| Mircea08 a întrebat:

Nu are rost sa spui unui crestin sa se comporte ca dracu si nici unui satanist sa se comporte normal pentru ca nu te asculta nici unul si te mai si face in tot felul.
INTREBARE
- Ce folos au ateii daca discuta cu religiosii, desi ei stiu dinainte ca acestia le va spune exact ce nu vor sa auda?
- Ce folos au religiosii daca discuta cu ateii sau cu satanistii (va rog sa faceti diferenta intre atei si satanisti - ateii nu sunt interesati de religie asa ca nu prea o sa-i vezi pe aici), atata timp cat acestia, si ma refer la satanisti, vor spune exact invers decat vor spune religiosii, ba inca, in spiritul libertatii, ii vor si face in tot felul, pentru ca asa este satana, desi are numai doi neuroni el are totusi cel mai mare IQ si trebuie sa spuna asta la toata lumea, pentru ca altfel degeaba a exersat mandria

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

- Ce folos au ateii daca discuta cu religiosii, desi ei stiu dinainte ca acestia le va spune exact ce nu vor sa auda?
Nici un folos. Din cauza asta, eu fiind a-teu. nu discut cu teii, cu cei religioși, teme religioase.
=====
Nu știu ce folos au religioții, teii, întreabă-i pe ei.
Eu știu ce folos au ei din lupta cu Satan.
Dacă Satan nu ar exista, și nu ar face blat în meciul cu Dumnezeu, duminecă de duminecă, teii nu ar avea obiectul muncii.
Așa că eu ca a-teu, nu sunt prea sigur de existența lui Dumnezeu, nu mă pronunț, am dubiile mele, dar de existența lui Satan sunt destul de sigur.
Dar nici despre asta nu mă bag în contre cu teiștii, că prefer să dorm bine noaptea, să nu visez draci și teiști.

| Mircea08 explică (pentru sadrian46):

E corecta abordarea, doar ca vreau sa fac o precizare :
- In lupta cu raul crestinii folosesc singura arma pe care o au - binele. Acolo unde este binele nu poate fi raul, prin urmare crestinii fac binele tot timpul si in asta consta lupta impotriva lui satan sau a oricarui rau

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Mircea08):

Da, dar creștinii fac o greșeală după părerea mea.
Pentru ei binele e ceva absolut și luptă cu el, și râul este ceva absolut. și luptă contra lui.
Așa este, acolo unde este binele absolut, nu poate fi răul absolut, iar ne întâlnim ideile.
Pentru mine binele și răul, nu cele absolute, nu pot fi astfel separate.
Există o entitate morală, numită de mine binerău.
Pe această axă binerău poți fi mai sus sau mai jos.
Satan ține de răul absolut, de aceea lupta cu el este inegală și nu poate avea șanse de succes.

Inteleg ce vrei sa spui. Lumea nu a putut sa separe binele de rau datorita faptului ca oamenii sunt foarte diferiti. Un hot va spune ca e superbine daca reuseste sa fure banii cuiva din buzunar, iar proprietarul buzunarului nu va avea aceeasi parere cu hotul. Fiecare om ar vrea sa fie pe axa bine-rau o zona intermediara car mai mare, ca sa poata face si el parte dintre cei care fac binele, numai ca nu este asa, si asta deoarece o fapta nu poate fi si rea si buna in acelasi timp. Cam aceeasi discutie se poarta si in ce priveste "adevarul". Unii spun ca adevarul poate fi relativ, absolut, fiecare cu adevarul lui, dar este logic faptul ca adevarul este unul singur. Nu se poate ca ceva adevarat sa nu fie adevarat
Lucru bun pe care il face Evanghelia este ca face o precizare clara intre bine si rau

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Mircea08):

Da, așa este cu adevărul absolut.
Doar că adevăr absolut nu există, adevărul este un proces.
...deoarece o fapta nu poate fi si rea si buna in acelasi timp...
Da, cu corectura că
o faptă nu poate să fie 100% rea și 100% bună în același timp.
Doar în Biblie se întâmplă asta.
Acolo plata păcatului este moartea și de aici putem începe o discuție care nu se mai termină.
Așa că eu mă opresc aici.

Ok.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Pai unii se mai hranesc si din micile dispute.

| LupusDei1993 a răspuns:

Crestinii fac pe oricine in afara religiei lor satanisti, fie ca sunt traditionali lavey-isti, fie atei, fie oricare alta religie.

| Angelindeed a răspuns:

Nu exista satanisti

| Mircea08 explică (pentru LupusDei1993):

Nu cred ca e bine sa generalizezi, daca ai auzit pe cineva mai mult sau mai putin crestin ca este gresit informat in legatura cu satanistii asta nu inseamna ca toti sunt asa. Tu probabil ca sustii faptul ca numai cei declarati satanisti sunt satanisti, cei care folosesc si se lauda cu semnele satanice, cei care participa la ritualuri, numai ca nu e chiar asa. Satanist este cel care slujeste lui satana asa cum si crestin este acela care slujeste lui Dumnezeu. Asa cum la crestini exista multi care se autointituleaza asa dar de fapt ei nu slujesc lui Dumnezeu, asa este si la satanisti, sunt multi care cocheteaza cu satanismul ca si cum ar fi o moda dar de fapt nu sunt veritabili. Un satanist veritabil nu face NICIODATA o fapta buna deoarece daca o face inseamna ca lupta impotriva lui insusi iar asta duce la autodistrugere, asa cum si un crestin veritabil nu face niciodata o fapta rea deoarece daca o face inseamna ca lupta impotriva lui insusi. Exista insa o larga majoritate a oamenilor care fac si fapte bune si fapte rele in diferite proportii. Despre acestia se spune in Evanghelie ca slujesc la doi stapani, adica si lui Dumnezeu si lui satana.
"Nici o sluga nu poate sa slujeasca la doi stapani. Fiindca sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va tine si pe celalalt il va dispretui. Nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui mamona". (Luc.16:13)

| LupusDei1993 a răspuns (pentru Mircea08):

Tu ai habar ce este un satanist adevarat? Stii macar care este doctrina aceasta in mod real? Iti recomand sa studiezi despre cele 13 familii ce detin lumea inca de la inceputul omenirii.