Dumnezeu NU este deghizat in Satan in nici un caz.pentru ca El nu vrea ca noisa facem pacate, atunci de ce s-ar deghiza in cel rau si ne-ar impinge la dezastru? In cazul lui Adam si Eva Diavolul a asteptat pana a plecat Domnul si apoi s-a deghizat in sarpe si i-a dus inispita pe Adam si Eva. Concluzia e ca Domnul NU Este si Diavolul in acelasi timp! Nu stiu de unde ai aflat chestia asta dar este doar o idiotenie.
@Twilight pai unde sa plece Dumnezeu daca se zice ca el e pretutindeni si le stie pe toate? Nu era normal sa stie ca Adam si Eva vor fi sau sunt amagiti de Satan? Si nu se zice ca Dumnezeu are multi ingeri care vegheaza peste tot? unde erau acestia si ce pazeau cand Satan isi facea de cap prin gradina Edenului amagindui pe Adam si Eva?
Bună,
Ideea e interesantă, însă dacă stai să te gândeşti serios nimeni nu îţi poate dezvălui adevărul absolut, din simplul motiv că acesta nu este cunoscut. Nici măcar nu suntem convinşi de existenţa lui Dumnezeu, darmite de noţiunile avansate cum ar fi diferenţa dintre El şi Diavol. Aşa că asta reprezintă doar o nouă întrebare din şirul infinit al nelămuririlor.
Părerea mea personală în legătură cu acest aspect este faptul că Dumnezeu şi Diavolul NU sunt aceeaşi persoană. Eu nu cred în ultimul menţionat, însă dacă aş crede, aş spune că Dumnezeu evită să intervină în anumite momente întrucât preferă să ne încerce, să vadă dacă avem într-adevăr încredere în el şi dacă putem rezista tentaţiilor şi chemărilor unui factor rău.
Nu poate sa fie una si aceeasi persoana.Nu uita atributele lui Dumnezeu.El este omnipotent, omniprezent, omnistient.El este suveran.Nu are nevoie sa se justifice in fata cuiva.El putea sa intervina in cazul lui Adam si Eva, dar i-a lasat pe ei sa aleaga daca asculta sau nu de Dumnezeu.El ar putea sa ne faca sa fim niste robotei care executa comenzi, dar a lasat liber arbitrul si omul alege sa umble sau nu in ascultare de Dumnezeu.
@VanCheez"pai unde sa plece Dumnezeu daca se zice ca el e pretutindeni si le stie pe toate? Nu era normal sa stie ca Adam si Eva vor fi sau sunt amagiti de Satan?"-nu are legătură cu Dumnezeu,ci cu Adam și Eva; e uman și "e surprinzător:rugăciunile le facem, ca și când Domnul ar fi prezent și ne-ar asculta vorbele; iar păcatele, ca și când nu (ar fi acolo și) ne-ar vedea."
Nu e adevarat ce spui satan candva a fost un inger indragit de Dumnezeu era cel mai inteligent si cel mai frumos asa se zice insa el era mandru si vrea sa fie mai presus de Dumnezeu iar atunci Dumnezeu s-a suparat si la alungat din rai in iad. Asa ca nu are cum sa fie Dumnezeu 2 in 1 adica si satana si Dumnezeu sunt doua catergorii Dumnezeu cel bun si satana cel rau.
Bine ca nu zici ca sarcina electrica negativa e o deghizare a sarcinii electrice pozitive a curentului electric de la tine de acasa, incercind astfel sa unesti cele doua fire de la o priza aflata sub tensiune. La 220 de V cit ai acasa, iasa ceva superb deghizarea asta, dar sa vezi la 380 ce se intimpla!
In cazul asta ema are dreptate, conform bibliei, Dumnezeu este omniprezent, deci nu avea unde sa plece, doar ca ne-a lasat dreptul de a alege si de a suporta consecintele alegerilor noastre.
Din punctul nostru de vedere sunt doua entitati diferite, poate sunt aceiasi entitate privita din unghiuri diferite, dar lucrul asta nu avem cum sa il aflam, cel putin nu in viata asta si in starea asta.
Oricum eu nu cred in dumnezeul care il prezinta biblia sau alta carte de genul ei, scrisa de om, cei care s-au ocupat de scrierea si traducerea bibliei au facut totul sa sune dupa interesele lor politice si materiale. Nu zic ca e un luncru rau, e un instrument foarte bun pentru a manevra prostimea, fara ea nu am fi unde suntem azi si ar fi un haos total.
Eu cred doar ca exista o forta suprema, o entitate, dar nu cred ca e identica bibliei, coranului sau altor credinte. Adevarul e undeva la mijloc sau poate nici acolo, nu bag mana in foc pentru nimic.
Dumnezeu le-a zis sa nu se apropie de acel pom. Daca Adam si Eva nu l-au ascultat e treaba lor.
Iar Dumnezeu nu se dechizeaza.El face numai bine, ne iubeste pe toti, dar daca noi oamenii facem fapte rele nu are cum sa se mai comporte frumos cu noi.
Tu ai vazut prea multe filme de groaza in special cu bolnavi psihic care aveau multiple personalitati, pe la ora de religie se vede ca nu ai calcat, nici carti nu ai citit ca este sub demnitatea ta
Vezi cazul cu Adam si Eva cand Dumnezeu se zice ca e atotstiutor nu vi se pare bizar unde a fost el plecat tocmai cand a intervenit Satan in scena si i-a amagit pe oameni sa intre in pacat? Plus de asta nu se zice ca Dumnezeu are atat de multi ingeri atunci astia ce naiba pazeau cand Satan isi facea de cap prin gradina Edenului? Dumnezeu ia pus la incercare si i-a lasat sa aleaga drumul pe care vor merge, el le-a spus clar ca nu au voie sa manance din acel pom! Asa este si acum, noi alegem drumul pe care vrem sa mergem... dar ganditi-va ca viata asta este ca un test pentru noi, ceea ce va urma este cea importanta caci acolo vom trai vesnic alaturi de cei care ii iubim...
Faptul ca iti pui intrebari referitoare la Dumnezeu si Satana nu e un lucru rau. Acum, daca stam putin sa ne gandim, sa analizam pas cu pas problema pe care o expui tu si sa fim sinceri cu noi insine in cautarea raspunsurilor corecte, cred ca ar fi imposibil sa nu observam caracterul care diferentiaza atitudinea Lui Dumnezeu fata de noi si atitudinea Satanei. Tocmai asta ne da de gandit. El este omniprezent si atotstiutor, si cu toate astea, ne da libertatea de a alege in cine vreau sa cred, ce sa fac sau sa nu fac, ma lasa sa aleg ce-mi doreste inima...cu toate ca a venit aici, pe pamant si a murit pentru fiecare om, stiind dinainte cine ii va recunoaste sacrificiul si il va pretui si cine il va nega si il va respinge; aici mi se pare o dragoste profunda si fara margini. In timp ce Satana lupta sa astupe sacrificiul acesta cu pacatul, cu ura, cu amagirea si indoiala.
In nici un caz Dumnezeu ne indeamna sa facem fapte bune si satana sa facem fapte rele ca sa ne castige sufletul.si atunci cu Adam si Eva Dumnezeu era acolo dar ia lasat sa face ce vor asa cum ne lasa pe noi si satana este lasat liber de Dumnezeu ca sa vada unde se vor duce oameni pe cale cea buna sau cea rea daca nu ne crezi intreaba un preot.
frato întreabă: