Amice, crestinii au avut la dispozitie circa 2000 de ani pentru a demonstra ca ei pot cladi o societate mai buna. Crezi ca au reusit? Multe secole pentru ei au fost perfect acceptabile sclavia (bisericile aveau sclavi proprii), casatoriile cu ceea ce azi numim minori (pe care secularistii le-au interzis sub o anumita varsta), inegalitatea dintre barbat si femeie (de ex. in multe biserici femeile nu pot fi preoti), etc.
``Amice, crestinii au avut la dispozitie circa 2000 de ani pentru a demonstra ca ei pot cladi o societate mai buna.``
Care crestini? Cand spuneti ca sunt zeci de mii de culte, cand va referiti la crestini ca un tot unitar.
Priveste ce a adus secularismul: peste 1, 5 miliarde de prunci au fost omorati pana acum si le-a este anulat dreptul la viata doar pentru ca nu au iesit din uterul mamelor acestora.
``El vrea sa spuna ca cine nu crede in teologia sectei lui se duce-n iad oricum.``
Daca tu asta ai inteles, inseamna ca o sa calci pe urmele lui Ray. Iar parerea mea despre el este ca nu e prea sanatos din punct de vedere psihic daca tot timpul deduce concluzii care n-au nicio legatura cu subiectul discutat.
Dami versetul biblic unde satana afirma asa ceva, te asigur eu ca nu scrie asa ceva, inventezi tu aici minciuni,nu e frumos sa spui ca satana spune ceva fara sa poti dovedi,cum ar fi sa spun ca iisus a spus =daca nu invatati limba Germana o sa intrati cu toti in iad indiferent de credinta voastra, iisus a iubit adevarul omule,revenind la intrebare care e de fapt afirmatie, satana nu afirma asa ceva, deci cine nu e sectanct e cu diavolul, toti catolici ca de ei te ai luat ca eu am pus intrebarea cu papa, desi toti catolici sunt diavoli si imorali dar sectancti sunt sfinti, desigur si ortodoxi sunt diavoli si pacatosi ca nu sunt sectancti
De fapt, teologii crestini au dezbatut aceasta problema pe toate fetele si i-au oferit cam toate raspunsurile logic posibile.
Shuriken desi cine nu e crestin e om rau, ce gandire ai, tu nu omori, furi de frica iadului wow sau nu faci nici un bine daca nu ai vreo rasplata
Steregoi acele lucruri sunt mai des intalnite in tarii religioase fata de tarii atee, asa ca umai vorbi tu de cei care nu au credinta si numai judeca ca nu esti tu dumnezeu
Cum afli daca un crestin stie etica: il pui sa-ti explice asemanarile si deosebirile intre Rawls si Nozick. Daca nu poate sau nu stie cine sunt astia, e clar ca nu stie etica.
Shuriken baiete cand vorbesti cu cineva nu il jignesti, invata sa scrii in mod civilizat si cult apoi mai vorbim de moralitate
Corect! A zidi o moralitate incompleta sau subreda pe necredinta e ca si cum ar conduce cineva masina corect un timp scurt dupa ce s-a imbatat zdravan sau e ca si cum cineva construieste o casa pe nisipuri miscatoare sau pe un teren alunecos si oricand exista pericolul ca acea casa a moralitatii sa se prabuseasca. Te astepti oricand la orice fapta rea sau te astepti oricand ca un astfel de sofer beat de necredinta sa faca un accident moral si sa inceapa brusc sa strige, sa arunce lucruri, sa bata pe oricine ii iese in cale sau sa se apuce brusc si fara veste de furat, de fumat, de dat in cap, de mintit, de batjocorit, de judecat, de mers la churve, de churvie, de betie cronica, de alcoolism, de droguri, de adulter precum acei zombie din filme cand cineva infectat de necredinta se apuca brusc si isi ataca propria familie, proprii prieteni, proprii colegi de munca si pe oricine ii iese in cale. Interesanta analogie ai gandit. Necredinta e ca un virus informational aflat in incubatie dpdv al manifestarilor si simptomelor violente, imorale, necinstite fata de oamenii din jurul respectivului necredincios.
Și cum știi ce e bine sau rău fără Dumnezeu. Moralitatea fără Dumnezeu e doar cultură.
El vrea sa spuna ca cine nu crede in teologia sectei lui se duce-n iad oricum.
"Nu conteaza daca tu crezi sau nu in Dumnezeu, important e sa fii bun" zise diavolul. - Poti fi bun aducand exemplele tale? Sau oare asa zice diavolul?
Nu cred ca am inteles ce vrei sa spui.
Nu conteaza, am inteles ce vrei sa spui: Diavolul ne pacaleste ca sa facem ce e rau facandu-ne sa credem ca facem binele. Corect?
``Diavolul ne pacaleste ca sa facem ce e rau facandu-ne sa credem ca facem binele. ``
Nu e gresit ce spui, dar nu era chiar asta e ideea mea.
Ce vreau sa spun e ca cel rau ne pacaleste sa credem ca putem fi buni cu adevarat si fara sa credem in Dumnezeu, dar acest lucru e fals.
Tot asa cum un betiv nu poate sa conduca corect, nici o persoana care nu crede in Dumnezeu nu poate sa isi pastreze o moralitate nealterata si inlocuieste principiile crestine cu propriile lor idei cu privire la ce e bine si ce e rau.
Dovada ca am dreptate e ca majoritatea persoanelor nereligioase fie sunt de acord cu avorturile, fie cu casatoriile intre homosexuali, fie cu a avea mai multi parteneri de-a lungul vietii, fie cu acceptarea p0rnografiei, fie cu legalizarea drogurilor usoare (marijuana) si lista poate continua din pacate.