| Dorugar a întrebat:

Nu credeti ca ar fi mult mai bine si mai corect ca biserica sa NU mai primeasca absolut nimic din partea statului si a societatii, si ca investitiile in "casa Domnului' si in "slujitorii lui Dumnezeu" sa fie platiti de Dumnezeu iar bani din impozitele oamenilor ar trebui investiti in spitale si personalul medical si in invatamantl?

Răspuns Câştigător
| RandyMarsh a răspuns:

Având în vedere că au profituri uriașe an de an, cu siguranță mult mai mari decât alea declarate, nu văd de ce cinstita" biserică nu s-ar mulțumi cu ce primește de la enoriași și mai sustrage și de la stat câteva sute de milioane de lei.
Pe lângă asta, dacă sunt atât de cinstiți precum pretind, atunci să accepte introducerea caselor de marcat în biserici.

29 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ar fi mai bine ca fiecare biserică să primească donaţii doar de la cei ce consideră utile serviciile lor, banii de la stat sunt din impozitele tuturor şi mi se pare necinstit să fie canalizaţi într-o direcţie neagrată de toată lumea.

| Dorugar explică (pentru ania):

Asa este. Ai dreptate! dar si o evaluare pozitiva pentru raspuns inteligent

| AliGab a răspuns (pentru ania):

Nici mie nu-mi convine sa dai atatia bani pentru oameni care nu vor sa munceasca (de exemplu ajutoarele sociale ale lenesilor din anumite sate, carora pur si simplu le este lene sa munceasca.

| AliGab a răspuns:

Cum am spus: sunteti patetici. Si ca sustin cele spuse o sa dau si cifre ca m-am cam saturat de pareri tampite, de la oameni care stiu doar sa comenteze dar nu fac nimic in schimb: lunar dau la CAS dau LUNAR 500+, la sanatate 300+, in conditiile in care prefer sa folosesc sistemul de sanatate privat asigurat de firma la care lucrez, pentru ca la stat stiti foarte bine cum stau lucrurile. La biserica dau doar 60 de lei pe AN, si pe aceeai doar daca VREAU. CHIAR CREDETI CA PUTETI SA FACETI CEVA CU ACESTI BANI? Daca da, DE CE NU FACETI NIMIC? sunteti doar o mana de palavragitori si nimic mai mult

| Dorugar explică (pentru AliGab):

Pai cum vrei tu si altii ca tine sa sustina biserica cand dau doar 60 de lei pe an taxa de cult?
Pai daca vrei sa-ti sustii biserica atunci da si tu 500 de lei in fiecare luna pentru biserica si 300 de lei pentru popa!
Pai sigur ca fara bani cersteorii de popi cersesc bani de la parlamentari si astia nu dau din banii lor ci din banii statului, asa ca NU este cinstit ca statul sa intretina Casa Domnului si astfel biserica are acoperis nou. Pai daca Domnul vrea o casa...sa o faca pe banii Lui si nu pe impozitele oamenilor.
Asa ca daca Domnu nu da nimic, atunci tu ciocu mai mic, si propune tu legea prin care sa sustii lunarbiserica si preoti cu sume mari de bani care sa dovedeasca ca tu esti o MARE credincioasa si nu doar una mare in gura si in credinte bazate pe nimic!

| Dorotheea21 a răspuns:

Asta este la fel de "buna" ca ceva de genul:
"Nu credeti ca ar fi mult mai bine si mai corect ca sa nu mai existe coruptie?" big grin
Bine. Cum faceti asta?
Sunt de acord, preotul nu are nevoie de limuzina, un preot bogat, e un preot prost, dar cum o sa procedati, ca voi ateii nu sunteti vocali decat in mediul online.
UNDE v-ati adunat voi sa cereti ceva, in afara internetului? laughing
"Petitii" online, si articole tampite pe internet cu "cereri" de genul "sa fie bine, ca sa nu fie rau".
Iese cineva in strada, sau se face din nou, doar "mare caz" pe TPU?

| Dorugar explică (pentru Dorotheea21):

Cum de nu ne-ai vazut?
Noi am fost in strada si am manifestat imp[otriva Patriarhului Daniel Proimitivu si am avut pancarte pe care scria ca Vrem spitale in loc de catedrale?
Vezi daca vorbesti tot asa cum si crezi, adica pe baza de nestiinta, uite, te faci de ras!

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Dorugar):

Eram sigura ca doar tu o sa ai curaj sa-mi comentezi. big grin
"Ateii" despre care afirmi tu ca tipau impotriva preotilor, erau aceiasi "atei" care aprindeau covoare de candele, tineau momente de reculegere si spuneau "Tatal nostru".
Voi "ateii", oare nu protestati cumva asa cum chiar tu afirmi, impotriva Patriarhului si preotilor?
Din cate stiu eu dragalasule, ateii reali au ceva cu RELIGIA, ori eu nu am vazut pe nimeni manifestand contra religiei, ci a clerului.
Somn usor. Ai nevoie... happy

| Dorugar explică (pentru Dorotheea21):

Cred ca visezi! Cine cere pedepsirea patriarhului primitiv si cere spitale in loc de biserici, ala nu spune rugaciuni, pentru ca STIE ca rugandu-te unei biserici conduse de un primitiv fara nicio legatura cu Dumnezeu, este de mii de ori mai inutil decat o rugaciune adresata lui Mos Craciun

| AlexeHellsing a răspuns:

Gândiți-vă cu cât plătește statul în medie un preot, și apoi gândiți-vă ce datorie colosală ar trebui să plătească statul Bisericii+cedarea unor proprietăți confiscate de mult. După o astfel de tăiere de la stat ne putem aștepta la tranșarea altor 20000 de paturi de spitale, și alte repercusiuni...

| Dorugar explică (pentru AlexeHellsing):

Statul nu trebuie sa plateasca niciun preot, pentru ca preotii il slujesc pe Dumnezeu, asa ca sa-i plateasca Dumnezeu si nici statul si nici cetatenii statului!
Statul NU trebuie sa plateasca nimic pentru ceea ce Biserica a obtinut prin Excrocherie, ci ar trebui sa confiste toate avutiile bisericii pe care nu le poate justifica cu versete din Biblie sau cu acte de la Dumnezeul din ceruri!
Asa ca printr-o asemenea masura CORECTA statul ar putea construi macar 100 de spitale moderne si bine dotate, iar daca Dumnezeu nu e de acord cu aceste masuri, sa vina in audienta la presedintele statului unde sa depuna personal o contestatie pentru a fi analizata corect! Daca nu va veni, inseamna ca EL este de acord sa fie confiscate toate averile bisericii si preotii sa lucreze in agricultura sau constructii ca sa aiba din ce trai in cazul in care Dumnezeul din ceruri nu le trimite nimic pentru ca e nemultumit de felul cum acesti sarlatani il servesc

| AdiTorrent7 a răspuns:

Poate tu nu esti crestin si consideri prin asta ai fi indreptatit sa ataci crestinismul si Biserica, dar iata ca insisi oamenii Bisericii sustin SISTAREA BANILOR PUBLICI, dar si IMPOZITAREA INTEGRALA (pentru ca impozitarea salariilor se face deja, preotii platind pe acele impozite mai mult decat procentul de 40% din salariul brut oferit de stat):

http://www.mondonews.ro/......xe-romane/

| TicTac47 a răspuns:

Prima școală a fost făcută la Biserica Sf. Nicolae din Brașov!
Primul spital a fost făcut de Biserică!
Prima Universitate din Romania are Facultatea de Teologie printre cele 3 fondatoare!
Primul ziar a fost tipărit la Mitropolia din București
Prima carte și tipografie din România au fost în Biserică!
Biserica, prin cărțile tipărite, a dezvoltat limba română și cultura românească!

Ar fi bine sa nu va legati de Biserica. In biserica te vindeci mai mult decat la spital. Trebuie doar un pic de credinta.

| DirviziuQ a răspuns (pentru TicTac47):

Nu mai da exemple din trecut si da din prezent! Zic de prezent pentru ca in prezent Biserica NU mai e ce a fost in trecut. In trecut era un model care facea lucruri bune pentru oameni dar acum tot ce face e sa ia fara rusine banii oamenilor fara sa faca nimic asa cum spune ea. Este alcatuita doar din oameni marsav, extrem de putini is cu adevarat credinciosi si majoritatea is dati afara de aia de la "putere". Nu-mi zi tu mie de ce a facut in trecut cat timp in prezent nu nu mai face acelasi lucru, ca noi nu traim doar din trecut.

| TicTac47 a răspuns (pentru DirviziuQ):

Bine sa vedem prezentul.
Hai sa nu ne mai intereseze ce FAC PREOTI si noi doar sa ii ascultam bine?
Nu e treaba ta ce fac ei cu bani si chiar daca isi iau mertanuri cum zic uni NU E TREABA noastra. Fiecare la judecata v-a da raspuns pentru ceea ce face el nu pentru ce a facut ala si alalalt.

| Inferno a răspuns (pentru TicTac47):

Si chimia a fost creata de alchimie.
Deci hai alchimia. YEEE. Hai sa facem aur din metal, YEEEE. Piatra filosofala te iubesc, hai, hai piatra filosofala. Hai hai piatra filosofala, yeeeeeeeeeeeeeeee.

ALchimistul naibii.
A,da stai. Tu nici nu esti alchimis. Esti doar ilogic.
La voi ilogicii rationamentele functioneaza doar pe caz particular.
Adica pentru tine e valabil rationamentul "Biserica a facut lucruri bune,deci Biserica e super tare.",da rationamentul "Alchimia a dat nastere la lucruri bune (Chimia) deci alchimia e super tare",rationamentul asta nu mai merge.

Asa e la ilogici, doar cazurile particulare sunt corecte.

| Inferno a răspuns (pentru TicTac47):

Era sa uit.
Si biserica crestina e o ramasita de la politeismul grecesc. Ala cu zeus.
Deci Zeus e cel mai tare. YEEEE!

| TicTac47 a răspuns (pentru Inferno):

Sper ca Dumnezeu sa aiba mila de tine dincolo... :\

| Dorugar explică (pentru TicTac47):

Ce sa inteleg din aceste exemple?
Nu cumva ca Romania a fost inapoiata din p de v cultural tocmai datorita interesului pentru religie, si ca aceste exemple au la baza faptul ca in Europa invatamantul a fost declarat OBLIGATORIU tocmai dupa revolutia din 1789 cand bisericii i s-au luat absolut toate drepturile si zeci de mii de preoti au fost ghilotinati iar din biserici s-au facut grajduri pentru cai?
Pe cine din cei arsi i-a vindecat biserica prin credinta asa a proasta?
Da exemple concrete si nu mai mintii cu jumatati de adevaruri ca "scolile" bisericii erau scoli in care NU se unvatau cunostinte stiintifice aducatoare de progres, ci credinta a proasta!

De care judecata vorbesti?
Pai tu crezi ca noi oamenii nu putem judeca excrocii si sarlatanii?
Ba ii judecam si ii si bagam in inchisori special facute de noi (societatea) pentru ei!
Cum sa nu ne intereseze ce face preotul cu banii nostri?
Adica noi il platim asa a proasta ca el sa strice banii su stoarfele in loc sa-i trimita sus lui Dumnezeu ca acesta sa ne implineasca rugaciunile?
Ba din contra, ar trebui sesizat Oficiul Pentru Protecxtia Consumatorilor ca sa stim daca acel preot a vorbit cu Dumnezeu si Dumnezeu a acceptat banii trimisi si ca urmare ne implineste rugaciunile, daca se intampla ca sa NU le implineasca...atunci vrem banii inapoi!
Fara prestatii de servicii nu exista bani!

De sperat speram si noi pentru ca nestiinta nu este un pacat!
Mai pacat este de tine ca pe tine ca tu STII ca te-a prevenit chiar Isus ca Nu esti pe calea corecta, si ca esti o sluga a Mamonei, asa ca la tine este foarte grav, dar si sigur ca te-ai lins pe bot de mantuire

De ce e nevoie de credinta mea? Banii mei nu ajung?
Da ce Harul preotului e zero fara credinta mea?
Eu zic ca daca e vorba de dat bani, atunci ajunge faptul ca preotul are har, si pe banii mei eu VREAU servicii clare, ca de aia platesc!
Daca e impoortanta credinta mea si merge fara bani, atunci de ce sa mai platesc? ...doar pentru ca cel care imi vrea banii este un sarlatan?

| TicTac47 a răspuns (pentru Dorugar):

Nu stiu ce ati inteles voi gagautelor.
Ca nu te primeste biserica daca nu dai bani?
Preoti spun doar "cine are da si cine vrea" nu ne obliga sa stii.
Noi crestini uneori dam fara sa ne mai ceara preotul pentru ca avem comori in rai.
Si pe pamant uneori ne da dublu sau alteori ne mai incearca sa vada cum reactionam.
Tot atata va legati de bani si ca trebuie saracie. Ei bine tin sa te anunt ca noi dam bani in CASA DOMNULUI care merge noi crestini. Si acasa traim in saracie.
Si in a doilea rand preotul se roaga pentru noi cand dam pomelnice cu banuti.
Ar trebui sa dam miliarde la cat trebuie sa se roage preoti in ziua de azi, in ce hal am ajuns...

DA mai nu ne intereseaza ce face preotul in primul rand ca e foarte pacat sa judeacam ce fac ei cu bani. Si chiar daca nu au folosit bani cum trebuie crestinul ce a dat bani a dat cu un scop si Dumnezeu v-a tine cont de asta.

De ce cele mai mari si puternice tari de pe glob sunt crestine?

Pai preotii care accepta sa primeasca bani de la oameni sunt niste excroci.
Si asta pentru ca ei nu slujesc oamenii ci pe Dumnezeu, asa ca sa accepte banii de la Dumnezeu.
Preotul NU trebuie platit ca se roaga, pentru ca de rugat putem ruga si noi, ba chiar mai sincer decat o face un excroc!
Chiar Isus ne recomanda in Matei 6; 5 sa NU mergem la biserica ci sa ne rugam de acasa! ...asa ca popa = vax si pfui

Eu cred ca la halul in care ai ajuns tu, nu mai ajuta nicio rugaciune!

Ai dreptate! Nu ma intereseaza ce face popa cu banii primiti de el de la Dumnezeul pe care-l slujeste!
Dar pe banii MEI, ma intreseaza si cel mai mic detaliu legat de cum si pentru ce ii foloseste! Mai ales ma intereseaza CAT da popa din banii mei lui Dumnezeu ca acesta sa-si faca datoria pentru banii pe care i-am investit in El, biserica lui, si in parazitul lui infiltrat in societatea noastra!

Cred ca glumesti!
Acele tari sunt LAICE adica tari in care crestinismul este la fel de tolerat ca si onania.