Probabil ca Dumnezeu nu vrea ca tu sa devii ateu, vrea sa-ti arate ca exista si te iubeste, chiar daca tu crezi foarte putin in El. Asta cred eu,
Slăbiciunea umană, influenţa îndoctrinării religioase înrădăcinate în subconştient, nevoia de a se agăţa de un basm, nevoia de autoamăgire pentru a-şi întreţine speranţa la mai bine, superstiţiozitatea, etc.
Drumul de a deveni ateu nu se termina niciodata ai un drum lung de parcurs drum pe care til doresc cu multa ratiune,acest drum se numeste cunoastere, prin cunoastere vei vedea ca zeii sunt o iluzie, o fantezie umana, si eu am fost ca tine, pana am realizat ca credem in zeii pentru ca nu aveam incredere in propile forte si ma bazam pe zeii /dumnezeu, poate esti
deism cineva a creat universul apoi sa pensionat
panteism dumnezeu e natura
agnostic nu ai cunoastere despre zeii
poate esti ateu agnostic dar nu in totalitate http://istoria-lumii.ucoz.com/
ti-l recomand
Logica si ratiunea te fac sa nu crezi in povesti, frica si slabiciunea te fac sa le ignori pe primele doua.
Trebuie sa stii ca un Creator exista (nu ma refer neaparat la Dumnezeul crestin). Orice efect are o cauza, iar efectul care suntem noi, oamenii are ca si cauza, pe Dumnezeu, care ne-a creat. Exista o forta SUPERIOARA indiferent ce crezi sau nu.Toata natura,tot Universul, tot corpul uman, toate arata ca exista un Ceas Inteligent, un Ceasornicar care este Dumnezeu. Fiecare e liber sa creada ceva dar e mult mai posibil sa existe decat sa nu existe, asculta-ma bine.
Vrei să mănânci prăjitura și să ramîi și cu ea în farfurie. Fii barbat, alege calea :-)
Glumesc, e omenește să sovăi. Citește filozofie, istoria religiilor (ajunge și Wikipedia), nu religia în sine. Ai o cale de urmat.
O bună sinteză în cartea asta de 10 dolari:
http://www.amazon.com/......ref=sr_1_4 ie=UTF8&qid=1420916569&sr=8-4&keywords=jeremy+rifkin
Partea aceea care schioapata de fapt, este lipsa cunostintei lui Dumnezeu, insa mai este si o forta spirituala malefica, care nu vrea ca omul sa ajunga la cunostinta lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu invita oameni din toate natiunile sa se apropie de el prin intermediul rugaciunii (Psalmul 65:2)Dar el nu asculta toate rugaciunile. De exemplu, rugaciunile unui barbat care se poarta rau cu sotia lui, pot fi,, impiedicate"(1Petru 3:7 De asemenea israelitii cand au continuat sa faca ce era rau, Dumnezeu a refuzat sa le asculte rugaciunile. Intelegem ca rugaciunea este un mare privilegiu. Dumnezeu asculta insa chiar si rugaciunile celor care au comis pacate grave, daca se caiesc(Isaia 1:15; 55:7)De asemenea cand ne rugam trebuie sa ne rugam numai lui Dumnezeu, si intrucat suntem imperfecti, trebuie sa ne rugam in numele lui Isus deoarece el a murit pentru pacatele noastre, doar el este intermediar intre om si Dumnezeu (Matei 4:10; 6:9)Ioan 14:6 Dumnezeu vrea sa ne rugam din inima, nu sa repetam rugaciuni scrise sau invatate pe de rost (Matei 6:7; Filipeni 4:6, 7. Daca in inima ta este o scanteie de credinta, nu o lasa sa se stinga. Apropiete de Dumnezeu, si el se va apropia de tine si cu siguranta ve-i avea siguranta.
Va exista ceva,dar nu poate fi demonstrat, raiul si iadul bine inteles ca sunt basme, pentru a tine lumea in frau, dupa ce vom muri, vom vedea imediat dupa ce ne vom da ultima suflare, daca intr-adevar exista ceva sau nu.Nimeni nu s-a intors sa ne zica ''ba fletiilor exista d-zeu am vb cu el'')) dar in acelasi timp nu cred ca viata a aparut asa din intamplare, daca un singur element chimic ar lipsi din organismul nostru am avea mari probleme,gandeste-te la A.D.N. cum a aparut el, informatile cuprinse in el, si alte chesti complexe, care nu cred ca puteau sa apara ele asa intamplator deci va exista vreo inteligenta, poate chiar universul acesta este inteligent, pentru ca el nimic nu arunca, conform chimiei ''nimic nu piere totul se transforma'' cam asta este legea naturii.si face ce vrea cu noi.ha,ha,ha.
Dacă te uiți în biblie nu o să cunoști basme, și tu nu trăiești în basm creația e scrisa și tu o vezi.
Ce scrie in Biblie e scris de mana omului viu si credincios, si nu de oameni care au murit apoi s-au intors sa scrie Biblia.Intelegi ce vreau sa zic.