Tu isi dai seama ca o sa fi prajita vesnic daca te indoiesti de iahve?
macar sa mori cu musctar sa te manc in iad si nu uita sa fi slabuta sa nu ma ingras, vb serios dovezi ca exista dumnezeu nu exista, crestini cred si ei asa din interes multi nu cunosc biblia, religia etc sunt si ei cu numele singurul crestin a fost isus nici el nu sa numit crestin, isus find o inventie romana ca sa manipeleze mase de oamenii cu furt direct din filozofia budista si din vt
Buna, pai dovada esti chiar tu? Tu cum ai aparut? Pring bing bang?
Mai vrei dovezi? Uita-te in jur esti incojurata de ceea ce a facut Domnul, cine crezi ca le-a facut? Particulele din spatiu? Treziti-va oameni buni, daca Dumnezeu nu ar exista noi am fii praf si cenusa.
Ultima dovada este ca Dumnezeu l-a trimis pe Fiul sau pe pamant si toti stim filmul si locul de la Ierusalim.
Sper sa iti revii cat mai repede.
Pa, pa!
Asta e ideea, ca sa crezi in Dumnezeu nu trebuie dovada.Trebuie sa-l siti ca pe un Tata care te vegheaza.Tot ce trebuie sa faci este sa crezi, nu sa cauti raspunsuri.
Tot ce se afla in jurul tau este creat de El, iar mai multe dovezi sunt in Biblie.
Oricum, fiecare cu credinta lui
PS-Nu zic ca n-ai credinta, pentru ca nu te cunosc.
"Ultima dovada este ca Dumnezeu l-a trimis pe Fiul sau pe pamant si toti stim filmul si locul de la Ierusalim."
De unde stii? Ai fost martor?
Nu, dar daca nu era asa nu s-ar mai fi facut film asta nu spune ceva? Fratilor treba voastra daca nu credeti noi am incercat sa va dam sfaturi, nu credeti treaba voastra. O zi buna!
Film poate sa faca oricine? Chiar crezi ca asta e o dovada? Pai atunci si eu cred in Peter Pan ca s-a facut film cu el.
Nu ai dovezi...Dar sa-ti explic cum vine treaba asta.Cand tu esti in burta mamei, pardon in pantecul ei, cand esti un embrion si apoi evoluezi, e clar ca nu stii de ce iti cresc maini, de ce iti cresc picioare, tu nu o stii pe mama ta, dar e clar ca esti legat de ea si o iubesti, nu? Asa e si cu treaba asta.Acum,in viata aceasta, tu nu stii sigur ce se intampla, nu crezi pentru ca nu ai dovezi, dar cand,, te vei naste" cu adevarat, cand vei trece pe cealalta lume vei sti ce si cum.Nu e raspunsul asteptat, poate nici nu te-am lamurit bine, dar asta este adevarul.Altfel, tu de ce crezi ca se intampla atatea nenorociri?
Exact. Uite cate nenorociri se intampla. Si daca ar exista un Dumnezeu, de ce sa il preaslavesc? Pentru ca atatia oameni nevinovati mor? Asta e Dumnezeul vostru bun si preamilostiv.
Atunci crezi ca o intreaga Romania si nu numai se inchina doar la un lemn cu un chip aiurea? Oare suntem nebuni? Nu, ne inchinam la Dumnezeu pentru a ne tine sanatosi, uita-te in sus ce vezi? Aaa un cer cine l-a facut? Oare Petter Pan? Si noi om fi copiii Cenuserasei Albe? Gandeste-te ca daca nu ar fi Dumnezeu noi nu am mai fi putut scrie la ora asta pe TPU.
Credinta e defapt..sa crezi in lipsa, sau in prezenta pe care nu o veni. Daca ar fi dovezi, credinta nu si-ar avea rostul. Nu poti sa te referi la credinta la ceva. ce stii cu exactitate ca exista.
Aceste nenorociri de care spui tu, se intampla din cauza pacatelor si a necredintei de Dumnezeu a oamenilor la fel ca tine.
"...e intampla din cauza pacatelor si a necredintei de Dumnezeu a oamenilor la fel ca tine."
Vezi de ce imi sunt atat de antipatici cre(s)tinii? Gata, daca nu esti de acord cu ei inseamna ca o sa arzi in iad. Unde-i logica?
Cu intrebarea asta le-ai dat motiv de cearta userilor de pe TPU.
Felicitari.
Pana la urma nu conteaza daca exista sau nu. Gasesti chestii bune in religie (cat timp nu e dus la fanatism sau confruntari in numele ei), iar daca asta ii ajuta pe oameni sa "keep it together" de ce nu?
Nu vad rostul sa condamnam oamenii care cred in ceva bun. Vrei sa starnestii reactii, ca sa ce?
Las-o balta! -_- Cu incapatanarea pe care o ai, nimeni nu te va convinge ca Dumnezeu exista.Asa ca, fratilor si surorilor nu va mai obositi tastele, ca degeaba, degeaba.
Eu am cerut o dovada de la voi. Nu am gasit nici o dovada cat de cat credibila. Deci?
Furiosi? De ce furiosi? Nu are logica(parca ateii erau cei mai logici).
Revenind: Daca te uiti prin postarile mai vechi TPU, vei observa ca o astfel de discutie nu is iare rostul. Mai bine stam toti in banca noastra, si nu amestecam crezurile proprii cu ale vecinilor ca facem terci.
Oricat ti-as explica, nu vei intelege, cum nici eu nu inteleg modul in care din NIMIC cu NIMIC si declansat de NIMIC poate sa apara ceva asa de complex. Pace!
Te-as ruga sa nu ne mai pui pe toti in aceeasi oala. Eu am tot respectul pentru atei, atata timp cat si ei ii respecta pe crestini.
Nu Dumnezeu este vinovat de necazuri.El a dat libertate, ne-a lasat sa facem ce vrem.Tot ce se intampla rau nu vine de la Dumnezeu, ci de la libertate, probabil o sa zici ca Dumnezeu a lasat libertatea deci tot El e de vina.dar daca nu era libertatea era mai rau, deci in concluzie tot mai bine e cu necazurile astea.Si..multe nenorociri sunt create si din cauza unora care manipuleaza practice tot(marii,, credinciosi`` de la Vatican..defapt religia in sine e o indoptrinare, mass-media, poate uneori si stiinta )
Deci sa inteleg. Dumnezeu a lasat libertatea ca apoi sa ne pedepseasca pentru ca "abuzam" de ea. Interesant.
O dovada ca dumnezeu exista, este faptul ca submarinul merge pe sub apa, daca dumnezeu nu ar fi existat atunci cerul ar fi fost verde
Daca Dumnezeu exista, dovezile nu pot fi decat de natura personala. Fiecare resimte la nivel individual prezenta sau absenta a ceea ce, in mod obiectiv, numim divinitate. Ceea ce pentru unul este un miracol pentru altul poate fi o coincidenta sau o minciuna. De aceea, la intrebarile de genul asta, crestinii mai luminati de pe TPU nu se mai sinchisesc sa raspunda, pentru ca au inteles ca e o polemica fara sfarsit. Dar au ramas unii care continua sa repete aceeasi intrebare, desi nu asteapta realmente un raspuns, si altii care incearca sa ii convinga cu exemple inutile: ca omul in sine este o marturie a divinitatii, uitand ca pentru atei acelasi om este o dovada a abiogenezei, sau dand citate biblice, uitand ca pentru atei biblia este o simpla carte. Sau, uite aici o idee inedita, ecranizarea unui subiect confirma existenta lui istorica. I-as da funda lui GabrielLuiz. Un raspuns atat de caraghios merita expus la vedere.
Există Dumnezeu? Complexitatea planetei noastre ne indică existenţa unui Creator care nu doar a creat universul în care trăim, ci îl şi menţine în viaţă astăzi.
Există Dumnezeu? Complexitatea creierului uman indică existenţa unei inteligenţe superioare la originea sa.
Există Dumnezeu? „Întâmplarea" sau „cauzele naturale" nu pot explica în mod credibil toate aceste lucruri extraordinare.
Exista Dumnezeu? Pentru a putea afirma cu siguranţă că nu există Dumnezeu, trebuie să ignori complet pasiunea unui număr enorm de mare de persoane care sunt convinse că există Dumnezeu.
Există Dumnezeu? Ştim că există fiindcă în mod constant caută să ne atragă la El.
Există Dumnezeu? Spre deosebire de celelalte revelaţii ale lui Dumnezeu, Isus Hristos este imaginea cea mai evidentă şi mai directă a lui Dumnezeu.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: