| RAY a întrebat:

Nu credeti ca frica de dumnezeu are si parti bune?

15 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Are,dar mai multe sunt rele.

| anss23 a răspuns:

"Daca singurul lucru care te impiedica sa fii o persoana oribila este religia ta, esti deja o persoana oribila."Mi se pare cea mai mare prostie sa-ti ingradesti mintea si sa nu faci anumite lucruri cu gandul ca un batranel cu barba alba in ceruri n-are altceva de facut decat sa te judece pe tine.Nu ai nevoie de religie ca sa stii diferenta dintre bine si rau.

| relian a răspuns:

Chestia este de ce ar trebui sa iti fie frica de Dzeu? Chiar religios luindo si din pct de vedere al religiosilor eu nu prea inteleg cum unui credincios poate sai fie frica de Dzeu? Este nonsens.Sa spui cati este frica de diavol as intelege, dar sa spui cati este frica de Dzeu de cel care are grija de tine mi se pare ceva aiurea.Hai sa spunem ca esti o persoana rea, asta inteleg sa te temi de dzeu ca nu stiu ce te poate pedepsi, insa multi oameni religiosi buni, adica la locul lor spun chestia asta ca au frica de dzeu.Acum ce or insemna pentru ei asta cred ca nici ei nu stiu prea bine.Si apoi daca ai auzit si hotii se roaga la dzeu inainte sa mearga la furat.Zic ceva de genul Sa ne ajute Dzeu.Deci daca hotii vorba aia se roaga sa le mearga bine nu vad ce parti bune ar avea aceasta frica de dzeu.Tu ce spui ce crezi?

| M?d?0611 a răspuns:

Ba da, ce fain poti sa-i ameninti sau sa faci aluzie la ceva ca sa scapi de niste... unii. love struck

| sublime89 a răspuns:

Intr-un fel da, pentru ca ii opreste pe unii oameni de la niste fapte regretabile. Insa sa-ti fie frica de ceva inexistent e un lucru comic, tipic uman.

| Lizzu a răspuns:

Ba da,eu cred ca da,intr-un fel.
Si anume in situatiile in care un om credincios este impins sa-si faca dreptate de unul singur si astfel sa produca rau cuiva.
Frica, teama de dzeu il opreste, ii apare in minte si il "tine in frau".

Ii opreste de la facerea de rau pe unii, dar pe altii dimpotriva, ii impinge spre ura fata de dusmani sau semeni.

Intr-o oarecare masura da, are si parti bune.

Ce pacat ca unii credinciosi aleg sa nu faca raul DOAR din pricina ca ii vede dzeu sau ca ii va pedepsi...
Pacat ca nu aleg sa nu faca raul pur si simplu din ratiune si din bunavointa.

Pacat.

| Mămăligă59 a răspuns (pentru Lizzu):

Pacat ca voi nu stiti despre ce vorbiti nici macar 10% si generalizati in halul asta.
Pacat.

| Moisie a răspuns:

Da are, si anume pina la 14 ani!
Dupa aceea trebuie sa STII sa faci singur deosebirea intre bine si rau, deci si ce cale sa alegi in viata!

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

E destul de greu sa inpui frica prin intermediul unei divinitati care nici macar nu exista. drept dovada crestinii nu prea dau mare inportanta celor 10 porunci

| Kalla a răspuns:

Dumnezeu* inteleg ca nu iti prea place de El dar totusi este un nume si daca nu scrii cu D mare este o greseala.

In Biblie scrie sa avem frica in Dumnezeu adica sa avem resprect.Sa Il temi nu ca si cum ar fi un dictator, ci mai de graba sa respecti regulile Lui.Totusi e Dumnezeu, trebuie sa ai respect.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred deloc asta. Pentru simplul fapt ca nu cred ca ar vrea sa faca frica nimanui. Prin urmare cred ca ar alege sa stea deoparte. La asta te referi cumva?

| BlackSulphur a răspuns:

Nu se poate numi om liber acel om care face (sau nu face) anumite lucruri din frica.

| Katczinsky a răspuns:

Sa-ti fie teama de Dumnezu nu are nici o legatura cu teama trupeasca. Asta pentru simplul fapt ca in viata de apoi nu o sa ai un trup. Esti trup si suflet. Trupul ramane materialul din care a fost facut, adica pamant. Iar spiritul merge la Creatorul sau.
Ideea aici se refera la teama psihica. Nu stiu daca ma intelegi. Sa-ti fie teama sa nu pierzi dragostea lui Dumnezeu. Sa-ti fie teama sa nu plece din inima ta. Asta e adevarata teama de Dumnezeu.

| Oleg20 a răspuns:

După tine ea are şi părţi rele?

| Therraex a răspuns:

Ba da, are... atunci cand tie frica de Dumnezeu, respecti niste legi morale ce duc la ordine (sa nu ucizi, sa nu minti, sa nu preacurvesti, sa nu devii lacom sau manios etc.), iti creeaza un sentiment de parere de rau cand faci un lucru imoral ceea ce este bine, te ajuta sa te indrepti si te face oarecum mai bun.