Crezi in ce vrei, sau nu crezi, asta este decizia ta, faci cum vrei. Nici eu nu cred, stai linistit, nu te judec. Pai, sa vedem, Dumnezeu a fost creat de niste oameni, care se gandeau ca ar fi foarte amuzant sa ii sperie pe alti oameni, cu un zeu imaginar, si sa ii manipuleze, astfel incat sa creada in ceva ce nu exista, amenintandu-i ca daca vor face lucruri rele, vor ajunge intr-un loc plin de suferinta numit iad, care de asemenea este inexistent. Lumea, nu stiu exact cum a fost creata, pot doar sa imi imaginez, nu am fost acolo sa vad cu proprii ochi, cum se formeaza planeta noastra, sau cum a aparut universul, dar daca doresti sa vezi un documentar pe tema asta, uite aici :
https://www.youtube.com/watch?v=d0z9x55EGh8
Mai uite aici inca unul :
https://www.youtube.com/watch?v=KXrMzS8e2BY
Am mai vazut multe altele foarte interesante, dar nu mi le mai amintesc numele, ca ti le-as fi recomandat cu mare drag. Sper sa ai timp sa le vizionezi pe astea doua, si sper ca intelegi engleza. Bye!
"Crezi in ce vrei, sau nu crezi, asta este decizia ta, faci cum vrei" Sau mai este solutia sa ignori religia si sa traiesti o viata ca si cum nu ai auzit niciodata de ea, crede-ma este o solutie excelenta mai ales deoarece nu ai nici sentimentul contra religie si nici cel pro religie, pur si simplu nu ai limitari spirituale si doar traiesti in adevaratul sens al cuvanatului pace
Dumnezeu există dintotdeauna. Este raţional lucrul acesta? Este un fapt pe care mintea noastră nu-l poate înţelege pe deplin. Totuşi, acesta nu este un motiv să nu credem. Exemple: 1) Timpul. Nimeni nu poate stabili un moment anume ca început al timpului. Este adevărat că viaţa noastră are sfârşit, însă nu şi timpul. Noi nu respingem noţiunea de timp doar pentru că nu înţelegem toate aspectele legate de el. Dimpotrivă, chiar ne organizăm viaţa în funcţie de timp. 2) Spaţiul. Astronomii nu găsesc nici începutul, nici sfârşitul spaţiului. Cu cât scrutează mai mult universul, cu atât descoperă mai multe lucruri. Ei nu resping faptele; mulţi consideră că spaţiul este infinit. Acelaşi principiu este valabil şi în ce priveşte existenţa lui Dumnezeu.
Cu alte cuvinte tu vrei să te întrebi care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?
- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.
- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!
- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.
- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.
- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există!
Iar incepi cu retardismul asta 'stiintific'?
Sansa sa castigi la 6/49 e 1 la 13e6 si totusi oamenii castiga mereu.
Sansa mica nu inseamna imposibilitate.
Si totusi care e sansa ca religia crestina sa fie adevarata? Se estimeaza ca sunt 4300 de religii pe pamant, asta daca nu luam in considerare si sectele religiilor respective, deci sansa sa alegi religia corecta e mai mare de de 1 la 4300.
Dar care e sansa ca o fiinta atot-puternica si extrem de complexa sa fi existat din totdeauna?
Daca spui "Complexitatea are nevoie de creator" atunci invalidezi existenta zeului deoarece el e cea mai complexa fiinta.
Eu zic sa nu mai fi ipocrit si sa recunosti ca tu crezi pentru ca te face sa te simti bine si nu mai incerca sa faci pe 'omul de stiinta' pentru ca ceea ce faci tu este exact opusul procesului stiintific.
Ai luat in brate o ipoteza ("Am fost creati") si cauti sa dovedesti asta schimband dovezile.
Pur si simplu daca m-as gandii la asta, mi-ar bubuii creierii! Daca nici Stephen Hawking nu este 100% sigur cum s-a creat lumea, sunt sigur ca nici macar tu nu iti poti da seama!
Pur si simplu, nu te mai gandii la chestii de genul, mi se pare ceva ok din partea ta deoarece toti avem dreptul sa alegem, eu cred in existenta lui, doar ca pur si simplu nu ma inchin lui, fiecare face ce vrea! Bravo tie, fii liber, m-am saturat de toti credinciosii fanatici care il pupa de dumnezeu in cu6r! Fa ce vrei, toti murim pana la urma!
Pai totul e un paradox, tu traiesti acum si vei muri mai tarziu, viata ta e importanta ca e unica la nivel inalt viata ta nu inseamna nimic dar Dumnezeu este atat de mare incat incape in inima noastra, acum 2000 de ani tu ai fi crezut ca poti umbla pe Facebook? Nu pentru ca habar nu ai fi avut ce e ala, acum crezi cand poti sa umbli pe el, noi nu ne cunoastem pe noi ce sa mai zic de dumnezeu, noi suntem ceea ce vrem sa fim
O furnica nu poate sa priceapa cum functioneaza tractorul care tocmai i-a distrus musuroiul.
Ce te faci dacă există o armata de Dumnezei (printre care cel care a creat lumea noastră ) care la rândul lor tremura de frica unuia si mai mare?
Slavindu-l pe al Nostru ca fiind mare și unic îl hulim pe Cel mare.
Cred de asta ni se si întâmplă nenorociri cand nu facem pacate.
Dumnezeu dupa ce a creat lumea, dobitoacele si pe oameni si-a dat seama ca numai el lipsea.
S-a intors inapoi in timp si s-a creat pe el insusi dupa care a revenit acolo unde e acum.
Din greseala a mai creat si o pisica care e si moarta si vie.
Practicarea religiei este singura interactiune umana in care i se pretinde destinatarului sa nu verifice veridicitatea a ceeace i se propune sau ofera.
In orice alt tip de relatie asta s-ar chema escrocherie si nimeni nu ar permite-o cuiva.
Cei care cu de la sine putere si-au asumat rolul de a transmite mesajul religiei refuza beneficiarilor ei tocmai dialogul direct cu Dumnezeu.
Tot ei introduc in mod deliberat confizia intre cler, practicile religioase si Dumnezeul insusi.
Cel care vrea sa isi practice credinta ar trebui sa intre in contact direct cu El. Restul e doar deșertăciune.
Apoi, avand in vedere ca existenta e atit de scurta si poti sa dai de necazuri mari oricit de cuminte ai fi, merita oare sa-ti bati capul cum a apărut Dumnezeu?
Exista psihologi care au dezvoltat ipoteza ca Dumnezeu a existat prima data la omul primitv el reprezentind partea subconștienta a psihicului, ale carei puteri depasesc inmiit puterea constientului. Psihologul respectiv crede ca odată cu dezvoltarea civilizației acest Dumnezeu din noi care ne poartă de grija 24/7 a fost alungat in diverse religii.
Creator (Dumnezeu) creație (om)
Un semănător ia o sămânță și o pune în pământ, pământul și ploaia o hrânesc și apare planta, care la rândul ei face fructe și respectiv semințe ce se împrăștie cu ajutorul vântului și crează alte plante.
Tot așa și noi exact ca sămânța..tot așa și cu semănătorul. Toate au un început!
Pe scurt : se spune că ar fi fost o stea gigantică ce a explodat ( big bang ) și aceasta a creat universul. În urma exploziei, din cauza atracției gravitaționale mai multe bucăți de asteroizi s-au unit între ele și ușor ușor au format primele planete. Planetele orbitând în jurul unei stele ( Soarele ). De asemenea în urma exploziei au fost eliberate și anumite substanțe chimice ( hidrogenul de exemplu ). Viața a apărut datorită aminoacizilor, o componentă esențială a vieții. Prima dată au s-au format organisme simple, primitive unicelulare ce au evoluat ca urmare a adaptării la condițiile de mediu. Se mai spune că omul ar fi evoluat dintr-o rasă de maimuță.
Oamenii de stiinta fie ei atei,credinciosi, liberi cugetatori spun ca universul acesta a aparut in urma unui big-banggggggggggg, dar inainte de marea explozie nu exita nimic, ba ia exista dar materia era sub alta forma, poate ca toate aceste chestii fac parte din evolutia universului, peste miliarde de ani, 2 sau 3 sistemul nostru solar o sa dispara, o sa dispara cu totul, habar nu am oamenii de stiinta spun ca materia si energia nu poate fi creata si nici distrusa doar transformata, dar cine a creat materia, hm, nici macar oamenii de stiinta atei convinsi, cum ar fi Richard Dawkins nu exclud existenta vreunei inteligente sau spirit divin, altii i spun dumnezeu si l-a amestecat cu zeii creati de mintea umana.
Cine l-a creat pe dumnezeu biblic,pai omul dupa chipul si asemanarea lui.Dar daca exista totusi o inteligenta divina, nu cred ca a avut nevoie de nimeni sa-l creeeze. Exista pur si simplu, sau cum spun tot oamenii e stiinta nu are inceput si nici sfarsit, si daca totusi l-a creat cineva, acel cineva este mai puternic ca el, si tot asa, si atunci vb de mai multi dumnezei.Sunt intrebari care ne depasesc, fie ca iti place sau nu ideea, suntem minisculi, nesemnificativi in comparatie cu universul.
La inceputul sistemului solar, erau numerosi asteroizi si sub actiunea gravitatiei acestia se izbeau, pana au format o structura mai mare, planetele, printre care si Pamant. O parte din dovezile care sustin aceasta teorie se afla in centura Kuiper si mai departe norul Oort, care pot explica si aparita apei, poate si a vietii, in urma descoperirii elementelor organice in asteroizii studiati. Ce am explicat eu mai sus este simplificat, doar asa ca o idee.
Asta este teoria acceptata, si cea mai probabila dintre toate, pana acum.
Ideea nu e sa crezi o teorie, ci sa o intelegi, analizezi.
Dumnezeu a fost din totdeauna!
Nimeni nu stie cand a aparut sau in ce fel, nici macar Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu nu stie cand si cum a aparut Acesta si nici noi nu avem voie sa intrebam!
Unde scrie că nu avem voie să-l întrebăm. El nu se supără pe noi pentru acestă întrebre deoarece știe că noi suntem obișnuiți ca orce există să aibă un început și un sfârșit. Dar trebuie să ne obișnuim cu gândul că există cineva care nu are început și nici sfârsit.
De nu avem voie sa intrebam?
Se pare ca Dumnezeu nu ti-a dat destula minte pentru a scrie!
Ai uitat un cuvant.
Asa este! dar nu avem voie sa intrebam deoarece El ne-a creat pe noi si nu invers.
Si se pare ca eviti sa raspunzi intrebarii Oare de ce? Pentru ca nu ai un raspuns logic, desigur. P.S Daca am uitat un cuvant (enorm, ce-i drept- 2 litere) imi cer scuze ca ti-am insultat mareata inteligenta, mult peste a mea... ca de', e o greseala fatala ce am facut eu
Ce intrebare?
Uni oamnei de știință vorbesc că am fost creați în urma unei explozii care se numește BING BEN ceea ce este adevărat, dar nu a fost o explozie de capul ei ci a fost controlată de cineva.
Dumnezeu nu are început și nici un sfârșit, dar întradevăr că ne este greu să credem asta deoarece așa suntem creați și chiar obișnuiți că totul are un început și sfârsit. Dar trebuie să ne obișnuim că există cineva care nu a fost creat.
"Big Bang", adica "Marea Bubuitura".
Si de ce nu putem fi noi aia care nu au fost creati? De ce mai adaugi o variabila fara sens?