinii care si-au vandut sufletul "stapanului cheilor mortii si al cheilor IADULUI" adica lui Dracu pe care tu il numesti Christos!

| AlexeHellsing a răspuns (pentru Dorugar):

Scrie tu multă blasfemie, că-n cele din urmă, de frică și căință îți vei mânca degetele cu care ai scris acestea. Eu nu-ți mai spun nimic, doar aștept ziua în care te vei izbi de adevăr.