anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu cel care afirma ca exista dumnezeu trebuie sa aduca si dovezi? nu cel care neaga

ps Intr-un proces, crima (fapta) trebuie dovedita, nu se deschide niciodata unul pentru dovedirea inexistentei ei.
Sau ma insel?

4 răspunsuri:
| morningstar a răspuns:

Trebuie sa aduci dovezi orice sustii. Orice concluzie are teze. Intr-o convorbire civilizata, argumentam ceea ce sustinem, indiferent ca sustinem absenta sau prezenta unui lucru, de exemplu.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Asa e corect! Dar biserica pentru a indobitoci oamenii zice: crede si nu cerceta. Dumnezeu (sau cum s-o fi numind) exista pentru ca altfel nu se explica existenta universului. Putea sa nu existe nimic. Ceea ce scrie in Biblie sunt ce au inteles oamenii. Biblia e o carte de povestiri. De aceea eu cred si in evolutionism. Evolutionismul explica mai bine faptul ca omul seamana cu stramosii lui si stramosii lui aduceau putin cu maimuta. Nici una nu explica, insa, multe fapte ciudate. Disparitia brusca a dinozaurilor nu poate fi explicata de cataclism iar Biblia care "le stie pe toate' nu aminteste nimic de asta. e complicat!

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Suntem ingrijorati! Sper ca nu ti-ai rupt mainile? Altfel nu se explica faptul ca n-ai dat nimanui funda si voturi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Parerea mea este ca problema este pusa gresit, totul plecand de la teisti,care din dorinta de a-si impune punctul de vedere,au exagerat in catalogarea celor care au alte pareri. Orice credinta,nu numai cea religioasa este un dat,pe care nu ai obligatia sa-l motivezi logic,sa aduci argumente,etc.O sa dau un exemplu din afara religiei:daca eu cred despre o persoana ca este frumoasa nu te pot obliga pe tine sa ai aceiasi parere si nici nu te pot condamna ca nu esti de acord cu criteriile mele, catalogandu-te drept incapabil de a judea realist, etc.Problema dovezilor se pune numai atunci cand combat argumentele stiintei cu perceptele credintei mele.Nici stiinta nu poate considera credinta,si am in vedere acum cea religioasa,drept o dovada a lipsei de judecata,de cultura, etc., intrucat complexitatea fiintei umane depaseste in prezent posibilitatile incadrarilor stiintifice.In credinta intervine uneori fenomenul placebo, care este recunoscut de stiimta dar nu si explicat. Daca tu credincis te poti insanatosi sarutand de exemplu moastele unui sfant, eu necredincios nu o sa obtin niciodata acest rezultat.In concluzie, nu cred ca este bine sa opunem credinta stiintei si nici sa ne impunem credinta celor care au altfel de convingeri.

Întrebări similare